İran Devleti Çağdaş Mıydı ?
-
mtz bunu yazdı:
-----------------------------Turkiye son zamanlarda cok kisitlayici oldu,
insanlar istedikleri bilgilere ulasamiyor, genclerimiz internet kafelerde curuyor. egitime para gitmiyor, gelecek her gecen gun daha cok karariyor. bunlarin sonucu olarak turkiyede iran yolunda hizla ilerliyor.
-----------------------------ne tarafa gideceğine karar vermedi bence,şeriat isteyen kesim aslında istemiyor,onlar sadece şeriata karşı olanlara karşı çıkmak hevesindeler,yani ortada aslında elle tutulur bişey yok
yapılması gereken,türklükten taviz vermeyip,avrupa ülkelerinden geri kalmamak
yani adam uzay roket fırlatır,üs kurar sen burda camiye kaç kişi gitti kaç kişi gitmedi hesabı yaparsan,gelip tepene biner.osmanlının acısınıda alır.polonya hariç tüm avrupa dalar diye düşünüyorum.
-
şaşırdım ya neymiş ne olmuş
-
Resmen İslamı Kötülemek Amacıyla Koyulmuş.Şeriat=Kur'an'dır.Yönetimin Olmasada Saygı duymalısın. Bugün İran'ı beğenmeyenler maalesef bizim İran'dan ne kadar geride oLduğumuzu göremeyenlerdir.
-
beyler bundan dogal ne varki ya nasıl olsa 3-5 yıl sonra bizim ülkemizde böyle olucak alıştırın kendinizi garibinize gitmesin artık bunlar
-
İran İslâm Devrimi her devrim gibi eleştirilebilir yanları bol olan bir gelişmedir.
Devrimi sadece İslâmcılar yapmamıştır. Şahlık yönetiminde ki İran'da yolsuzluklar, fakirlik ve adaletsizlikler İran halkının canına tak etmiş ve başı İslâmcıların çektiği, sonrasında solcuların ve diğer kesimlerinde desteğini alan bir halk hareketi başlamıştır. Sonucunda yapılan devrim İslâmî olmuştur. İslâmcılar dışında harekete iyi kötü destek vermiş kesimlerin bir kenara itildiği doğrudur. Devrimin en çok eleştirilen yanıda budur zaten. Ama devrim sonrasının devrim öncesine oranla daha kötü bir İran yarattığı son derece göreceli bir fikirdir. Olaya bireysel özgürlükler açısından batılı bir gözle bakılırsa İran gerilemiştir. Olaya bilim-teknoloji ve sosyal adalet açısından ve daha doğulu bir bakış açısıyla bakılırsa, İran son yüzyılın en büyük ilerlemesini sağlayan ülkelerden biridir. Öyle birbirinizi yemeye hiç gerek yok yani. Sonuçta tercih İran halkının.
-
yaw çağdaşlık kıçını başını göstermek mi ?
Osmanlı en çağdaştı zamanında ?
......................................................................
çağdaşlık başkasının kıyafetinin seni ilgilendirmediğini bilmektir...
-
omerali bunu yazdı:
-----------------------------yaw çağdaşlık kıçını başını göstermek mi ?
-----------------------------hm bunu söylemende güzel başörtüye neden karşı çıkıldığını şimdi anlıyorum =)
....................
o karşı çıkanların sorunu...
-
iran özgürlük ve demokrasi konularında baskıcı rejimi var ama onuda halk istemiş devrim yapmış. Sonuçta katlanacaklar.
ama şu bir gerçek ki iran özellikle amerikaya karşı çıkışlarından ve teknoloji silah nükleer açıdan çok güçlü hatta türkiyeyi katlar bile adamlar pkk nın pejak kolunu çok kısa bir sürede bitirdi biz 25 senedir pkk ile savaşıyoruz.
en azından abd köpeği değiller
-
omerali bunu yazdı:
-----------------------------omerali bunu yazdı:
-----------------------------yaw çağdaşlık kıçını başını göstermek mi ?
-----------------------------hm bunu söylemende güzel başörtüye neden karşı çıkıldığını şimdi anlıyorum =)
....................
o karşı çıkanların sorunu...
-----------------------------=)))
-
Evet hocam modernlerdi, lübnan da öyleydi, beyrut orta doğunun parisiydi ama dinciler mahfetti. Ha çok fazla modernliğe de karşıyım, sonra kızlar orsp olup çıkıyo, hatta bazan "aslında en iyisini yapıyorlar" diyorum, kız kısmının hep vurucaksın ensesine yoksa zıvanadan çıkar xD.