İş Sözleşmesi Ne Kadar Geçerli (Acil Yardım)
-
sendikaya üye ol cık. sendikaya üye olanları firmalar direk gönderirler. haklarının tamamını iste tamamını kurusu kurusuna almaya calıs. gönderirler seni o zaman. ayrıca ne iş yapıyosun da cıkmak istiyosun.
-
iş sözleşmemde bulunan bi madde yüzünden işten ayrılamıyorum 5000 dolar tazminat ödemem gerekiyormus bana verdikleri eğitime karşılık.benim ücretimin bi kısmını elden bi kısmını bankaya yatırıyorlar yani sigortam düşükten gösteriyorlar ben bunu nasıl ispatlayabilirim nalet olsn böyle şirkete nereye şikayet etmem gerkir cezası neyse alsınlar
-
SGK Alo 170
-
6 ay
fabrika 6 ay sözleşmeli demişti ama ben 4 gün çalıştım(beğenmedim yapılcak iş değil) ve bugün çıkışımı aldım tazminat diye birşey verme yok 4 günlük parayıda alıcam :) şimdilik özgürüm :)
-
peki şikayet edince kimliğim ortaya çıkıyor mu bide acaba noterden ihbarname falan mı yollasam nasıl ispatlayabilirim ki elden aldığımı parayı?
-
ozaman iş verenin seni çıkartmasını bekle. atıl yani, eğer sen işten çıkmak istiyorsan kralı gelse tutamaz seni istersen milyar dolarlık imza atmış ol, çeşitli sendikalara şikayet edebilir hatta adamı uğraştırabilirsin. avukat mavukat hikaye avukat bakar hmm burda böyle yazıyo ozaman bu iş böyle der. kuralın kanunun dışına cıkan yada ince detay bilen avukat lazım.
tavsiye edeliecek en son yöntem olarak; bir çalışanla şakadan yada küçük çaplı kavga et. kavga direk atılma sebebidir, bir arkadaş uygulamıştı.
-
ya tazminat fazla oldugu için aslında biraz elim ayağım bağlı noterden ihbarname göndersem haklı oluyorum ama nasıl ispatlcm :S
-
Hocam sözleşmeyi tek taraflı fes etme gibi bi durum var senin için.
Ayrıca sorduğun bütün sorularına, 24 saat arayıp net cevap alabileceğin çalışma bakanlığı danışma hattı 170 var hocam. Ara 170 i sor bütün sorularını. Çok ilgililer.
-
saftiriksincap bunu yazdı:
-----------------------------Hocam sözleşmeyi tek taraflı fes etme gibi bi durum var senin için.
Ayrıca sorduğun bütün sorularına, 24 saat arayıp net cevap alabileceğin çalışma bakanlığı danışma hattı 170 var hocam. Ara 170 i sor bütün sorularını. Çok ilgililer.
-----------------------------hocam sözleşmeyi tek taraflı fes etmem için maasımın gozuktugunden fazla oldugunu ispatlamam gerekiyor o da biraz sıkıntı işte :S ama 170 i arayacagım aksam sagolasn
-
kajmerpac bunu yazdı:
-----------------------------saftiriksincap bunu yazdı:
-----------------------------Hocam sözleşmeyi tek taraflı fes etme gibi bi durum var senin için.
-----------------------------hocam sözleşmeyi tek taraflı fes etmem için maasımın gozuktugunden fazla oldugunu ispatlamam gerekiyor o da biraz sıkıntı işte :S ama 170 i arayacagım aksam sagolasn
-----------------------------Hocam maaş'ın nedir? ve ne kadarı bankaya yatıyor ne kadarı elden veriliyor.