İlk Türk İşletim Sistemi Pardus

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Anidamage
    Anidamage's avatar
    Erkek

Öncelikle şunu belirteyim

Linux işletim sisteminin çekirdeğidir.Bu çekirdeği alıp geliştirerek dağıtımlar meydana gelir.Pardus GNU/Linux üzerine hiçbir dağıtım göz önüne alınmadan yeniden geliştirildi.Yani yeni bir işletim sistemidir.

@zumsuk tekerleği yeninden icat etmeye gerek yok

@Cengiz amacın iyi olasada bu işi spam olarak  yapman doğru değil.

http://www.linux.org.tr/?Pg=LinuxNedir

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jezreel
    jezreel's avatar
    Erkek

Pardustan önce Turkix gibi dağıtımlar mevcuttu zaten Pardus, ilk Türk dağıtımı değil ilk ulusal işletim sistemi olmasıyla övünüyor.

gaipten görüntüler
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Linux dağıtımlarının yüz karası birde tübitak destekli a.q desteksiz olsa acaba nasıl olurdu....zaten bizimkiler linux geliştirme ile türkçeliştrme farkını kavrayamamış anlaşılan....pardus kurulduktan bir süre sonra resmen kendi kendini yiyor :)...Yaşasın suse 10 gerisi fasa fiso.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    berrak_1001
    berrak_1001's avatar
    Dişi

birkac  arkadas disinda burada atip tutanlarin hicbirinin birakin pardus, linux nedir bildigini  zannetmiyorum. pardus cekirdek olarak gentoo'yu taban almistir. (atlamayin hemen cekirdek kernel'dir diye)gentoo  ornek olarak alinmistir.Turkcelestirme veya onun ustune gelistirme yapmak gibi bir amac yok.Siz bir araba yaparken gidip ucagi ornek alirsiniz.Destek olmaniz gerekirken, yok soyle yok boyle diye atip tutuyorsunuz.Indirip kurun, kullanin. Ondan sonra atip tutun.Ben Pardus kullaniyor muyum. Hayir kullanmiyorum.ubuntu bagimliligim var birakamiyorum.(laf atmayin gidin arastirin nedir diye) windowz sistemlerde alismissiniz kolayliga zor geliyor linux kullanmak sonra yok linux gereksiz, sacma.. Bilmiyorsaniz bilene saygi duyun.TR'de linux kullanimin yayginlasmasi gerektigini dusunmekteydim.Insanlarimizin bilgisayarda EMESEN, iki tane kici kirik arkadaslik sitesine  girmek disinda birseyler ogrenmesi gerekiyor. C nedir, ne ise yarar? Bu kullandigi bilgisayarda neler donuyor ne, ne ise yariyor? Bazi seyleri ot gibi kullanmaktansa, kendiler bazi seyler yaratmali.Sorun degil cozum uretmeli.Benim internetim calismiyor degil neden calismiyor demeli. Yaratici, uretici olmali Turk Milleti.windowz'u kullaniyorsunuz. kullandiginiz her X*P dolayli yoldan billy'nin cebine nakit olarak giriyor.Sonra tutturuyorsunuz, yok danimarka urunu kullanmayin, cola icmeyin amerikan sermayesi. Gecin bunlari. Yazdiginiz klavyeden kullandiginiz isletim sistemine hepsi Amerikan uretimi. Daha neyin tartismasini yapiyorsunuz?? Oturun kendi isletim sisteminizi yazin cok biliyorsaniz.Bilmiyorsaniz susun, saygi duyun. .(nokta)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hypnotize
    Hypnotize's avatar
    Erkek
    iyi yazmis... :)

