İos Neden Android Kadar Ram İstemez ? - İphone'daki Diğer Sistem Verileri Nedir ?
-
Temel olarak IOS ne idüğü beli bir cihaza göre yazılır.
-
baltalıyorsam affola
İphone 6 anakart nerden bulunur hocalar ?var mı bildiginiz saglam güvenilir yer
-
PEAK bunu yazdı
baltalıyorsam affola
hocam anakart dediğin cihazın kendisi zaten , çıkma anakart bir arkadaşından almadığın sürece gtünde patlar yedek parça olarak bigün çok gerekti ki eminönünden izmire kadar birsürü tedarikçi ile çalışıyoruz bulamadık bulduklarımızda hep problemli genelde imei veya sıvı temaslı
dediğim gibi çevrende biri yoksa sakın uğraşma
-
p30 pro kullanıyorum 8gbram var hiç ram ve batarya sorunu yaşamadım tam aksine şarj bitsede taksam diye dusundugum oluyor :D
-
PanxeR bunu yazdıPEAK bunu yazdı
baltalıyorsam affola
hocam anakart dediğin cihazın kendisi zaten , çıkma anakart bir arkadaşından almadığın sürece gtünde patlar yedek parça olarak bigün çok gerekti ki eminönünden izmire kadar birsürü tedarikçi ile çalışıyoruz bulamadık bulduklarımızda hep problemli genelde imei veya sıvı temaslı
peki hocam cok tesekkürler cevabın için
-
PEAK bunu yazdıPanxeR bunu yazdıPEAK bunu yazdı
baltalıyorsam affola
peki hocam cok tesekkürler cevabın için
Kaç para eder hocam bir anakart?
-
PanxeR bunu yazdı
iOs un android cihazlara göre daha fazla performanslı olma sebebi sadece işletim sistemi sadece ram sadece cpu ve sadece os değil bunların tamamının optimize bir şekilde birleşiminden geliyor.
iphone SE ile (2020 SE ) 5k telefon , samsung s20 ultra (10k+ price) 4k video işlediğiniz zaman iphone en az 2 katı fark atıyor.
mkyb nin açıkladığı gibi ios işletim sistemi ile android deki multitasking sistemi farklı normal şartlarda android cihazlardaki multitasking daha iyi çalışması gerekiyor fakat çok fazla kas gücü istiyor.
4gb ramli telefonda notlar uygulamasından başka bir uygulamaya geçerken %80 uygulama kendini yeniden başlatıyor
ios da ise çok daha nadir oluyor bu.
diğer yanda ios uygulamalarının işletim sistemine daha optimize geliştirilmesi de var
https://developer.apple.com/xcode/
Apple ın geliştirdiği SwiftUI gerçekten çok başarılı.
işin sonunda paketin tamamına bakmak gerekiyor.
android de olsa ios da olsa min 64gb ve üstü bir cihaz gerekli ayrıca apple sen ramı işlemciyi düşünme yok snapdragon bilmemne yok exynos düşünme aleti al herşey sorunsuz ve hızlı çalışacak keyfine bak diye satıyor cihazları.
gelmiş yine :) ios kapalı sistemdir gelişmeye kapalıdır. androidi bi sürü firma geliştirip kendi sistemini oluşturuyor. apple yeni birşey çıkartmazsa batmaya mahkum. telefon piyasası her gün daha kötüleşiyor. çinli üreticileri kaliteli telefonları çok daha ucuza satıyorlar artık.
apple bu arada gözlük geliştiriyor diye haberler var. seneye ya da 2022 de tanıtacak diyorlar. ilk çıkan gözlük telefondan yararlanacak üstünde kamera olmayacakmış. google çıkardığında çok tartışılmıştı bu kamera olayı gizlilik vs.
-
mkyb bunu yazdı
bildirim olayına kafam takıldı
şöyle bir senaryo mümkünmü
mesela ağdaki bir cihazlara benim bilgisayarımı proxy olarak tanıttım internete çıkarken benim pc üzerimden (fiddler da paketleri inceler yaptığımız gibi) çıkıyor bu billdirimi parametrelerini sanki apple ve google sunucusundan gelmiş gibi bir custom bildirim gönderebilirmiyiz? işin ssl boyutuda var tabi
-
Anakart mevzusunda kolay kolay iPhone anakart bulamazsınız. Bulsanız bile iCloud kilitli, çalıntı veya yurtdışı cihaz olur. O anakartlarda çöpten farksız.
Ama Samsung'un tonla pert cihazı var. Onlardan anakart çıkıyor. Zira Amoled ekranların değişimi masraflı. Adam uğraşmıyor atıyor bir köşeye. Tanıdık Samsung Note 5 kullanıyor geçen yere düştü iç ekran gitti. Telefonun ikinci eli 1.000 lira ama ekranı 700-800 lira. Mecburen çöp oldu telefon.
Apple'ın tek dayanağı iPhonelar. Evet telefon sektörü azalarak bitiyor. LG, Sony ve HTC gibi büyük markaların bu pazardan çekilmesiyle iyice ortaya çıktı. Apple'ın kasasında iPhonelardan gelen ciddi miktarda nakit para var. O parayı elektrikli araba gibi geleceğin teknolojilerine yatırıyor. Ortada Nokia, Ericsson, Siemens gibi örnekler var. Nokia ve Ericsson cep telefonu sektöründen silindi ama baz istasyonu altyapısından milyarlarca dolar kazanıyorlar. Siemens beyaz eşya ve elektrikli tren sektörlerinden parayı götürüyor.
Zamanında tonla parayı götürüp telefon sektörücü harici bir işe yatırım yapmayan Blackberry ise battı.
Hayat sıradan vatandaş içinde böyledir. Bir işte parayı bulursun ama başka işlerede yatırım yaparsın. Hem paran katlanır hemde sermayeyi kediye yüklemezsin. Bir işte batarsan diğer işten dengeyi sağlarsın.
-
wert bunu yazdımkyb bunu yazdı
bildirim olayına kafam takıldı
şöyle bir senaryo mümkünmü
mesela ağdaki bir cihazlara benim bilgisayarımı proxy olarak tanıttım internete çıkarken benim pc üzerimden (fiddler da paketleri inceler yaptığımız gibi) çıkıyor bu billdirimi parametrelerini sanki apple ve google sunucusundan gelmiş gibi bir custom bildirim gönderebilirmiyiz? işin ssl boyutuda var tabi
teorik olarak mümkün,
sonuç olarak gelen bir paketvar ve sistem bu paketi işliyor.