İnanç, Önce Allah Sonra Vatan Sevgisi
-
adamlar şehit siz niye şehit oldular diye tartışıyorsunuz rahatbırakın kemiklerini sızlatmayın bari
-
Önce Karnınızı doyurun
-
gfb_soldier bunu yazdı:
-----------------------------
Şehitlik mertebesini anlamak çok zor değil. 1.dünya savaşındaki Türk askerleride Anzak askerleride şehittir mesela.Şehitlik durumu sadece islamla alakalı olan birşey değil.
Atma ya allah yolunda ölüler demeyiniz bilakis onlar diridirler(şehittir ayetine ne oldu)allah yolunda ölenlere şehit denir müslüman olarak çanakkaleye savaşa gelenleri ingilizler kandırıyorlaristabulu igal ediyorlar diye onlarda savaşmaya geliyorlardı. -
mqstar bunu yazdı:
gfb_soldier bunu yazdı:
Şehitlik mertebesini anlamak çok zor değil. 1.dünya savaşındaki Türk askerleride Anzak askerleride şehittir mesela.Şehitlik durumu sadece islamla alakalı olan birşey değil.
Atma ya allah yolunda ölüler demeyiniz bilakis onlar diridirler(şehittir ayetine ne oldu)allah yolunda ölenlere şehit denir müslüman olarak çanakkaleye savaşa gelenleri ingilizler kandırıyorlaristabulu igal ediyorlar diye onlarda savaşmaya geliyorlardı.
-----------------------------Bizde kore savaşında kore'de halay çekiyorduk zaten.
-
ah ah ah aklıma geldi şimdi.
hayvancım sen değilmisin şehit annelerimizle terörist annesini bir tutan. ve açılımı destekleyen.
sen değilmisin şehitler ölmez vatan bölünmez sözüne karşı akpli vekil gibi karşı çıkıp provakasyon sözü diyen.
Biz bu vatan için dağlarda eşkiyayı öldürenlere kahraman derken sen şanı büyük TÜRK ordusunda bu zamana kadar eşi bulunmayan askere laf atan.
Analar ağlamasın diyen sizsiniz ama yine şehit veriyoruz dünde verdik yine annelerimiz ağladı.pkk yı tanıyan bir hükümet var ortada ve siz şehitlerimize gazilerimize yapılan ihanete rağmen masal dinlemeye devam ediyorsunuz.
biliyorum böyle yazınca birilerinin zoruna gidiyor ama konuyu açan kişi şehitlikten bahsediyor yazık.büyük talihsizlik.
kalın bi kitap var onu alıp okumanızı tavsiye ediyorum : Koray Gürbüz - Bizden size selam olsun (Şehit Mektupları)
-
kaygusuz bunu yazdı:
hayvancım sen değilmisin şehit annelerimizle terörist annesini bir tutan. ve açılımı destekleyen.
sen değilmisin şehitler ölmez vatan bölünmez sözüne karşı akpli vekil gibi karşı çıkıp provakasyon sözü diyen.
Biz bu vatan için dağlarda eşkiyayı öldürenlere kahraman derken sen şanı büyük TÜRK ordusunda bu zamana kadar eşi bulunmayan askere laf atan.
Analar ağlamasın diyen sizsiniz ama yine şehit veriyoruz dünde verdik yine annelerimiz ağladı.pkk yı tanıyan bir hükümet var ortada ve siz şehitlerimize gazilerimize yapılan ihanete rağmen masal dinlemeye devam ediyorsunuz.
biliyorum böyle yazınca birilerinin zoruna gidiyor ama konuyu açan kişi şehitlikten bahsediyor yazık.büyük talihsizlik.
