İngilizce Kelimelerin Karsılıklı Dosyasını Arıyorum
-
herlocksholmes bunu yazdıdo_som bunu yazdınurulmac11 bunu yazdıdo_som bunu yazdı...nurulmac11 bunu yazdı......
...
chat yapabilceğim random insan bulan biryer varmı ? webcam gerektirmeyen :D sadece konusmaya programlı yani bitane skyp eklediğimiz biryer vardı unblanced diye bir mürit paylasmıstı siteye skypımızı bırakıyorduk millet ekliyodu ing gelistirmek için onu hatırlaya nvarmı :D:D:DD
reddit gibi platformlarda takilabilirsin hocam, ilgini ceken sublarda, istedigin zaman istedigin kadar, istedigine mesaj yazi verirsin. hem okuma, hem de yazma pratigi olur.
takılıyorum hocam redditte cok güzel biryer tavsiye ederim bende ilginizi ceken seylere abone olabiliyosunuz felan gzüel yer
-
kelime için memrise.com tavsiye ederim.
-
angels_demos bunu yazdı
eyvallah hocam bakıyorum simdi
daha demin bir post attım buraya yazıyorum diyede baska yere attım heralde amk :D
edit harbiden alakasız konuya yazmısım amk :D
https://www.englishclub.com/esl-chat/chat-room.htm
söyle bir site buldum chat için ama dandik birebir chat yapabilceğim baska site varmı
-
do_som bunu yazdıangels_demos bunu yazdı
eyvallah hocam bakıyorum simdi
daha demin bir post attım buraya yazıyorum diyede baska yere attım heralde amk :D
edit harbiden alakasız konuya yazmısım amk :D
https://www.englishclub.com/esl-chat/chat-room.htm
söyle bir site buldum chat için ama dandik birebir chat yapabilceğim baska site varmı
Bol bol okuyacaksın hocam, onun haricinde grammare de bakmanı kesinlikle tavsiye ediyorum. Azar'ın grammar kitabı var güzel gayet, kelime içinde 4000 Essential Words var onu da önerebilirim. Sohbet içinde İnstagram'dan yabancılara yaz veya Google Play'de HelloTalk var. Suriyeliler doluşmuş ama idare eder. :D
-
"en çok kullanılan 5000 kelime" filan yerine, alın metin okuyun bilmediğiniz kelimeleri not edin, sonra longman'a yazın ve 3 yıldız ve fazlası varsa bu common use 'dır, alın onu öğrenin. böylelikle kelime hazneniz daha verimli ve hızlı, "en en en en en en çok kullanılan" tarzda gelişecek.
-
amına koyayım bir chat yapalım dedik herzaman oldugu gibi tarihin en siktiri boktan yerini buldum
neyse bitane türk dusmanı götveren siktir felan cekti modu felanda olmadıgı için herife diyorumki niye böyle düşünüyon
muslümanın müslümana zararı daha fazla olmustur sana nazaran nedne böyle düşünüyon fuck u stupid muslim :D felan amk canım sıkıldı ya nereye gitsem böyle bitane götlek cıkıyor karsıma
yine agzımı bozmuyorum yani neyse calmdown :D:D:D
absconder : eyvallah hocam
Daniel-Koo : öyle yapıyorum hocam zaten hiç kendimi gramer ögreneyim diye kasmadım suana kadar kücük katliamlar yaparak konusabiliyorum :D okudugumu anlama oranımda iyi ama metne göre degisiyo işte yazıs sekline göre
do_som tarafından 15/May/17 23:25 tarihinde düzenlenmiştir -
Tek başına kelime ezberlemenin bi faydası yoktur kanımca. Onun yerine kelime grupları ve cümlelerle birlikte öğrenmek en iyisi.
Yani bir alanla ilgili bir grup kelime ve o alanla ilgili cümle metinleri.
Bunu da http://list-english.ru/pdf/400.pdf bu kitap kadar sade yapan bence yok.
-
ComputerWolf bunu yazdı
Tek başına kelime ezberlemenin bi faydası yoktur kanımca. Onun yerine kelime grupları ve cümlelerle birlikte öğrenmek en iyisi.
Yani bir alanla ilgili bir grup kelime ve o alanla ilgili cümle metinleri.
