İnternet Hız Düşmesi AKK İçin Çözüm
-
BiUyeOlamadim bunu yazdı:
-----------------------------Zyxel modemde bulamadım MTU ayarını bir türlü. Benim gibi bir cahil için biraz daha detaylı anlatabilir misin?
-----------------------------Maksimum eylemsiz zaman aşımı oluyor bu mtu hocam Türkçe arayüz seninkide sanırım. Gerçi bu akşamki genel kesintiden sonra hızlar düzelmiş ama yarın ne olacağı belli olmaz
-
ARkadaşlar bu akşamki internet probleminden ayarlar bozuldu arada 8 mbit arada 1 mbit oluyor internet.şuanda bi karışıklık var..Yani şuan denemye pek müsait değil.
Zyxel(p-660w-tx) konusuna gelince,AĞ/Geniş Alan ağı/Gelişmiş Kurulum(en altta)/MTU
Öğle saatlerinde denedim,fakat bir sonuca ulaşamadım.512 ile 1492 arasında seçilebliyor.Bu arada 100er aralıklarla sayılar denedim ama yine 1 mbiti geçmedi. -
us robotix modemlerde nasıl oluyor ?
-
ZyreX bunu yazdı:
-----------------------------ARkadaşlar bu akşamki internet probleminden ayarlar bozuldu arada 8 mbit arada 1 mbit oluyor internet.şuanda bi karışıklık var..Yani şuan denemye pek müsait değil.
Zyxel(p-660w-tx) konusuna gelince,AĞ/Geniş Alan ağı/Gelişmiş Kurulum(en altta)/MTU
Öğle saatlerinde denedim,fakat bir sonuca ulaşamadım.512 ile 1492 arasında seçilebliyor.Bu arada 100er aralıklarla sayılar denedim ama yine 1 mbiti geçmedi.
-----------------------------bnde zyxel p-660n-t1a var direk salladım 142yaptım ilk denemede direk 800le cekmeye basladı torrent
-
şuanda benim net 8Mbit max çekiyor,Mtu da 1492 de orjinal halinde yani..1 hafta oldu belki devamlı 1 mbit idi..Ttnet arada yapıyor böyle kıyaklar arada sırada 8mbite çıkıyor net..MTU yu onunla karıştırmamak lazım.Yarın yine net eski haline düşsün denerim.Pek sanmıyorum ama yarın yine bi deneyeceğim belki olur :)
-
bu uygulamayı netin kesilip hızının geri gelmesinden önce uygulayıp başarılı bir sonuç almıştık eger 1 gecelik kıyaksa bu yaptıkları yarın aynen devam bu yönteme :D
-
edit: böyle bi program var daha kolay
Programın adı DrTCP'imiş indirmek isteyen olursa aşağıdaki linki kullanabilir.
http://www.softpedia.com/progDownload/DrTCP-Download-32633.htmledit program bi boka yaramıyor mecbur modemden ayarlıcan ama benim nette 1 mb gecmedi deniyor 150 denedim 1492 denedim gene olmadı .s
-
yok be arkadaşlar olmadı bende bugün düşürmüş şerefisizler hızı denedim 150 e düşürdüm yükselttim 300 yapdım genede 1mbit i geçemedik
-
MTU yu bulamadım müritler.
modem pixatel airmax 101..
PORT: [0-3] < ="text" name="Id" size="4" /> VPI: [0-255] < ="text" name="atmVpi" size="4" /> VCI: [0-65535] < ="text" name="atmVci" size="4" /> VCI değeri orjinali 35
PORT 0
VPI 8
standartken aldığım sonuç
VCIyı 150 yaptığımdaki sonuç
VCIyı 1492 yaptığımdaki sonuç
EDİT:"Eşşek bilmediği otu yerse ya başı ağrır ya karnı ağrır" Bokunu çıkarıp VCIyi 35000 yaptım net gitti. 65000 yaptım modemi resetlemek zorunda kaldım.
şu an tekrar 35 yaptım sürünüyorum 0,50 mbit :|
bi anda çıktıydı 7, 75e geri düştü :S
-
joe_black
vci 1492 yaptım net gitti sonra 35 yaptım yükseldi :)
edit : bir düşüyo bi yükseliyo daha çözemedim