Iphone 5S Söküp İncelemişler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    DestinatioN bunu yazdı
    zumsuk bunu yazdı

Apple geldi, dünyayı yeni bir geleceğe hazırladı. 

Amk her şey tamamda bu nedir yaa =)

Apple geldi, telefon piyasasını yeni bir geleceğe hazırladı desen anlarımda o nasıl bir laf ya :D

Sanırsınki tıp alanında çığır açtılar yada gezegenler keşfettiler.

Göt cebinde taşıdığın aletin kölesi, manyağı olmuşsun desem abartı olmaz amk :F

ya birader takıldığın mevzuya bak.

Öncesini oku bi ;

Microsoft 2001'de çıkartmış , dünya hazır değilmiş daha.

E öyle söze böyle...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı

Apple, iOs şeklinde işletim sistemi çıkarttı. 2001'de iPod'larda kullanmaya başladı. 2007'de iPhone 'u çıkarttı ve devrim yarattı.

Peki Microsoft'un aklına bir mobil işletim sistemi yazıp çıkartmak ne zaman geldi ?

2010'da.

"çok mal haramsız, çok laf yalansız olmaz" derlermiş.

http://dijimerkez.blogcu.com/mobil-isletim-sistemleri-tarihi/11152141

"İlk Pocket PC 2000 yılı Nisan ayında çıkarıldı ve bu sistem Windows CE 3.0 temeline dayanıyordu."

ha ayrıca tmm la ayfon döver bu kadar yıpratma kendini. seni az buz tanımasam valla epıla çalışıyon sanarım ha :D

-konuya zaten diyecek lafım yok amk. adamlar sırf erken sökebilmek için tee ne re gitmişler :F

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

takıldığım mevzu o değil sensin moruk

cidden hangi amaçla bunları yaptığını anlayamıyorum :D

destination@tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    Quetzalcoatl bunu yazdı

microsoft mobil sisteme 2010 yılında mı giriş yaptı? zumsuk gerçekten hiç bir bilgin yokmuş bu konu hakkında lan.

http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Mobile

2000 yılında mobil sisteme giriş yaptı microsoft :)

ayrıca evet bill gates dokunmatiğe dünya hazır değil dediğinde tamamen haklıydı çünkü o zamanlarda (2001 yılında) en popüler ve işlevsel sistem xp idi.

xp yi dokunmatik olarak tabletlerde düşünebiliyor musun? ofislerde? bankalarda? hastanelerde? okullarda?

ama xp o yıllarda ne kadar da mükemmeldi değil mi dünyanın gözünde? hala daha fanatikleri yok mu?

demek ki dünya dokunmatiğe henüz hazır değilmiş o yıllarda.

2001 de apple ipod a sistem yazdı diyorsun allah aşkına ipod için yazdığı sistem kimin ne işine yarar müzik dinlemekten başka :)

2000 yılında çıkan windows mobile ı bir incele bakalım ne işlere yarıyormuş :)

evet zune konusunda başarısız oldular ki girmemeleri gereken bir olaydı kapandı gitti zaten.

ve şimdi yaptıkları microsoft u alıp tablete sıkıştırmak değil dünyanın ihtiyaçlarını artık dokunmatik olarak da karşılayabilmek. windows 8 in felsefesi bu.

surface de bunun için klavye eklenebilir olarak çıktı. ipad ile sadece oyun oynayıp mail okur cevaplarsın sörf yaparsın resim çizersin ama surface ile normal bir pc de yapabileceğinden de fazlasını yaparsın.

Okuma sıkıntın var sanırım ;

PDA için çıkan nane windows mobile. Akıllı telefon dedikleri de şu iPhone öncesi çağdışı akıllı telefonlar.

Newton PDA , sene : 1993, işletim sistemi ? Apple'ın Newton Os. 

**

İŞletim sistemi konusunda bu kadar saçmalamanda ilginç. iOs neymiş, sadece müzik dinleniyor diyor (:

Birader OS yani işletim sistemi dediğin şey ; sistemin beynidir, kalbidir, sinir sistemidir. Bütün düzenlemeleri yapar. MEsela en yakın rakibi 3-4 saat içinde pilini yerken, Apple bunu iOs ve ar-ge sayesinde 10 saati aşkın süreye çıkartabililmiştir.

iOs geliştirilerek iPhone'a, iPad'e uyarlandı. Temeli iOS'tur. iOs'un da temeli, MacOs'tur (onunda NeXT Step).

