İnşaat Mühendisliği
-
TeXsTeMeR bunu yazdı
hı inşaat teknikeri ile inşaat mühendisliği arasında ne fark var
Hoca aynı dersleri birinde 2 yılda görüyorsa, diğerinde 4 yılda görüyorsun.
O yüzden 2 yıllıkta insanlar pes ediyor genelde (Bkz. ben :D )
Bir arkadaşım var, mühendislikten bu sene mezun oldu hala statik çizemiyor :D.
Bu yüzden malesef genele vurulunca böyle bir s.kimden anlamayan mühendis çok olduğu için, genelde teknikerler işi daha iyi yapıyor.
Hatta şöyle bir örnek vereyim :
Yeni mezun olmuş olmuş mühendis arkadaşımın halledemediği statik projesini, teknikerlik bitirip sonradan mimarlık okumaya başlayan arkadaşım çizebiliyor.Statikle ilgili hiç bir işte çalışmadı.Hep mimari çizim yaptı bu arkadaşım.DÜşün yani mühendislerin halini.
Eğer inş mühendisliği okuyacaksan sen de böyle olma...Ama güzel bölüm,hayırlısı olsun şimdiden.
-
iyi güzelde okulu bitirince sermayen olacak paran olacak kendi inşaat firmanı kuracan müteahhitlik yapacan
yoksa senin gibi adamları 2-3 kuruş parayla sırf imza yetkisi var diye yanında alıp çalıştırıolar misal biz öyle yapıoz :) -
teşekkürler bu bilgiler için
-
DaveReed bunu yazdı
iyi güzelde okulu bitirince sermayen olacak paran olacak kendi inşaat firmanı kuracan müteahhitlik yapacan
yoksa senin gibi adamları 2-3 kuruş parayla sırf imza yetkisi var diye yanında alıp çalıştırıolar misal biz öyle yapıoz :)haklısın sermaye gerekiyor devletin verdiği ücretlerde iyi gözüküyor 2500-3000
-
slim_38 bunu yazdıTeXsTeMeR bunu yazdı
hı inşaat teknikeri ile inşaat mühendisliği arasında ne fark var
Hoca aynı dersleri birinde 2 yılda görüyorsa, diğerinde 4 yılda görüyorsun.
O yüzden 2 yıllıkta insanlar pes ediyor genelde (Bkz. ben :D )
Bir arkadaşım var, mühendislikten bu sene mezun oldu hala statik çizemiyor :D.
Bu yüzden malesef genele vurulunca böyle bir s.kimden anlamayan mühendis çok olduğu için, genelde teknikerler işi daha iyi yapıyor.
Hatta şöyle bir örnek vereyim :
Yeni mezun olmuş olmuş mühendis arkadaşımın halledemediği statik projesini, teknikerlik bitirip sonradan mimarlık okumaya başlayan arkadaşım çizebiliyor.Statikle ilgili hiç bir işte çalışmadı.Hep mimari çizim yaptı bu arkadaşım.DÜşün yani mühendislerin halini.
Eğer inş mühendisliği okuyacaksan sen de böyle olma...Ama güzel bölüm,hayırlısı olsun şimdiden.
inşallah olmam öyle :)
-
http://www.tahribat.com/Murit-gkhn759/ adamın dibi inşaat mühendisi.
-
Sadece şunu belirteyim, teknik eğitim fakültesi mezunlarına bir kaç ders ardından göstermelik bir sınavla mühendislik verilecek. böyle bir yasa geldi. Dolayısıyla zaten ayaklar altında olan meslek iyice siki tutacak haberin olsun genç adam.
Meslek güzel, parası bol ama sermayen varsa. yoksa müteahhitlerin emir eri konumuna düşüyorsun bu sktigimin serbest piyasasında. -
nereye gidersen git olay sende bitiyor ben olmak istemezdim. gerçekten sermayeye bakıyor.
-
Mukavim_ bunu yazdıSadece şunu belirteyim, teknik eğitim fakültesi mezunlarına bir kaç ders ardından göstermelik bir sınavla mühendislik verilecek. böyle bir yasa geldi. Dolayısıyla zaten ayaklar altında olan meslek iyice siki tutacak haberin olsun genç adam.
Meslek güzel, parası bol ama sermayen varsa. yoksa müteahhitlerin emir eri konumuna düşüyorsun bu sktigimin serbest piyasasında.Teknik eğitim fakültesi nasıl birşey oluyor ?
-
Bu işte aç kalmassın. Ben inşaat mühendisi değilim hatta mühendis de değilim elektrik teknikeriyim. işyerimde inşaat mühendisleri var ve beraber inşaatlar yapıyoruz. Hem onarım hem yeni yapım. Tecrübelerim üzerinden yazıyorum.
-Okul zor. Okul zorluğundan ağlamayan inşaat mühendisi yok. Matematik ağırlıklı. Statik vb.gibi derlerin insanı küfürbaz yaptığı söyleniyor.
-Ayrıca sınıflar t.şak kokar, şanslıysan birkaç kız oluyor. Genel ortalama % 5 lerde.
-Bölüm ve okul çok geniş konulara hitap eder. Hayal gücün olmalı. Ayrıca mimarlardan nefret etme potansiyelinde var.
-Aç kalmassın. Herzaman iş var. Olduğun yerde herzaman üst kademelerde olsanda iş dediysem devlet hariç takım elbise giyebileceğin, akşam 5 den sonra eve gideceğin bir işten bahsetmiyorum. Konteynırlarda geçen, şantiyecilik denilen bir yaşam tarzın olabilir. Yurdışında libyadan rusyaya birçok ülkeye gitmeni gerektiren iş fırsatları ilede karşılaşabilirsin.
-Türkçeyi zor konuşan hatta her nece konuşuyorsa zor konuşan, ne dediği anlaşılmayan adamlardan oluşan sürüyle kişiyle muhatap olacaksın.
-Mimarları sevmeyeceksin.