İnşaat Mühendisliği

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slim_38
    slim_38's avatar
    Erkek
    TeXsTeMeR bunu yazdı

hı inşaat teknikeri ile inşaat mühendisliği arasında ne fark var

Hoca aynı dersleri birinde 2 yılda görüyorsa, diğerinde 4 yılda görüyorsun.

O yüzden 2 yıllıkta insanlar pes ediyor genelde (Bkz. ben :D )

Bir arkadaşım var, mühendislikten bu sene mezun oldu hala statik çizemiyor :D.

Bu yüzden malesef genele vurulunca böyle bir s.kimden anlamayan mühendis çok olduğu için, genelde teknikerler işi daha iyi yapıyor.

Hatta şöyle bir örnek vereyim :

Yeni mezun olmuş olmuş mühendis arkadaşımın halledemediği statik projesini, teknikerlik bitirip  sonradan mimarlık okumaya başlayan arkadaşım çizebiliyor.Statikle ilgili hiç bir işte çalışmadı.Hep mimari çizim yaptı bu arkadaşım.DÜşün yani mühendislerin halini.

Eğer inş mühendisliği okuyacaksan sen de böyle olma...Ama güzel bölüm,hayırlısı olsun şimdiden.

Münferidin münasıbı mükafatından mütefekkir olandır
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

iyi güzelde okulu bitirince sermayen olacak paran olacak kendi inşaat firmanı kuracan müteahhitlik yapacan

yoksa senin gibi adamları 2-3 kuruş parayla sırf imza yetkisi var diye yanında alıp çalıştırıolar misal biz öyle yapıoz :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeXsTeMeR
    TeXsTeMeR's avatar
    Erkek

teşekkürler bu bilgiler için

Beklemek Kaybetmenin Yarısıymıs Ben Herşeyimi Beklerken Kaybettim!(-_--_-)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeXsTeMeR
    TeXsTeMeR's avatar
    Erkek
    DaveReed bunu yazdı

iyi güzelde okulu bitirince sermayen olacak paran olacak kendi inşaat firmanı kuracan müteahhitlik yapacan

yoksa senin gibi adamları 2-3 kuruş parayla sırf imza yetkisi var diye yanında alıp çalıştırıolar misal biz öyle yapıoz :)

haklısın sermaye gerekiyor devletin verdiği ücretlerde iyi gözüküyor 2500-3000

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeXsTeMeR
    TeXsTeMeR's avatar
    Erkek
    slim_38 bunu yazdı
    TeXsTeMeR bunu yazdı

hı inşaat teknikeri ile inşaat mühendisliği arasında ne fark var

Hoca aynı dersleri birinde 2 yılda görüyorsa, diğerinde 4 yılda görüyorsun.

O yüzden 2 yıllıkta insanlar pes ediyor genelde (Bkz. ben :D )

Bir arkadaşım var, mühendislikten bu sene mezun oldu hala statik çizemiyor :D.

Bu yüzden malesef genele vurulunca böyle bir s.kimden anlamayan mühendis çok olduğu için, genelde teknikerler işi daha iyi yapıyor.

Hatta şöyle bir örnek vereyim :

Yeni mezun olmuş olmuş mühendis arkadaşımın halledemediği statik projesini, teknikerlik bitirip  sonradan mimarlık okumaya başlayan arkadaşım çizebiliyor.Statikle ilgili hiç bir işte çalışmadı.Hep mimari çizim yaptı bu arkadaşım.DÜşün yani mühendislerin halini.

Eğer inş mühendisliği okuyacaksan sen de böyle olma...Ama güzel bölüm,hayırlısı olsun şimdiden.

inşallah olmam öyle :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickmenza
    nickmenza's avatar
    Erkek

http://www.tahribat.com/Murit-gkhn759/ adamın dibi inşaat mühendisi.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Erkek
    Sadece şunu belirteyim, teknik eğitim fakültesi mezunlarına bir kaç ders ardından göstermelik bir sınavla mühendislik verilecek. böyle bir yasa geldi. Dolayısıyla zaten ayaklar altında olan meslek iyice siki tutacak haberin olsun genç adam.

Meslek güzel, parası bol ama sermayen varsa. yoksa müteahhitlerin emir eri konumuna düşüyorsun bu sktigimin serbest piyasasında.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

nereye gidersen git olay sende bitiyor ben olmak istemezdim. gerçekten sermayeye bakıyor. 

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalenes
    kartalenes's avatar
    Erkek
    Mukavim_ bunu yazdı
    Sadece şunu belirteyim, teknik eğitim fakültesi mezunlarına bir kaç ders ardından göstermelik bir sınavla mühendislik verilecek. böyle bir yasa geldi. Dolayısıyla zaten ayaklar altında olan meslek iyice siki tutacak haberin olsun genç adam.

Meslek güzel, parası bol ama sermayen varsa. yoksa müteahhitlerin emir eri konumuna düşüyorsun bu sktigimin serbest piyasasında.

Teknik eğitim fakültesi nasıl  birşey oluyor ?

Olduğu kadar , Olmadığı kader ...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Bu işte aç kalmassın. Ben inşaat mühendisi değilim hatta mühendis de değilim elektrik teknikeriyim. işyerimde inşaat mühendisleri var ve beraber inşaatlar yapıyoruz. Hem onarım hem yeni yapım. Tecrübelerim üzerinden yazıyorum.
    -Okul zor. Okul zorluğundan ağlamayan inşaat mühendisi yok. Matematik ağırlıklı. Statik vb.gibi derlerin insanı küfürbaz yaptığı söyleniyor.
    -Ayrıca sınıflar t.şak kokar, şanslıysan birkaç kız oluyor. Genel ortalama % 5 lerde.
    -Bölüm ve okul çok geniş konulara hitap eder. Hayal gücün olmalı. Ayrıca mimarlardan nefret etme potansiyelinde var.
    -Aç kalmassın. Herzaman iş var. Olduğun yerde herzaman üst kademelerde olsanda iş dediysem devlet hariç takım elbise giyebileceğin, akşam 5 den sonra eve gideceğin bir işten bahsetmiyorum. Konteynırlarda geçen, şantiyecilik denilen bir yaşam tarzın olabilir. Yurdışında libyadan rusyaya birçok ülkeye gitmeni gerektiren iş fırsatları ilede karşılaşabilirsin.
    -Türkçeyi zor konuşan hatta her nece konuşuyorsa zor konuşan, ne dediği anlaşılmayan adamlardan oluşan sürüyle kişiyle muhatap olacaksın.
    -Mimarları sevmeyeceksin.
Toplam Hit: 3155 Toplam Mesaj: 28