İlk Defa Linux'a Geçicem
-
Senin ilacın windows 7
-
Gerçekten yanında linuxten anlayan biri olsun ki sana linuxten nasıl performans alacağını gösterebilsin.
Windows gibi dosya sitemi yok.Bu biraz daha farklı.
Ama şuan inan ki linux u kavradıktan ve alıştıktan sonra ben pc yi boşuna kullanmışım, yaktın beni bilgates gibi cümleleri kuracaksın kendi kendine ... =)
-
linux'a kafayı taktım hocam xp'den kurtulayım da.
indirmeye başlıyorum.
-
1. önce bir win7 edin kur
2. sonra bir ubuntu yada mint edin kur yanına farklı bölüme
oyun oynayacaksan ac wın7
nette dolasıcaksan ubuntuya dal
ubuntu da altından kalkamayacagın 1. ekran kartı ati ise cortluyor 2. flash 3. java
son 2 secenek benım gıbı facebook vıdeo ızleme merakındaysan yada onlıne fılm orda kendını gosterıyor
yukarda yazdıgım olumsuzluklara ragmen lınux guzel
-
dostum ben de linux acemisiyim ama öyle tavisye üzerine olmuyor bence 2. işletim sistemi olarak kur makineye hem oyunlarından vazgeçmemiş olursun hem de linux öğrenmeye başlarsın.Nereden başlayayım diyorsan ubuntu ya da mint i denemeni tavsiye ederim sanırım kullanımı en kolay olanlardan 2 si. söylediğim gibi 2.işletim sistemi olarak kur artı ve eksilerini kendin gör sarmazsa xp yi kullanmaya devam edersin ben de xp kullanıyorum ama makinede mint de var mint i çok açmamamın nedeni sistemim gerçekten çok berbat donanım yönünden ama bir gün sağlam bir donanım alırsam toptan linux kurmayı düşünüyorum gerisi sana kalmış :)
-
diener bunu yazdı:
-----------------------------
dostum ben de linux acemisiyim ama öyle tavisye üzerine olmuyor bence 2. işletim sistemi olarak kur makineye hem oyunlarından vazgeçmemiş olursun hem de linux öğrenmeye başlarsın.Nereden başlayayım diyorsan ubuntu ya da mint i denemeni tavsiye ederim sanırım kullanımı en kolay olanlardan 2 si. söylediğim gibi 2.işletim sistemi olarak kur artı ve eksilerini kendin gör sarmazsa xp yi kullanmaya devam edersin ben de xp kullanıyorum ama makinede mint de var mint i çok açmamamın nedeni sistemim gerçekten çok berbat donanım yönünden ama bir gün sağlam bir donanım alırsam toptan linux kurmayı düşünüyorum gerisi sana kalmış :)
-----------------------------tamam hocam öyle yapıyım.
-
Benimde sorum var hazır konu varken. Ben site kodlama işleriyle uğraşcam. şuan xp kullanıyorum ama çok verimsiz geldi bana.Adam gibi çalışabileceğim ne kullanmamı önerirsiniz
-
Mint kurdum ben en son. Ubuntu'dan daha iyi geldi. Güncelleştirmeleri ve program kurumları çok kolay.
-
yawuz bunu yazdı:
geçtikten 2 saat sonra bir u dönüşü ile şu anda kullandığın sisteme döneceksin ilk böyle olur sonrası sana kalmış birşey exe olan hiçbir dosya linuxta çalışmaz bat larda v.sv.s
-----------------------------koptum :D:D:D
hacım 2hafta önce linux kurdum hayatımda ilk defa. Cici bişey yani ama apayrı bir dünya yani orası doru :D
-
yawuz bunu yazdı:
geçtikten 2 saat sonra bir u dönüşü ile şu anda kullandığın sisteme döneceksin ilk böyle olur sonrası sana kalmış birşey exe olan hiçbir dosya linuxta çalışmaz bat larda v.sv.s
-----------------------------1 hafta dayanabilirse bir daha ömür boyu vazgeçemeyecek ve windows görmek bile rahatsız edecek