İnterrail Hakkında.
-
up olsun
-
Bu sene yapıcam yazın arkadaşlarla da...
Hocam hep HOSTEL filmi geliyo amk aklıma :D
-
Smirnoff bunu yazdı:
-----------------------------
Ekşideki postları okuyup , milletin tren garlarında uyurken atlattıgı tehlikeleri görünce benim aklıma asagıdaki olay geldi ;
http://www.couchsurfing.org/
eğer bunu basarabilirsek sikindirik hostellerde kalmak için uçuk kaçık rakamlar bayılmaya , tren garında soyulmaya , gaspedilmeye gerek kalmaz diye
düsündüm , Ne dersiniz ?
-----------------------------
hiç gerek yok hocam :) he bulursan tabiki kalda, yani nası bi interrail yapacağına bağlı gittiğin yerlerde 1er2şer gün kalıcaksan olabilir ama her gün şehir değiştireeksen hiç gerek yok trende uyurken gidersin işte tren bulamadığında da garda yatıverirsin bişeycik olmaz :) :)
-
Benim hayatımın belkide en hoş deneyimlerinden biriydi. Yani şimdi geriye dönüp bakıyorum falan da ne cesaretle parklarda falan yatmışız diyoruz vay amk...
Hacı öncelikle seni ne cezbediyor onu belirle ona göre ulkeleri seç, herseyi tüm planı başkalarından bekleme. Ben yaklaşık 1 ay planlama yapmıştım amk, tabii bu planı bok etmem de çok sürmemişti ama:)
Belirli soruların varsa sor cevaplamaya calısayım
Bu arada olayı sadece trene vurmak yerine hafiften kendi planladığın şekilde interfly yap ucuz hava yolu şirketleriyle(ryanair, wizzair, easyjet, norwegian) tadından yenmez.
-
ya bunu ben de çok istiyorum ama nedense olmuyor, geçen sene gidebilirdim aslında ama tek başıma gitmeyi gözüm yemedi bu sene de para çıkaramam büyük ihtimal, ne kadar tutar sizce müridler?
-
geçen sefer 1 gün pragta tren garında kalmak zorunda kaldım zamanlamayı tutturamadık
nese dedik içerde uyuruz, saat 12de içerden attılar bizi dışarıya havada gece 5-6 derece soguk
nese 8 kişiyiz grupta tek türk beninm digerleri arjantin mexica ispanya avusturya amerika fln her ırktan insan vardı
2 kişi geldi gardayken mal mal gezinip baktılar bize, sonra biri gelip sigara istedi bizim amerikalı yok dedi adam ozaman para ver fln dedi atıştılar
derken bu sigara isteyen eleman bıçak çekti cocuga hemen bütün grup ayaklandı, napıyon höt hat biber spreyleri çakılar çıktı ortaya kızları arkaya aldık ^^ erkekler önde hehe
cocugu kaçırttık, bu tür şeyler hep oluyor bunun gibi 3 şey geldi başıma 14 günde
oyuzden min 3-4 kişi çık sakın tek gitme ve kesinlikle kız arkadaşın olsun veya bul
her şehirde ayrı bir zevk ve hatıranız olur :)
-
mantıklı
-
Gitmeyin beyler aman diyim.Ha parayı zar zor denkleştirip yurtdışına çıkayım bi kaç ülke göreyim diyosanız olabilir.Yoksa gitmeyin aman.1000 tl ye 5 gün roma ya da paris turu var alın sevgilinizi mis gibi.Değmez o eziyete.
-
flassy bunu yazdı:
-----------------------------Gitmeyin beyler aman diyim.Ha parayı zar zor denkleştirip yurtdışına çıkayım bi kaç ülke göreyim diyosanız olabilir.Yoksa gitmeyin aman.1000 tl ye 5 gün roma ya da paris turu var alın sevgilinizi mis gibi.Değmez o eziyete.
-----------------------------ne eziyeti hocam.. 15 gün istediğin yere kafana göre gidebilirsin.. çok gezeyim görsem yeter diyosan şehir şehir gez, yok ben asıl şuraları merak ediyorum diyosan 3 er 5 er gün kalarak gez bikaç yeri.. neresinde bunun eziyet :)
-
Kaç parayla gitmeyi düşünüyorsunuz?
Otel olarak: booking.com, hostelworld.com
Tren ücreti olarak: debahn.com, thalys.com, nshspeed.com bakabilirsiniz.
Amsterdam, Paris bana 400 Euro'ya mal oldu fakat ben interrail olarak pass almadım. Her yere ayrı ayrı ödedim.