İnsan Vücudunda İşe Yaramayan Organlar Neler
-
MatrixNeo bunu yazdı
Var tabi hocam mesela bademcikler ne işe yarıyor ?
Organ değil ama mesela vücüdümuzdaki kıllar ne işe yarıyor ?amma emin konuşmuşsun. bademcikler waldeyerin halkalarından sadece biri. lenf nodudur orası. lenf nodlarının görevlerini internetten bulabilirsin.
-
tosun bunu yazdı
Dalak abi bi boka yaramıyor
dalak insanı kapsüllü bakterilere karşı koruyor. ayrıca yaşlanmış eritrositlerin öldürülmesi gibi başka işleri de var.
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı
Apandistin ve kılların ne işe yaradığı artık biliniyor, erkek te meme de ilk oluşumda olan bi şey sonradan cinsiyet belirlenince orada kalmış oluyor,
Edit:Vücutta olupta çalışmayan organlar diyelim, yani süs gibi duran mesela ayak kuş parmağı gibi,
Apandistin ne işe yaradığı falan bilmiyor hocam. Bir iki muhtemel fonksiyon ortaya atıldı, sonra mümkün olmadığı ortaya çıktı. Ama Haruncular hala reklamını yapıyorlar tabi.
krypt tarafından 09/Oca/13 01:53 tarihinde düzenlenmiştir -
Sanırım vücut'ta işe yaramayan hiç bişey yok hepsi ufaktanda olsa bişeyin ucundan tutuyor :)
-
-
Sserkan bunu yazdı
Sanırım vücut'ta işe yaramayan hiç bişey yok hepsi ufaktanda olsa bişeyin ucundan tutuyor :)
çok hücreli organizmalarda iş bölümü vardır cümlesi tam olarak bu demek zaten
-
ExpirE bunu yazdıKrypT bunu yazdı
Erkeğin meme ucu. Ne lüzumsuz lan. En lüzumsuzu o. Benim neden meme ucum var olm?
hiç sevgilin olmadımı hacı?
bi krypt'in yazdıgına baktım, bi senin yazdıgına baktım, su an bunu yazarken pic gibi sırıtıyorum.
-
KrypT bunu yazdıKaRaKuLe bunu yazdıKrypT bunu yazdı
Erkeğin meme ucu. Ne lüzumsuz lan. En lüzumsuzu o. Benim neden meme ucum var olm?
homo sapiensin meme ucu var hacı yani kalıp olarak insan olarak mem ucu şart yani insan olmanın gereği bu parmakta 3 boğumu olması gibi bişi buna neden 4 değil demek neden meme ucum var demek gibi birşey uzatmiyayim insan olarak meme ucu var ama kullanmak için dişi olmak gerekiyor insanda
İnsan olmanın gereği mi bu :D Doğuştan meme ucum olmasa insan saymayacak mısın beni hocam? Fonksiyonu olmayan, vestigial bir özellik. Gerek yok. Peki neden var? Ya da neden benim uterusum yok madem? Herkeste olsun ama kullanmak için dişi olmak gereksin?
hacı sen hic genetik sorun haricinde memeucu olmayan bir insan gördün mü ? Sonuçta memeli hayvanlarız biz :) Şuan fonksiyonunun olmaması daha önce olmadığı anlamına gelmez. Yada şuan olmadığını biliyor olmak gerçekten olmadığı anlamına gelmez
-
KaRaKuLe bunu yazdıKrypT bunu yazdı
Hocam 90 küsür tane olması lazım yanlışım yoksa.
20'lik dişten tut, hiç bir zike yaramayan kulak kasları, kızlık zarı, kuyruk kemiği falan diye gidiyor. Sadece işe yaramayan organ değil, işe yaramayan davranışlar, genler vs. falan da var.
Hocam evrimsel sürecte bizde kalan şeyleri şuan bi boka yaramıyo demek biraz saçma oluyor açıkcası. Ayrıca kızlık zarı ilk adet görme zamanına kadar koruma görevinde bulunuyor.
Saçma falan olmuyor hocam. Kalıntı adı üstünde, bir boka yaramıyor. Adet görme zamanından sonra ne devralıyor bunu? Vajinal hijyen kremleri mi? Hadi bunun da kulbu var diyelim, 20'lik diş nedir, gereksiz acı dışında? Ya da kulağımızdaki kaslar, külli LEVENT KIRCA için kasımız mı var?
Evrim körelmiş organları açıklıyor evet. Ama adı üstünde körelmiş. İndirgenmiş değil, körelmiş.
-
KrypT bunu yazdıKaRaKuLe bunu yazdıKrypT bunu yazdı
Hocam 90 küsür tane olması lazım yanlışım yoksa.
20'lik dişten tut, hiç bir zike yaramayan kulak kasları, kızlık zarı, kuyruk kemiği falan diye gidiyor. Sadece işe yaramayan organ değil, işe yaramayan davranışlar, genler vs. falan da var.
Hocam evrimsel sürecte bizde kalan şeyleri şuan bi boka yaramıyo demek biraz saçma oluyor açıkcası. Ayrıca kızlık zarı ilk adet görme zamanına kadar koruma görevinde bulunuyor.
Saçma falan olmuyor hocam. Kalıntı adı üstünde, bir boka yaramıyor. Adet görme zamanından sonra ne devralıyor bunu? Vajinal hijyen kremleri mi? Hadi bunun da kulbu var diyelim, 20'lik diş nedir, gereksiz acı dışında? Ya da kulağımızdaki kaslar, külli LEVENT KIRCA için kasımız mı var?
Evrim körelmiş organları açıklıyor evet. Ama adı üstünde körelmiş. İndirgenmiş değil, körelmiş.
O organları saysan evrime fazla girmeden üstat, sonrasında konu evrim ve dine geçiyor boka sarıyor siliniyor,