folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Ip Camera Kurulumu Ve Elektrik Kaynağı Hakkında

Ip Camera Kurulumu Ve Elektrik Kaynağı Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

Merhabalar,araba ve motosikletin gözlemlenebilmesi için ve olası hırsızlık olayını caydırabilmek amacıyla evin camın alt kısmına ip camera yerleştirmek istiyoruz.Ancak kameraya iletebileceğimi herhangi bir güç kaynağı yakınında bulunmamakta.

Alacağımız ip camera outdoor model olması bizim için daha iyi olacaktır.

Aliexpress ve banggooda bakıyordum sricam sp012 aklımdayken bu kameranın dış ortama pek uygun olmadığına kanaat getirdim.Balkon gibi bir yerde olsa yağmur gelmezdi ancak camın alt kısmına koyacağımız için olası bir yağmurda bütün su kameraya gelecektir.

Kamera ile priz arası mesafeyi de ilerleyen saatlerde yollayacağım.

ucuz yollu bir ip camera öneriniz ve prize nasıl bağlayacağım hakkında bilgi verebilecek biri varsa sevinirim.

teşekkürler.

https://i.hizliresim.com/AkBvGq.jpg 

sağ alt köşede bir duvar prizi var. sol kolona gerekiyor bir priz.

YUkarıdaki lambadan besleyebilir miyiz ?

rapidhacker550 tarafından 29/Ağu/17 20:45 tarihinde düzenlenmiştir

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsane_212
    efsane_212's avatar
    Erkek

Hocam kurulum için ihtiyacın olan malzeme listesi (kayıt cihazı hariç )
    data kablosu (cat6/cat5),
    12v 2a adaptör,
    poe enjekör (sol resimde)
    İp Kamera

Bu arada neden ip kamera ahd sistem ile daha ucuza çözebilirsin.
    Hatta amaç sadece caydırıcılık ise sahte kamera kullanabilirsin.
    Kayıt yapmadığı sürece kamera işe yaramaz :(

efsane_212 tarafından 30/Ağu/17 00:10 tarihinde düzenlenmiştir

Önemli olan; hayatta "en çok şeye sahip olmak" değil, "en az şeye ihtiyaç duymaktır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    efsane_212 bunu yazdı

Hocam kurulum için ihtiyacın olan malzeme listesi (kayıt cihazı hariç )
    data kablosu (cat6/cat5),
    12v 2a adaptör,
    poe enjekör (sol resimde)
    İp Kamera

Bu arada neden ip kamera ahd sistem ile daha ucuza çözebilirsin.
    Hatta amaç sadece caydırıcılık ise sahte kamera kullanabilirsin.
    Kayıt yapmadığı sürece kamera işe yaramaz :(

hocam caydiriciliktan ziyade maksat goruntuleyip kaydetmek cunku biraz uzaktan goruyor.

yani caymasi icin adamin gormesi gerek :)

Ip camera ile uzaktan baglanip izleyebiliyor hatta acisina kadar degistirebiliyorukm

bir de cat5/6 ya neden gerek var ip cameerayi salondaki wifi ile baglayacagim telefondan programla baglayip izleyebilecegm

hatta o olmasa bile 32 gb sd kart takp 20 gunde bir Kendi kendine resetliyor ve ksyda devam ediyor

analogla ugrasmaya gerek yok gibime glihor.

tek sorun adaptoru baglamak 6-7 metrelik bi mesafe var

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsane_212
    efsane_212's avatar
    Erkek
    rapidhacker550 bunu yazdı

hocam caydiriciliktan ziyade maksat goruntuleyip kaydetmek cunku biraz uzaktan goruyor.

Ip camera ile uzaktan baglanip izleyebiliyor hatta acisina kadar degistirebiliyorukm

bir de cat5/6 ya neden gerek var ip cameerayi salondaki wifi ile baglayacagim telefondan programla baglayip izleyebilecegm

hatta o olmasa bile 32 gb sd kart takp 20 gunde bir Kendi kendine resetliyor ve ksyda devam ediyor

Dış cepheye uygun, İp/ wifi , sd karta kayıt yapacak v.s.. bu tarz bir ürüne vereceğin parayla tüm binayı kamerayla donatırsın :)
    Bahsettiğin türden bir sistem kurmanın maliyetini öğrendiğinde istemesende ahd kameraya yöneleceksin.
    En basiti, ip kamera ile 32 gb sd kart sana max. 1 gün kayıt süresi verir :)
    ip veya ahd ürün temini konusunda yardımcı olabilirim.

Önemli olan; hayatta "en çok şeye sahip olmak" değil, "en az şeye ihtiyaç duymaktır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

https://tr.aliexpress.com/item/BESDER-Yoosee-IP-Camera-Wifi-1080P-960P-720P-ONVIF-Wireless-Wired-P2P-CCTV-Bullet-Outdoor-Camera/32793309300.html?spm=a2g10.search0306.4.2.Yfw7bQ

5 tane aldım şu kameradan. 1 tanesini 2 ay önce almıştım memnun kaldım 4 tane de dün aldım. sd karta kayıt yapıyor. aynı ağdaysan telefondan pc den izleyebiliyorsun rahatlıkla.

en yüksek çözümürlükte (ben 960p aldım) 32gb lik kart 5-6 gün kayıt yapıyor. ki 64 gb a kadar destekliyor.

ister hiç bir ağa bağlamadan kullan ister ağa bağlı kullan. modem zorunluluğu yok. hareket sensörü var. hareket algılayınca mail atıyor resmini çekip. sensör hassasiyeti filan var. bu ara indirimde düşünürsen. 1-2 gün daha indirimde kalacak sanırım.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    efsane_212 bunu yazdı

Dış cepheye uygun, İp/ wifi , sd karta kayıt yapacak v.s.. bu tarz bir ürüne vereceğin parayla tüm binayı kamerayla donatırsın :)
    Bahsettiğin türden bir sistem kurmanın maliyetini öğrendiğinde istemesende ahd kameraya yöneleceksin.
    En basiti, ip kamera ile 32 gb sd kart sana max. 1 gün kayıt süresi verir :)
    ip veya ahd ürün temini konusunda yardımcı olabilirim.

