İnsan Vücudu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Vücudumuzda bulunan yağla 7 iri sabun kalıbı yapabiliriz.

*O kadar çok karbon taşırız ki bunları bîr araya toplayıp kullanmak mümkün olsa; 9000 adet kurşun kalem yapabiliriz.2200 kibrite yetecek kadar fosforumuz, 250 gramdan fazla sürfürümüz, bir kaşık dolusu muz mağnezyummuş, 5 cm boyunda bir çivi yapacak kadar demirimiz vardır.

*Vücudumuzda 25 milyar oksijen alıcı kırmızı kan yuvarlakları bulunmaktadır. Bunları bir yüzey üzerine yayacak olursak 2570 metre karelik bir alanı kaplar.

*Bebekken 270'den fazla kemiğimiz varken, büyüdükçe bunların bazısı birbiriyle kaynaşarak sonunda sadece 206 kemikle kalırız.

*Kalbimiz normal olarak dakikada 70-72 kere atar. Bu atışa göre, 70 yaşındaki insanın kalbi 2500 milyon kere atmış ve bu süre içindede 167561600000 kilo kan, damarlarımıza pompalamıştır

*Normal bir vücut ısısı ile, insanın dayanabileceği en sıcak suyun ısısı 110°C 'dir.

*Normal bir insan vücudunda bulunan elektrik, 25 Wattlık bir lambayı dakikalarca yakabilir.

*Esmerlerde 120 bin, sarışınlarda ise 140 bin adet saç teli vardır. Her geçen gün başımızdan 25.000 arasında saç teli kopar ve yerine yine aynı sayıda yenileri çıkar.

*Tek bir dakika içerisinde 1025 cm küplük havayı içimize çeker, 4 kilograma yakın kanı vücudumuz içinde devrederiz.

*Yapılan araştırmalara göre 6 dakika su altında kalabilir, 20 dakika nefesimizi tutabilir, sıfırın altında 103 derecelik bir soğuğa karşı koyabiliriz. 30 gün aç 110 saat da uykusuzluğa dayanabiliriz.

*Tırnaklarımız bir yılda 3,75 metre kadar uzar.

*İnsan doğduktan bir kaç gün sonraya kadar, hiç birşey duymayacak kadar sağırdır.

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    tabiki alıntıdır buldum bi yerlerden de nerden unuttum..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek

*İnsan doğduktan bir kaç gün sonraya kadar, hiç birşey duymayacak kadar sağırdır.

Bunda bir şüphem var,yeni doğmuş 1 günlük bebek biliyorum seslere tepkisini gözlemlediğim :S Yada doğru bir kalıptır istisnalar mevcuttur bilemeyecem , doğduktan sonra kulak yapısı oluşmamış olduğundan dolayımı artık , güzel yazı 

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tyler_Dayi
    Tyler_Dayi's avatar
    Erkek
    turgulbaba yazı iiymiş güzelde, inş önünde ve arkasında fazla sayılar yoktur o rakamların biraz sıkmışlar sanki bazı yerlerde :D

all this pain is an illusion...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

ender ben hem büyük oğlanda (ramazan) hemde küçük oğlanda (timur) denedim. Sese tepki yoktu.

Ayrıca büyükte refleks kontrolü yapmıştım elimi gözünün çok yakınına getirdiğimde tepkisel olarak gözünü kırpması 

gerekirken kırpmıyordu. Çünkü henüz beyin, gözüne değersem  acı vereceği bilgisini işlememişti. doktordan sorduydum :)

buda benzer bişey sanırım. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Tırnak olayıda abartılmış.Yılda 3,75metre uzaması ne demek :S Tırnaklarımızın günde 1cm küsür uzaması lazım.Ayrıca insandan kaç kalıp sabun yapılacağınıda en iyi hitler bilir :p

λ
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuncaxxz
    tuncaxxz's avatar
    Erkek

şu elektrik mevzusu beni korkkuttu aq su tükenirse baraj şeyi yrine adam kesip elektrik üretirlerse aq?

g.tü sağlama almam lazım önümüz küresel arkamız ısınma.  yeter ulan küresel, ISINMA =) 

punto cero
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuncaxxz
    tuncaxxz's avatar
    Erkek

FireX bunu yazdı:
    -----------------------------
    Tırnak olayıda abartılmış.Yılda 3,75metre uzaması ne demek :S Tırnaklarımızın günde 1cm küsür uzaması lazım.İnsandan kaç kalıp sabun yapılacağınıda en iyi hitler bilir :p

firex oha günde 1 cm uzasa ben xmen olurdum :D 1mm dir o 

punto cero
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    tuncaxxz bunu yazdı:

FireX bunu yazdı:
    Tırnak olayıda abartılmış.Yılda 3,75metre uzaması ne demek :S Tırnaklarımızın günde 1cm küsür uzaması lazım.İnsandan kaç kalıp sabun yapılacağınıda en iyi hitler bilir :p

firex oha günde 1 cm uzasa ben xmen olurdum :D 1mm dir o 

Yılda 3,75 metre diyor 365 güne böl bakalım ne çıkıyor?

λ
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    37.5 cm dir o sallama rakamlar olabilir .

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    omer1984
    omer1984's avatar
    Erkek
    Vücudumuzda bulunan yağla 7 iri sabun kalıbı yapabiliriz. şimdi baba hitlerin yaktığı 6 milyon yahudiyle kaç adet sabun yapılmıştır..

lisan-ı münasip....
Toplam Hit: 2252 Toplam Mesaj: 15