İş Arıyorum(Makine Mühendisi)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cupofcoffee
    Cupofcoffee's avatar
    Erkek

Hocam  otomotiv  ana sanayilerden birinde  değilse hiç çekilecek çile değildir.  TS16949  KALİTE YÖN. SİS.  ne göre çalıştıklarından dolayı   ana sanayi olarak adlandırdığım  ford tofaş renault  vs gibi firmalar  tedarikçi firmalarını  istedikleri gibi baskı altında tutarlar.  Yan sanayilerler  hep kara düzen çalıştıklarından  en kurumsal görünenler bile o şekilde   özellikle  üretime dair bi noktada çalışmamalısın. Üretim Sorumlusu  gibi bişey teklif ederlerse  aman diyip uzaklaş.   Bunun dışında  Otomotiv'de  bana göre en yapılası iş kalitedir. Kalite Mühendisi  oolayına odaklan .  Sonrada Bakımcılar  gelir. Ama  Üretim hiç gelmez  bu sıralamada.  Otomotiv zor sektördür, çabuk yıpratılar.  Şimdiden Kolay gelsin. Sıkma canını bi şekilde halledersin.   Marmara Bölgesinde irili ufaklar  yüzlerce yan san. var.  sac şekillendirme yapanlardan  plastik enjeksiyona  ağırlık verene kadar ,  koltuk  döşemesi yapan adam da otomotiv  sektörünün tedarikçisidir.   Otomotiv başlı başına Lokomotf olduğundan  çok fazla dallanıp budaklanır. Bu konu da  da  düşüncelerini netleştirsen güzel olur. 

Gerçek bir akıl, yalanlar ve yanılsamaların arasından kaybolmadan yolunu bulur. Gerçek bir kalp ise zehir dolu nefrete zarar görmeden dokunabilir. Bu zamanın içinde karanlık büyümeye devam etse de, her zaman aydınlığın etrafı arıtması için eğilmeyi de bilir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

Dün bi denetim firması ile görüşmüştüm adamlar aradı çağırıyorlar. Gidip üç kuruşta olsa çalışayım zaten mesai bitimi saat 6ymış oradan gelen parayla da iş çıkışı  almanca yada ingilizce için kursa giderim hiç olmazsa evde boş boş otomotiv sektöründen iş çıkmasını beklemekten iyidir. Hem harçlığım çıkar hemde kursa gitmiş oluruz 

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

Nereden mezunsun? -Tunceli Üniversitesi, evet doğuda ama daha mükemmel bir yer bulamazsın makine müh. okumak için.

Ne tip bir iş arıyorsun? -Otomotiv ve bilmukabele üretim.

Maaş beklentin ne düzeyde? - 3000 TL ve üzeri, altın suyuna batırılmış para ile 24k altın arasındaki farkı anlatmama gerek yoktur sanırım? 

Autocad biliyor musun? -Bilmem gerekiyor? Bİlmeyen makine mühendisi derslerine girmek yerine kahvede takılıyordur, aka o makine mühendisi değildir.

İngilizce biliyor musun? Ne düzeyde? 3. bir yabancı dil biliyor musun? -Özel lise çıkışlıyım(İstek vakfı) bütün derslerim ingilizceydi, ayrıca zaman zaman Amerikaya gidiyorum. ayrıca almanca bilgim var, ancak paslandığı için üstünde çalışmam gerek.  

Solidworks, inventor vb. bir program biliyor musun? -Elbette. Autocad'de yazdığım gibi bilmesem kendime makine mühendisi demeye utanırım. 

Daha önce ne tip işyerlerinde staj yaptın? -Hidromek ve TT Motor. Otomotivci olduğumu söylemiş miydim? 