tamam peki hersey guzel yasamdaki gunler gecici dostlar neki hersey ayni umutsa yalan yani bitebilir yani gorebilir seni bugun allah yani dogabilir icinde melek yada seni gorebilir bu gece seytan yani dogabilir icinde iblis
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    formu araştırırsan betasından beri kullanıp test ettim...atıp tutmak değil test edilmiş birşey...Hem destek olmak diyorsun bugün 3-4 programcıya versinler para onlarda türkçeleştirir olay tamamen türkçeliştirme hacı ne hikaye okuyorsun bana gösterebilirimisin birtane pardusu içinde bizimkilertarafından yazılmış herhangi bir uygulama...pisi diyorsun kafası esince gelmiyor bile ne bu a.q sütmü vermek gerek...Tübitaktan adam gibi birşey beklendi ama hayal kırıklığı oldu işte kimse kimsyi kandırmasın...Yokhani bu adamlar bunca zaman ne yaptılar yardım menüleri bile ingilizce kalmış çevirmemişler menülerin yarısı ingilzce yarısı türkçe...Linux kullanmayan birisi değilim Linux taraftarıymda suse redhat overclockix ubuntu debian bu dağıtımlar evimdeki bilgisayarlarda kurulu...ama pardus tamamen hayal kırıklığı oldu yoka abim en ufak bir geliştirme yok.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gocebe
    gocebe's avatar
    Erkek
    gelecek linux'un hakkı yeniyo bence... tübitak'takilerin popolarında pireler uçuşurken gelecek türkiyeye linux altyapısını oturtmaya çalışıyodu.

YaRdIM EtMeK CaN YaKmaZ ;)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    berrak_1001
    berrak_1001's avatar
    Dişi
    @computerwolf: pisi hangi sürümde problem çıkarttı?? ve linux kullanmadan önce linux'un mantığını anlaman gerekiyor.çeşit çeşit distro kullanmış olabilirsin ama sanırım hala mantığı kavrayamamışsın..("destek olmak diyorsun bugün 3-4 programcıya versinler para onlarda türkçeleştirir olay tamamen") Linux GNU lisans altında ücretsiz  Open Source (Açık Kaynak) bir işletim sistemidir.
    @gocebe :gelecek ile bunu karsilastirmak sacma olur. aynı kategoride bile degiller. basitce anlatmak gerekirse linux IE, gelecek linux Türkçe IE(tercüme eksiklikleri ile dolu), pardus Mozilla Firefox
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacked_by_kemikadam
    hacked_by_kemikadam's avatar
    Erkek
    ben professional linuxculardan ders aldım süper bi işletim sistemi ama bazıları kurma dedi şimdi gento tabanlı knoppix kurcam oda süper 3 işletim sistemi sonra da TEK LİNUX EN BABA İŞLETİM SİSTEMİ.....

bilen birisinden bi ögrenseniz windosda 1.dk durmazsınz o kadar özelliği varki linuxsun anlata anlata bitiremediler adamlar..

zumsuk msn ye ekle beni seni adamlarla tanıştırayım istersen
    kemikadam88@hotmail.com

sen acı bişey yaşadın kuramadın ondan ondan sana kötü gözüküyo ama linux aslında süper bi işletim sistemi..

glince anlatırım gelirsen...

T.h.e_€mr€
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Erkek
    berrak_1001 bunu yazdı:

@computerwolf: pisi hangi sürümde problem çıkarttı?? ve linux kullanmadan önce linux'un mantığını anlaman gerekiyor.çeşit çeşit distro kullanmış olabilirsin ama sanırım hala mantığı kavrayamamışsın..("destek olmak diyorsun bugün 3-4 programcıya versinler para onlarda türkçeleştirir olay tamamen") Linux GNU lisans altında ücretsiz  Open Source (Açık Kaynak) bir işletim sistemidir.
    @gocebe :gelecek ile bunu karsilastirmak sacma olur. aynı kategoride bile degiller. basitce anlatmak gerekirse linux IE, gelecek linux Türkçe IE(tercüme eksiklikleri ile dolu), pardus Mozilla Firefox

+99

Eğer İnsanlar benimle aynı şeyleri düşünüyorsa bir yerlerde yanlış yaptım demektir
Toplam Hit: 6054 Toplam Mesaj: 21