**

Ar-ge olarak bundan bahsediyoruz zaten ; daha dünyada dokunmatik çok az yerde kullanılırken, o buluşu alıp, insanlara cihazlarla ulaştırabilmektir ar-ge.

Bilim, sanat, teknoloji 'bak biz neler yaptık' diye göstermek için değildir. İnsanların kullanımına sunulduğunda değerlidir. Buda sağlam ar-ge ile gerçekleşir. 

Apple'ın ar-ge kısmı budur.

Yada boşver direkt , sabaha kadar anlatamam sana ;

Apple milletin fikirlerini çaldı, sonra nasıl satarız dedi, gömdü fiyatlara ve çok pis satıldı. Başka nane yok. Samsung'dan çaldı, Microsofttan arakladı. Apple'ın katkısı yok, Apple'ın takdir edilecek bir yeri yok...

Markalaşma, Apple Retail Store, reklamcılık vs.. gibi konularda bile diğer şirketlerin Apple'dan öğreneceği çok şey var. Apple Store açarlarken, bütün 'uzmanlar' olmaz batar dedi. Şimdi Microsoft ve Samsung benzer dükkanlar açtı. Bu hale geldi.

Bunları defalarca anlattım forumda, senin için tekrar anlatacak değilim. Neymiş tablet 2001'de Microsoft'un buluşuymuş. Eyvallah kardeş, akıllı telefonlar iPhone'dan önce vardı zaten.

Apple pahallı ondan büyük firma, yoksa ne ürünleri, ne yaptığı iler bi boka benzemez... Sen alma, dokunma bile. Dandik hepsi.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    DevilRullz bunu yazdı

Bence zumsuk birşeyci olmak için bu kadar Apple'ı savunuyorsun? Ya da Steve Jobs gibi olmak istediğinden mi? Daha önceden de dünyayı değiştirme hayallerinin olduğunu söylemiştin. Steve Jobs bunu yaptı, sende mi yapacağını düşünüyorsun :)

Amk konuyla alakasız mesaj atma konusunda üzerinize yok

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

at gözlüğüyle teknolojiye bakmak çok ilginç birşey olsa gerek.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

Zumsuk haklısın da iphone hic bir zaman 1200 dolar olmadı.  Turkiye piyasasini karaborsa gibi düşün burada 2bin 3bin tl

Olabilir. Firsatcilar her yerde vergisi kaydi vsvs.

Yeni rakı nin şişesini 13 tl ye yurt dışına 50 kusur tl ye kendimize satan bir milletiz. Apple fiyatlari bellidir. Amazon acip bakarsin. 

Bide 13 dolara 5c 100 dolara iphone 5s diyen olmus.

Gulunemeyecek kadar kotu bir espiri. 

Senin bu yorumun daha kötü bir espiri, keşke mesajımı iyi okuyup birazda araştır ma yapıp mesaj atsaydın, iphone 5 207 $ maliyeti, iphone 4 maliyeti 187 $ ben 100 $ olacağını tahmin etmiyorum dediğimde iphone 4 ilk çıktığı zamanlarda ki maliyetini okumuştum aklımda kaldığı kadar yazdım, ayrıca bu fiyatları alanlar parçaları tek tek sökerek fiyatlandırıyorlar yani bunu üreten fabrikadan 100 milyon adet alma farklı 1 adet alma farklı,

http://www.cnnturk.com/2010/bilim.teknoloji/teknoloji/06/30/iphone.4un.soke.eden.maliyeti/581761.0/index.html

http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/15179739.asp

http://www.chip.com.tr/haber/iphone-5-in-apple-a-maliyeti-sadece-bu-kadar_36028.html

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı
    zumsuk bunu yazdı

Apple, iOs şeklinde işletim sistemi çıkarttı. 2001'de iPod'larda kullanmaya başladı. 2007'de iPhone 'u çıkarttı ve devrim yarattı.