kalın bi kitap var onu alıp okumanızı tavsiye ediyorum : Koray Gürbüz - Bizden size selam olsun (Şehit Mektupları)
-----------------------------sevgili kaygusuz, önce bir akp yi anlayalım: akp seçmeni işsiz değildir, akp seçmeni aç değildir, akp seçmeni şehit yakını değildir, akp seçmeni oturup düşünüp ölçüp biçip yargılayıp kendi kararını ortaya koyabilen mantıklı bir insan değildir, akp seçmenine göre şehit allah yolunda ölene denir, askere gidip yan gelip yatıp ölene şehit denmez; kelle denir.(askerin vatanı milleti ve beraberinde dini koruduğunu düşünemez, bkz madde2) Akp seçmeninin yarınlar ile ilgili kaygıları yoktur, yarın diye birşey yoktur, ölünür ve cennete gidilir, hurilerle grup seks partileri yapılır. akp seçmeni zümresi haricindeki herkesi allahsız bilir, ve chpli ilan eder, sanki akpnin zıttı chp imiş gibi, başka parti yokmuş gibi. müslüman olduğunu söyleyen birisinin imanını sorgulamak Hz Muhammed e bile düşmemişken, akp seçmeni tuttuğu takımı söylediği rahatlıkla insanları karalar, kendi dininin felsefesini bu kadar özümsemiş kişilerdir. akp seçmeninin önemli saydığı değerleri, başkasının değerlerine verdiği önemden anlaşılabilir. akp seçmeni ne kadar imkanı olursa olsun kendini düşünür, en imanlı olduğunu iddia eden "hoca" sıfatını almış üyesi rahat yollarla kazandığı paraları jet skiyle gezerek yer, karıları jiple gezer, oysa ki modern insan; artık kendisinden başkasını düşünmeye başlamış insana denir, ha pardon! medeniyet tek dişi kalmış canavardı, modernlik insanın hakettiği gibi yaşaması değil götünü açmasıydı, yani bize tersti tamam. akp kendi içinde oluşturmuş olduğu dönen çarklarla işleyen bir sistem aslında, ordan nemalanan kimse sesini çıkarmaz, başkanları anaya laf ettiğinde de ses çıkarmaz, onu bırak civanım delikanlı analarını şeyetse yine sesini çıkarmaz.
O yüzden hitap ettiğin kişileri iyi düşün hoca.
Yaptığım genellemenin arkasındayım, bunların %99u böyle. Çoğu arkadaş söylediğim gibi olmadığını, kendilerinin %1 lik bir kısımda olduğunu söyleyecektir, o kadar çoktur ki bu %1 lik kısım; geri kalan %99 u siz düşünün.
-
kaygusuz bunu yazdı:
Belki de "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sözünün yüzünden daha fazla şehit veriyoruz.Netice olarak elimizde hiçbirşey yok.
Ben Atatürk'ü çok seviyorum. Onun cumhuriyetini sonuna kadar da savunacağım. Ama birileri gelip diyor ki laiklik kaldırılamaz.
Laiklik kaldırılmıyor ki? Yani benim izlenimime göre böyle birşey yok.
Ne alakası var dersen; Atatürk'te kullanılıyor "şehitler ölmez vatan bölünmez" kullanıldığı gibi. Bu iğrenç birşeydir.
Haksız da olabilirim; ancak aklım doğrunun bu olduğuna götürüyor beni.
-
HaYVaN bunu yazdı:
kaygusuz bunu yazdı:
Belki de "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sözünün yüzünden daha fazla şehit veriyoruz.Netice olarak elimizde hiçbirşey yok.
Ben Atatürk'ü çok seviyorum. Onun cumhuriyetini sonuna kadar da savunacağım. Ama birileri gelip diyor ki laiklik kaldırılamaz.
Laiklik kaldırılmıyor ki? Yani benim izlenimime göre böyle birşey yok.
Ne alakası var dersen; Atatürk'te kullanılıyor "şehitler ölmez vatan bölünmez" kullanıldığı gibi. Bu iğrenç birşeydir.
Haksız da olabilirim; ancak aklım doğrunun bu olduğuna götürüyor beni.
-----------------------------yazdıklarımda laiklik diye bir söz yok. kafanmı güzel.
hı hı.. şehitler ölmez vatan bölünmez yüzünden çok şehit veriyoruz.İstiklal savaşındada bunun için şehit veriyorduk dimi. Çanakkalede ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum denildiği için şehit verdik dimi. Kuran-ı Kerimde de Allah şehitlere ölü demeyin onlar diridirler diye ayet yazdığı için çok şehit veriyoruz dimi. zaten bu pkk terörüne verdiğimiz şehit sayısı istiklal savaşındaki verdiğimiz şehitle aynı seviyeye geldi.şehiti olmayan mezarlık kalmadı.Şehitler ölmeyecek ölmedide. Vatanda bölünmeyecek. üzerindeki kan bu vatanı kutsal saymıştır.
Şehit Kardeşinin İsyanı: AÇILIMLARI BU MUYDU !!!
böyle düşünmen normal hayvan.bir gün vatan namustur anlayışın olursa. millet bilincin olursa aklın doğruyu bulur
-
ben ölürsem ırkım için ölürüm
-
Hadi Çanakkale yi kazandık çünkü inanılmaz bir Allah aşkıyla ve bunun bilinciyle yanıyorlardı. Peki sorarım kaybettiğimiz cephelerde hiç mi inanan yoktu??
Din insanlığın ortaya koyduğu ve zaman işe yarayan bir olgudur.Bu da işte bu noktalardan biri ve önemli aslında.. benim görüşümde budur..