Bunu da http://list-english.ru/pdf/400.pdf bu kitap kadar sade yapan bence yok.
hocam müsait oldugum bir zaman bakcam pdf ye cok teşekkür ederim
-
İngilizce-Türkçe çalışmak bence çok yanlış. Açıkçası bir tane İngilizce hocasından da bunu destekleyen söylem duymuş değilim.
İngilizce öğrenmek istiyorsanız çalışma dilini İngilizce olarak seçmelisiniz, Türkçe değil. Kelime de öğrenmek istiyorsanız (ezber değil) o kelimenin İngilizce tanımını okumalısınız. Örnek cümle içinde kullanımına bakmalısınız. Hangi prepositionları alıyor ya da almıyor mu ona bakmalısınız. İşin bokunu çıkartmak istiyorsanız eş anlamlılarına, tüyü de dikmek istiyorsanız zıt anlamlarına bakıp onları da öğrenmelisiniz. Öyle bir yana İngilizce diğer yana Türkçe çalışınca "Ya işte, anlıyorum da konuşamıyorum" oluyor. O tarz çalışmak zzber yapmak oluyor, öğrenmek olmuyor ve ezber yapılan kelimelerle de yabancı dil konuşulmaz.
Oxford'un çok güzel Learner's Dictionary adı altında sözlükleri var. Android için uygulaması da var. (Data + APK)'yı bulabilirsiniz.
Ha onun dışında benim çok sevdiğim bir Idiom sözlüğüm var. Bunun basımı maalesef yok ama PDF mevcut. Onu da aşağıdaki linkten veriyorum, çok işinize yarayacaktır.
Sözlükten örnek bir alıntı:
add fuel to the fire and add fuel to the flame:
to make a problem worse; to say or do something that makes a bad situation worse; to make an angry person even more angry.Bunları konuştuğunuz İngilizce'de kullanın zaten 1 level atıyorsunuz. :)
https://yadi.sk/d/SWdmiunb3JLLFn
arşiv şifresi: tahribat
Caliber tarafından 19/May/17 18:53 tarihinde düzenlenmiştir -
Caliber bunu yazdı
İngilizce-Türkçe çalışmak bence çok yanlış. Açıkçası bir tane İngilizce hocasından da bunu destekleyen söylem duymuş değilim.
İngilizce öğrenmek istiyorsanız çalışma dilini İngilizce olarak seçmelisiniz, Türkçe değil. Kelime de öğrenmek istiyorsanız (ezber değil) o kelimenin İngilizce tanımını okumalısınız. Örnek cümle içinde kullanımına bakmalısınız. Hangi prepositionları alıyor ya da almıyor mu ona bakmalısınız. İşin bokunu çıkartmak istiyorsanız eş anlamlılarına, tüyü de dikmek istiyorsanız zıt anlamlarına bakıp onları da öğrenmelisiniz. Öyle bir yana İngilizce diğer yana Türkçe çalışınca "Ya işte, anlıyorum da konuşamıyorum" oluyor. O tarz çalışmak zzber yapmak oluyor, öğrenmek olmuyor ve ezber yapılan kelimelerle de yabancı dil konuşulmaz.
Oxford'un çok güzel Learner's Dictionary adı altında sözlükleri var. Android için uygulaması da var. (Data + APK)'yı bulabilirsiniz.
Ha onun dışında benim çok sevdiğim bir Idiom sözlüğüm var. Bunun basımı maalesef yok ama PDF mevcut. Onu da aşağıdaki linkten veriyorum, çok işinize yarayacaktır.
Sözlükten örnek bir alıntı:
add fuel to the fire and add fuel to the flame:
to make a problem worse; to say or do something that makes a bad situation worse; to make an angry person even more angry.Bunları konuştuğunuz İngilizce'de kullanın zaten 1 level atıyorsunuz. :)
https://yadi.sk/d/SWdmiunb3JLLFn
arşiv şifresi: tahribat
ingilizcenin mantığını anlayabilmek için, belli bir seviyeye kadar TÜRKÇE olarak anlatılması gerekir. ondan sonra tamamen ingilizceye dönülebilir. o da listening'in gelişmesiyle olur, listening gelişene kadar adama anlatsan ne olcak, zorlayacak filan dersiniz okey de, basit gramerleri bile bu adam nasıl anlayacak Türkçe anlatmadıktan sonra?
Türkiyedeyiz. Adam new york'da eğitim alıyor olsa amenna, sonuçta sokağa çıktığında herkes İngilizce konuşuyor olacak.