Mesleğinle ilgili okurken staj harici yaptığın birşeyler var mı? -Araba desem şaşırır mısınız? Bitirme tezimdi. KaranlıkZort (minecraftçılar tanır), ben ve bir ev arkadaşımız daha üç MechE daha önce denenmemiş bir materyali kaporta olarak kullanarak motosiklet motoru ve uzay kafes şaseli bir araç tasarlayıp ürettik. Bir de, boş zamanlarımızı boş boş geçirmek yerine atölyede geçiriyorduk, geceler ve haftasonları da dahil. Bölüm başkanı bize atölye anahtarını vermişti bu arada belirtmem gerek. 

Curriculum Vitae, olur da bakmak isteyen olur.

SweetyVolty tarafından 29/Eyl/16 23:39 tarihinde düzenlenmiştir

Çok sıkılıyom
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

Vay bizim memlekette okuyorsun demek hocam :)  Tunceli gerçekten on numara bir yerdir okul bitince çok özlersin :) 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    Twitter bunu yazdı

Dün bi denetim firması ile görüşmüştüm adamlar aradı çağırıyorlar. Gidip üç kuruşta olsa çalışayım zaten mesai bitimi saat 6ymış oradan gelen parayla da iş çıkışı  almanca yada ingilizce için kursa giderim hiç olmazsa evde boş boş otomotiv sektöründen iş çıkmasını beklemekten iyidir. Hem harçlığım çıkar hemde kursa gitmiş oluruz 

denetim firmaları iyi bencede. Eline kontrol edeceğin şeyi veriyorlar. Gidip imalata bakıyorsun. Olduysa oldu diyorsun olmadıysa olmadı diyorsun. Karışan yok görüşen yok. Olmamış şeye oldu deme yeter.

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    SweetyVolty bunu yazdı

Nereden mezunsun? -Tunceli Üniversitesi, evet doğuda ama daha mükemmel bir yer bulamazsın makine müh. okumak için.

Maaş beklentin ne düzeyde? - 3000 TL ve üzeri, altın suyuna batırılmış para ile 24k altın arasındaki farkı anlatmama gerek yoktur sanırım? 

Autocad biliyor musun? -Bilmem gerekiyor? Bİlmeyen makine mühendisi derslerine girmek yerine kahvede takılıyordur, aka o makine mühendisi değildir.

İngilizce biliyor musun? Ne düzeyde? 3. bir yabancı dil biliyor musun? -Özel lise çıkışlıyım(İstek vakfı) bütün derslerim ingilizceydi, ayrıca zaman zaman Amerikaya gidiyorum. ayrıca almanca bilgim var, ancak paslandığı için üstünde çalışmam gerek.  

Solidworks, inventor vb. bir program biliyor musun? -Elbette. Autocad'de yazdığım gibi bilmesem kendime makine mühendisi demeye utanırım. 

Daha önce ne tip işyerlerinde staj yaptın? -Hidromek ve TT Motor. Otomotivci olduğumu söylemiş miydim? 

Mesleğinle ilgili okurken staj harici yaptığın birşeyler var mı? -Araba desem şaşırır mısınız? Bitirme tezimdi. KaranlıkZort (minecraftçılar tanır), ben ve bir ev arkadaşımız daha üç MechE daha önce denenmemiş bir materyali kaporta olarak kullanarak motosiklet motoru ve uzay kafes şaseli bir araç tasarlayıp ürettik. Bir de, boş zamanlarımızı boş boş geçirmek yerine atölyede geçiriyorduk, geceler ve haftasonları da dahil. Bölüm başkanı bize atölye anahtarını vermişti bu arada belirtmem gerek. 

Mesajı okuyanlar cv linkine tıklamadan geçmesinler. Adam 6 yıllık üniversite hayatını dolu dolu geçirmiş işte ne güzel. Piyasanın böyle yeni mezunlara ihtiyacı var.

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JOE
    JOE's avatar
    Erkek

Kendimce öneriler. Ben yaptım sonuç aldım.

1. Kendin yaptığın projeler(Teknik resimler, renderlar, patlatılmış montaj resimleri...), yazdığın makaleler vs. ile ilgili bir dosya hazırla. Kendi emeğin olsun onun içinde ve özellikle dikkat çekici şeyler varsa onları koy.