Hocam sricam sp012 yi kurdu arkadasimz .

alixepressten aldik 20 dolara.

prize taktik adaptoru.

wifiyi de bagladik.

maaliyette baska bir sey yok.

benimkinde neden cok pahali olsun..kamera parasi vericez .

sd kart 4 gb 1-2 gun gayet yetiyor.

32 gb gunluk gibi bir olay yok yani.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    FOXXLY bunu yazdı

https://tr.aliexpress.com/item/BESDER-Yoosee-IP-Camera-Wifi-1080P-960P-720P-ONVIF-Wireless-Wired-P2P-CCTV-Bullet-Outdoor-Camera/32793309300.html?spm=a2g10.search0306.4.2.Yfw7bQ

5 tane aldım şu kameradan. 1 tanesini 2 ay önce almıştım memnun kaldım 4 tane de dün aldım. sd karta kayıt yapıyor. aynı ağdaysan telefondan pc den izleyebiliyorsun rahatlıkla.

en yüksek çözümürlükte (ben 960p aldım) 32gb lik kart 5-6 gün kayıt yapıyor. ki 64 gb a kadar destekliyor.

ister hiç bir ağa bağlamadan kullan ister ağa bağlı kullan. modem zorunluluğu yok. hareket sensörü var. hareket algılayınca mail atıyor resmini çekip. sensör hassasiyeti filan var. bu ara indirimde düşünürsen. 1-2 gün daha indirimde kalacak sanırım.

Yav iste bende bunu diyorum.

bunu alacagiz ve evdeki modeme wifi ile baglayacagiz sonra programi ile takip edebilecegiz eger wifiye baglarsak.

diyelim wifi yok nete bagli degil o zaman da napiyor alet sd karta kayit yapyor.

32 lik bir sd de onu bir kac gun rahat goturur.

ahd ye ne gerek kaliyor ki ? 

Bende besder alayim diyordum ancak 1080 mi alsam diyordum

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsane_212
    efsane_212's avatar
    Erkek

Arkadaşın bahsettiği ürün iyi görünüyor.
    Kayıt tarafında 1080p düşünüyorsan çok fazla beklentin olmasın hocam.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    efsane_212 bunu yazdı

hocam 1 günden fazlası çıkıyor ip camerada.

arkadaşımın telefonunda var her yarım saatte bir ya da 1 saatte bir yeni isim vererek kaydediyor 4gblik bir sd carda ya 3 gün ya da 4 gün gidiyordu.

sricam sp012 modeli

32 gb 64 gb olduğunda neler neler yapar.

bizim için önemli olan zaten 1-2 günlük çünkü motorun çalınıp çalınmadığı önemli olacak.

bu ürünü alacağım ama 960 p de hangi odağı alayım ? farkları nedir bunların 

rapidhacker550 tarafından 30/Ağu/17 13:36 tarihinde düzenlenmiştir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    efsane_212 bunu yazdı

arkadaşımın telefonunda var her yarım saatte bir ya da 1 saatte bir yeni isim vererek kaydediyor 4gblik bir sd carda ya 3 gün ya da 4 gün gidiyordu.

sricam sp012 modeli

bizim için önemli olan zaten 1-2 günlük çünkü motorun çalınıp çalınmadığı önemli olacak.

https://tr.aliexpress.com/item/Aluminum-Metal-Waterproof-Outdoor-Bullet-IP-Camera-720P-960P-1080P-Security-Camera-CCTV-4PCS-ARRAY-LED/32655713613.html?spm=a2g10.10010108.1000013.1.3c0375a4js0C8D&traffic_analysisId=recommend_2088_1_82199_new&scm=1007.13339.82199.0&pvid=47e32069-507f-484a-a268-5e40d94bb739&tpp=1

şu ürün sizce daha iyi değil mi hem alüminyum metal ? ancak acaba odak mı farklı demiştim açıklamada 3.6 ve 6 mm diyor değişken sanırım ama anlayamadım tam olarak.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsane_212
    efsane_212's avatar
    Erkek

sricam sp012 modeli

https://tr.aliexpress.com/item/Aluminum-Metal-Waterproof-Outdoor-Bullet-IP-Camera-720P-960P-1080P-Security-Camera-CCTV-4PCS-ARRAY-LED/32655713613.html?spm=a2g10.10010108.1000013.1.3c0375a4js0C8D&traffic_analysisId=recommend_2088_1_82199_new&scm=1007.13339.82199.0&pvid=47e32069-507f-484a-a268-5e40d94bb739&tpp=1

şu ürün sizce daha iyi değil mi hem alüminyum metal ? ancak acaba odak mı farklı demiştim açıklamada 3.6 ve 6 mm diyor değişken sanırım ama anlayamadım tam olarak.

Kayıt olayı çok çetrefilli hocam.
    Kamera ekrana 720p görüntü verir ama 480p veya 360p kayıt yaparak süreyi uzatır v.s..
    lens olayında ise 3.6mm ile 6mm arasında açı farkı var.
    3.6mm 6'ya göre daha geniş açıdan görüntü verir.

Toplam Hit: 1712 Toplam Mesaj: 17
ip camera prize bağlantı