İnşaat Mühendislerinden İstek
-
Merhaba arkadaşlar İnşaat Mühendisleri varsa aramızda bana 11m ye 9 m ölçülerinde bir ev projesi çizebilirmisiniz güzel bir sey olursa memnun olurum.
tabı sadece İnşaat Mühendisleri arakdaşlar değil hayal gücü yuksel arakdaslarda bısıler karalarsa hayır demem :)
sımdıden cok tesekkurler arkadaslar çizimleri bekliyorum
-
paran var mi ? :)
-
hacı insaat müh. değil mimarın işi bu :) hemde ev projesi çizme dediğin paintde ev cizme değil :))
-
Arkadaşlar aranızda hayat kadını var mı?
Banada bi proje için lazım.
-
u235 bunu yazdı:
-----------------------------
hacı insaat müh. değil mimarın işi bu :) hemde ev projesi çizme dediğin paintde ev cizme değil :))
-----------------------------hocam ole cok tadarıklı bısı degıl yap kac oda lavabo nerde salon nerde mutfak nerde kaca kac metre gıbı ole projenın ıcerıgını bılıyorum kac metre kablo nerden gececek falan o kadar uzun degıl ıstedıgım sadece kucuk paıntte cızılebılecek bısı
umarım anlatabılmısımdır :D
-
real_agabey bunu yazdı:
Arkadaşlar aranızda hayat kadını var mı?
Banada bi proje için lazım.
-----------------------------ne kadar dusundun hocam bu konuya bu mesajı yazabılmek ıcın ?
-
mimar çizsin, statiğini ben hallederim. zemin ile ilgili parametreleri de versen iyi olur.
-
VisualBoy bunu yazdı:
mimar çizsin, statiğini ben hallederim. zemin ile ilgili parametreleri de versen iyi olur.
-----------------------------odedıgın nedır hocam pek bı bılgım yok bu konuda :)
-
emnimax bunu yazdı:
-----------------------------VisualBoy bunu yazdı:
-----------------------------odedıgın nedır hocam pek bı bılgım yok bu konuda :)
hocam evin görünüşünü, odaların düzenini vs... yi mimar çizer, inşaat mühendiside bu çizimi ayakta tutacak şekilde kolon perde kiriş ayarlar.
ayrıca ayarladığı bu yapısal elemanların içine konulacak olan demirin ne kadar olması gerektiğini ayarlar.
inşaat mühendisinin hazırlamış olduğu bu projeye statik proje denir...
edit:11*9 nası bi yerleşim yav, 200m^2 yap bari, 200m^2 ye kadar yapı denetim firmasına başvurmanı gerektirecek bir sebep yok.
-
Hocam amacın anlaşılmadı. Biraz net bilgi ver yoksa paint de istediklerini yaparsalar geriye bir şey kalmıyor :)
Mimar projeyi çizer, inşaatçı yukardaki arkadaşın dediği hesapları + birkaç ekstra hesap yapar;
Elektrik-su-ısıtma-asansör-doğalgaz tesisatını Makinacı ( Mekanik Projeci diyelim ) çizer.
Belediye ruhsat verir onaylar uygun görürse.
Saydığın işleri de yapman için biraz paran(!) gider.
Sen iyisi mi büyük inşaat firmalarının, örnek konut projelerinin olduğu tanıtım amaçlı netteki planlarına bak.
Mimari proje ayrı kağıda, ısıtma, hesaplar vs. ayrı kağıda çizilir.
-
VisualBoy bunu yazdı:
emnimax bunu yazdı:
VisualBoy bunu yazdı:
hocam evin görünüşünü, odaların düzenini vs... yi mimar çizer, inşaat mühendiside bu çizimi ayakta tutacak şekilde kolon perde kiriş ayarlar.
ayrıca ayarladığı bu yapısal elemanların içine konulacak olan demirin ne kadar olması gerektiğini ayarlar.
inşaat mühendisinin hazırlamış olduğu bu projeye statik proje denir...
edit:11*9 nası bi yerleşim yav, 200m^2 yap bari, 200m^2 ye kadar yapı denetim firmasına başvurmanı gerektirecek bir sebep yok.
-----------------------------o kadar tedarıklı bısı ıstemıyorum hocam benım ıstedıgım sole kucuk bısı sadece
http://img41.imageshack.us/img41/2118/57588218.jpg