Peki Microsoft'un aklına bir mobil işletim sistemi yazıp çıkartmak ne zaman geldi ?

2010'da.

"çok mal haramsız, çok laf yalansız olmaz" derlermiş.

http://dijimerkez.blogcu.com/mobil-isletim-sistemleri-tarihi/11152141

"İlk Pocket PC 2000 yılı Nisan ayında çıkarıldı ve bu sistem Windows CE 3.0 temeline dayanıyordu."

ha ayrıca tmm la ayfon döver bu kadar yıpratma kendini. seni az buz tanımasam valla epıla çalışıyon sanarım ha :D

-konuya zaten diyecek lafım yok amk. adamlar sırf erken sökebilmek için tee ne re gitmişler :F

Apple'da Newton OS'u 1993'te çıkarttı. Şansa bak.

Gel gör ki o zaman çıkarttığı işletim sistemleri ile iOs arasında dağlar kadar fark var.

Microsoft'ta o zamanlar güzel güzel işletim sistemleir çıkartıp iPhone çıktığı zamanlarda iptal etti projeyi. Sonra tutulacağını anladığında 2009'da başlattı, 2011'de Nokia ile anlaşma imzalandı.

Gel gör ki ; 2009 Windows Phone ile, Microsoft CE, Mocrosoft Mobile vs.. arasında dağlar kadar fark vardır.

Apple'ın iPod ile birlikte elektronik harddisk kullanmayı akıl etmesi ve şuan bilgisayarda hem harddisk hem de elektronik harddisk kullanarak şarj ve hızdan tasarruf etmesiyle birlikte ;

Microsoft'ta Tablet ve Zune'da yaptıkları işletim sistemi hatalarını Apple'dan seneler sonra nihayet gidererek, iOs sonrası tercih edilecek bir mobil işletim sistemi çıkartmayı başardılar.

"Pocket PC", "PDA" gibi cihazların işletim sistemleri ile, 2004-2005 arası yapılmaya başlanan ve 2007'de piyasaya çıkartılan iOs ve 2009'da iOs'tan sonra yayınlanan Android 1.1 ile , 2010'da yayınlanan windows phone ne kadar da aynı değil mi ?

Windows CE ve Windows Mobile'da dokunmatik telefon için günümüz sistemleri içn yazılmış şeylerdi. Şansa bak, Apple'ın bunları bulup keşfedip kullanması 2004-2005'te oldu. Windows sonra durdurdu, tekrar başlattı.

Microsoft işte, uzaylı arkadaşların dünyanın hazır olmasını beklemesi konusunda sıkıntıları var.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

ya bu amk her konusunda bu olay çıkıyor.

ciddi ciddi merak ediyorum , cebinize giren çıkan mı oluyor ? 

sabah işe giderken bakıyorum metroda 30 kişinin elinde telefon varsa 20 si abartısız samsung galaxy serisi.

her konuda kötüleniyor sövülüyor yok plastik diyor yok a4 kesip kapak yapmışlar deniliyor yok o yok bu.

ee adamlar yapıyor ki satıyor amk. apple niye o zaman alt sınıfa hitaben (sharpshooter'a sevgiler) plastik kasa telefon ürettiler.

giren-çıkan nedirde bu tartışmalar yahu ? adamlar yapıyor tahribat kobrasını yarıştırıyor.

hayırlısı yaaaa

http://www.leyladansonra.com/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Draenei
    Draenei's avatar
    Erkek

http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/iphone-5si-parcalarina-ayirdilar.html?position=0

merak edenler için burda her bir parcasını ayrı ayrı açıklamışlar. 

mantıksal çevrim kartı üzerinde ki renkli işaretli olan yerleri falan hep açıklamışlar.

bu çocukda ios 7 yi sevmemiş :D :D :D :D

alışmak istemiyorum diyor ios 7 ye başlıyor ağlamaya  :D

http://video.ntvmsnbc.com/ios-7ye-cocuklar-da-kizdi.html

Draenei tarafından 20/Eyl/13 21:11 tarihinde düzenlenmiştir

Her kim ki, göz perdesini bu dünyada sadece kendi çapı kadar aralayabilir ⚡ 🌑
Toplam Hit: 4492 Toplam Mesaj: 37