İki Seçeneğiniz Var Ve Seçim Sizin
-
gazetedeki olay yalan dolan :) yıllar önce bir kitapta okumuştum bu öyküyü sanırım tavuk suyuna çorbada . ulan isimleri değiştirip aynen aktarıyorlar ayıp bea :)
-
raul bunu yazdı:
-----------------------------gazetedeki olay yalan dolan :) yıllar önce bir kitapta okumuştum bu öyküyü sanırım tavuk suyuna çorbada . ulan isimleri değiştirip aynen aktarıyorlar ayıp bea :)
-----------------------------
Tamamda o elimizde. Masallarda yalan, belki nasreddin hoca hikayeleride. Fakat ise yarar birseyler var icinde -
avatarın olmasa baştan sona okurdum, aralardan bi kaç yer okudum avatarla ile %100 uyumlu, eleştirmiyorum yarıglamıyorum sadece fikrimi yazdım
-
Guzel hazirlamissin eline saglik abi
-
dostum sana benden ilk negatif eleştirin:
birçok müridin aksine, ben üslübu beğenmedim. Taviye vermen yanlış, senin hayatını okuyup bir takım çıkarımlar yapmayı bize bırak. Çünkü bazı noktalar çok sığ ki onu siktir et herkes kendi tavsiyesini kendine vermeli.
2. Eleştirim ise, sana bakkal amca "Aç kal, Budala Kal" deseydi siklemezdin. Ama bir Steve Jobs ve başarısının peşindeki bilgileri kovalaman, senin içindeki o gizli senin bile bilmediğin, kontrol edemediğin aç gözlülüğü gösteriyor.
Yani, sokakta bir adam görürüz, saç sakal birbirine karışmış, ne pis adam gitsin tıraş olsun deriz. Aynı adamdan bankada 30 milyon $ ı olanla karşılatığımızda "vay be tarza bak" deriz, daha doğrusu dersiniz. Doğruyu hep başarıda, öne çıkanda aramamak lazım, öyle olunca yine bir farkımız kalmaz aptaldan. Yani 54 senelik bakkal Nedim Kaptan Steve Jobsun anasını siker bırakır iş tavsiyeye gelince.
-
HoRbY bunu yazdı:
-----------------------------Yanlış anlamada sen burda sadece kendini tatmin ediyorsun. Yaşadıklarını yaşatmak güzel bişey degildir.
modlara : anasayfada çıkması gereken bir konu. Bu yüzden burda. İş ve güçle oldukçada alakalı. << Bu not'da çok saçma. Anasayfada çıkması gereken konuları sen belirliyemezsin. Bas baya derin bi konu iş güç ile n alaka ? Sonra kalkıp cömezlere vs. adamlara konuları düzgün yerlere acalım diyorsunuz. Adam senin bu yaptıgını görünce geyikdeki konusu gelip buraya açarsa hiç şaşmam. Altınada senin gibi bi not yazar tamamdır. Tekrar söylüyorum yanlış anlama sadece kötü eleştiri yapıyorum :)
-----------------------------hocaaaa böle şeyleri pm ile belirt sende benı yanlış anlama ama sen böle dersen herkes bu konuyu baltalar uğraşır konu açanın canını sıkar.
yapman gereken en güzel şey pm ile belirtmek.sonrasında ise " zumsuk" hocadan tereddütüm yoktur ama tutki ters bir durum oldu pmden gelen cevapta desteğe mail atarsın olur biter senın bu yazdığını gören herkez alıntı yapıp konyu açan saygı ve değer verdiğimiz hocamızın canını sıkar ben her halükarda zumsuk hocaya kefil biriyimdir. pm ile belirtsen hiç sorun olmazda inşllh sende benı ters anlamamışsındır maksadım sadece uyarmak :)
-
siyahbereli bunu yazdı:
-----------------------------avatarın olmasa baştan sona okurdum, aralardan bi kaç yer okudum avatarla ile %100 uyumlu, eleştirmiyorum yarıglamıyorum sadece fikrimi yazdım
ben okudum kesinlikle sana katılıyorum.