2. Girmek istediğin şirketi ara. De ki: - Ben sizin ilanınıza başvurmuştum fakat şu ana kadar dönüş yapmadınız. Yarın(Bugün) şirketinizin olduğu bölgede olacağım farklı bir iş için. Oraya gelmişken sizinle de yüz yüze görüşmek istiyorum de. Özellikle tatlı bir ısrarın olsun. Elemanlar kabul ederse ne ala... (Beni ettiler ve orda çalışıyorum şuan)

3. Blog yaz. Yaptığın meslekle alakalı yazılar olsun orada. Güncel tut ve bunu iş görüşmelerinde laf arasında söyle. 

4. CV ne resmi ve sırıtık bir fotoğraf koy.

5. Yeni mezunsun ve piyasada senin gibi çok kişi var. Biryerlerden başla. İlk başlangıçta yüksek oranda bişr işveren sana iyi maaşlar vermeyecekler. Okulda yapılan işler ve çalışmalar sanayi ile çok farklı bunu biliyorsundur. Başlangıçta maaşı çok dert etme tecrübe kazanmaya bak.

6. İş işi doğuruyor bunu bil, kıytırık bir yerde başlarsın ama bu yer sana basamak olur bir üst basamağa atlarsın. Böyledir. En baştan harika bir iş ve iş ortamını genellikle ODTÜ, İTÜ mezunları görebiliyor. Başlangıç beklentilerini yüksek tutma. Ben bu şekilde şuan 4 yıl öncesinin yaklaşık 3 katı maaş alıyorum. Her girdiğim iş başka bir işe vesile oldu. 

7. Her zaman birebir iletişim kurmaya çalış. Kariyer sitelerinden iş başvurusunu herkes yapıyor. Firmaları ara. Durumunu sor.

8. İşe girdikten sonra da sürekli öğrenmeye açık ol.

9. Başarılar.

JOE tarafından 30/Eyl/16 09:24 tarihinde düzenlenmiştir

Not late for nothing
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    suleyman07
    suleyman07's avatar
    Erkek
    Twitter bunu yazdı

Hangi firma ile gorustun hocam yada asansor sektoru mu ? tanidik cikma ihtimali var diye soruyorum.

Ruhunda sükunete kavuşmak ve mutlu olmak isteyen insanlar inanmalı ve iman etmelidir, ama hakikatin peşindeki insanlar iç huzurundan vazgeçip yaşamlarını bu sorgulamaya adamak zorundadır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

Hocam hayalim her zaman üretim yapan bir yerde çalışmak olacak ama bugun başladım vinç forklift buhar kazanı kullanan yerlerin denetimini yapan bi firmada. Maaş baya düşük ama mecburuz. Babam inşaat işçisi yarın öbür gün kış gelince işleri olmayacak eee 3 yıllık kız arkadaşım var onunla buluşuyoruz para lazım ondan da isteyemem o yüzden eyvallah dedik başladık boş durmaktan iyidir. Hakkımızda hayırlısı olsun keşke denetim yapan bi firma yerine şöyle üretim yapan bi atölye de çalışsaydım gıkım çıkmazdı :/

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo
    NoktaliVirgul bunu yazdı
    SweetyVolty bunu yazdı

Mesajı okuyanlar cv linkine tıklamadan geçmesinler. Adam 6 yıllık üniversite hayatını dolu dolu geçirmiş işte ne güzel. Piyasanın böyle yeni mezunlara ihtiyacı var.

Twitter bunu yazdı

Vay bizim memlekette okuyorsun demek hocam :)  Tunceli gerçekten on numara bir yerdir okul bitince çok özlersin :) 

Noktalı virgül, okulun geç bitmesinin sebebi malesef uzattığım ilk dönemde yurtdışındaydım ve vizelere giremediğim gibi finallerden iki gün önce okula gelebildim. baya kötü etkiledi tabi.

Twitter, 7 ay oldu ve deli gibi özledim ya. 

Çok sıkılıyom
Toplam Hit: 2193 Toplam Mesaj: 21
makina mühendisi iş