-
HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------Üşenmedim, okudum. Güzel bir üslubun var ve benim de sana küçük bir tavsiyem. Dünya sensin ve sen değişmeden dünyayı da değiştiremezsin.
-----------------------------özet geçermisin.
-
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------dostum sana benden ilk negatif eleştirin:
birçok müridin aksine, ben üslübu beğenmedim. Taviye vermen yanlış, senin hayatını okuyup bir takım çıkarımlar yapmayı bize bırak. Çünkü bazı noktalar çok sığ ki onu siktir et herkes kendi tavsiyesini kendine vermeli.
2. Eleştirim ise, sana bakkal amca "Aç kal, Budala Kal" deseydi siklemezdin. Ama bir Steve Jobs ve başarısının peşindeki bilgileri kovalaman, senin içindeki o gizli senin bile bilmediğin, kontrol edemediğin aç gözlülüğü gösteriyor.
Yani, sokakta bir adam görürüz, saç sakal birbirine karışmış, ne pis adam gitsin tıraş olsun deriz. Aynı adamdan bankada 30 milyon $ ı olanla karşılatığımızda "vay be tarza bak" deriz, daha doğrusu dersiniz. Doğruyu hep başarıda, öne çıkanda aramamak lazım, öyle olunca yine bir farkımız kalmaz aptaldan. Yani 54 senelik bakkal Nedim Kaptan Steve Jobsun anasını siker bırakır iş tavsiyeye gelince.
-----------------------------Mutlu olmayı seçtim ve şu an mutluyum. Bunun tavsiyesini vermeyecek hiçbirşey göremiyorum. Hiçbir engel, hiç bir problem yok. Şimdi adamın biri glip, hocam zen öğretisi nedir ? zen budizmi nedir ? ne işe yarar, hangi kitapları , neleri tavsiye edersin dese ; okuduklarımı, fikirlerimi direkt yazarım. Çünkü ilgilendim, araştırdım, baktım. Hiçbir farkı yok. İnsanlar neler yapabileceklerinin farkında değil.
2. eleştiriye gelirsek. Ben sadece aç kal budala kal dedi diye , Adama tapacak bir adam değilim. HAkkında belgeseli izledim, filmi izledim, bir tanesi bire bire konuşmuş olan herif birde ekstradan bir kaç biyografisi (Steve Jobs hakkında) okudum. Tam rakam vereyim : 25 tane Steve Jobs seminerini izledim. Wikide, internette gördüğüm yazıları, www.allaboutstevejobs.com vs.. gibi sitelerdeki anlatılanları vs.. hiççç sallamıyorum bile. Ürünlerinin resimleri mevcut, Steve Jobs'un ve şirketlerinin resimleri mevcut. Tasarımları, dekorları vs. gibi bir sürü ayrıntıya dikkat ediyorum.
Ki sadece iPHone'un çıkış videosunu izlediğinde Steve Jobs'un ve Apple'ın stratejisinin kısmen ne olduğunu görebilrsin.Ben ondan 25 tane izledim. ÜStüne developer forumları ve sitesindeki yazılar vs.. var. Boş beleş Steve Jobs'u sevecek bir adam değilim. Şu forumun %99 'undan daha fazla şey biliyorumdur Steve Jobs ve Apple hakkında. HEr ürününü kullandığımda (MAcOS'tan iLife uygulamalarına kadar herşey) , her resimlerine baktığımda (mükemmel dekor ve dizayn işleri var) , her seminer izlediğimde bir kez daha seviyorum.
Bir çoğu iPhone'un hadi telefon geliştirelim diye başlandığını düşünür. Yada iPhone'dan sonra iPad çıktığını. Fakat ben iPHone'un iPod'u geliştirmeye çalışırken çıktığını ; hatta iPad'in daha ilk (babasının ypatığı tahta kutu) Mac çıkarken aklında defter gibi bilgisayar olduğunu ve iPod ile çalışırken tablet için dokunmatik çalıştığını bilyiorum. iPod 2 seçenekliydi. Telefon rehberi vs.. için tekerlek menüyü kullanacaklardı. Bir grup bunun üstünde çalıştı. Diğer grup tablet için dokunmaik üstüne çalıştılar.
Tabi ki dokunmatik seçildi. Bunları falan gördükçe ; Steve Jobs'un MacOs X için yeniden geliştirdiği GUI'sinde , 3D modellemede yapıp sonra erçeğini yapıyorlardı ; orda kaydırma çubukları tam istediği gibi değil diye 6 ay uğraştı geliştiriciler. Yada (sanırım iCal idi) bir uygulamanın kenarları olmuyor diye adamı 3 kez uğraştırınca, herif Steve Jobs için bir tool çıkarttı. Kenarlığın kalınlığı, rengini falan ayarlayabiliyordu. Onun tasarımı tam 8 sene kullanıldı ve bu tasarımı 15 senede yaptı.
Ordan öğrendikleri toolları, tabletteki dokunmatiği, iPod'dan, iPhone ve iPad'den öğrendikleirni tutup en son Mac 10.7'ye attı. Şimdi MacOs 10.8 de harika işler çıkartıyorlar... Bıraksan sabaha kadar anlatırım.
--
Kısaca bunlar ve dahası hakkında fikrim var. Bizim bakkal Mehmet 'te iyi, görmüş geçirmiş olabilir. Fakat bakkal Mehmet'in benim dikkatini çekebilecek kadar teknoloji zekası, pazarlama dehası, tasarım tutkusu ve mükemmelliyetçiliği yok.
Apple'ın webkitten, usbnin öncülüğüne, AirPort ile wireless öncülüğüne, futbol reklamlamlarında bir ajansa hazırlattığı reklam ile ; reklamların (ligin adını unuttum) ligin önüne geçip ; 78'den itibaren 2012'ye kadar en iyi reklamların yayınlanmasına bir sürü yerde parmağı var.
O yüzden kimse kalkıp bakkal mehmeti anlatmasın bana. Önce otursun, rafların dizaynını, duvarların rengini gözden geçirsin. Steve Jobs ufak problemlere bile tahammül edemiyordu. Bu yönünü takdir ediyorum.
Steve Jobs'un anasını sikecek bir adam yok. Bu gün Google dediğin marka, Samsung, HTC, microsoft, oracle vs.. gibi yüzlerce marka ; hatta binlerce developer Apple sayesinde para kazanıyor. Apple'ın geliştirdiği yada yaygınlaştırdığı teknolojileri kullanıyoır. Apple'da başkasından alıyor. Fakat microsoft, gogole, samsung Apple'ın ar-ge'sinin kaymağını yedi bunca senedir.
Apple biterse ; teknoloji dünyası siki tutar. Senin için işlemcinin 2 saniye daha iyi olması çok önemli olabilri, fakat kullanıcıların çoğu, teknolojiyi kolay kullanmak istiyor. Bunuda Apple'dan başka doğru düzgün sağlayacak firma yok.
NE siktimin bakkal nedimi, ne bill gates... Teknolojiyi bu kadar kolaylaştıran bir adam ve şirketti. Yoksa iPad'den 10 sene önce billy billy geyts tablet çıkarttı. Noldu ? Sikim gibiydi. Kimse sallamadı. Kolay değildi, şarj problemi vardı ve dahası. Tersine mühendislikle iPhone ve iPad'i çözüp, daha iyisini (performans açısından) yapmak kolaydır.
-
iqsuz bunu yazdı:
-----------------------------siyahbereli bunu yazdı:
-----------------------------avatarın olmasa baştan sona okurdum, aralardan bi kaç yer okudum avatarla ile %100 uyumlu, eleştirmiyorum yarıglamıyorum sadece fikrimi yazdım
ben okudum kesinlikle sana katılıyorum.
-----------------------------yapabileceğim birşey yok beyler. Silah zoruyla okutturmuyorum. Birşey ya doğrudur ya yanlış. Ya katılırsınız ya katılmazsınız.
Avatarın olmasaydı doğru, X derse yanlış, a olursa katılırım, b olursa katılmam gibi durumlar ; sadece sizin oynak ön yargılarınızla alakalı durum. Benim çok umursadığım bir durum değil.
Okuyup, yararlanan 1 kişi varsa, ben onun için açtım. Açıkçası geri kalanlar pek umrumda değil.