folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder İş Yerinde Lisanssız Program Kullanmakla İlgili

İş Yerinde Lisanssız Program Kullanmakla İlgili

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

Bir elektronik firmasının ar-ge'sinde çalışıyorum. İş yerinde boş vaktim çok oluyor ve boş durmayı sevmediğimden aklımdaki projeleri bu boş zamanlarımda yapmaya çalışıyorum. tabii ki iş proje olunca mecburen bazı programları kullanmak zorundayım. Ben pic ve avr programlama ile uğraşıyorum. Bu uğraşlarım ve kullandığım programlar tamamen kişisel, iş yeri ile alakalı değil, öyle olsa bu programların lisanslarını alırlardı.

Bildiğiniz üzere iş yerlerine ani baskınlar oluyor ve bilgisayarlardaki programların lisanslı olup olmadığına bakılıyor, daha önce de birkaç kez gelip kontrol etmişler, yani bu konuda gerçekten bir denetim var.

Ben de bu riske karşı portable yapılmış yani kurulumsuzlaştırılmış programlar kullanıyorum. Bu programları flash belleğe yükledim, oradan çalıştırıyorum ve bir tehlike anında bilgisayardan flashı çıkararak kendimce önlem almaya çalışıyorum.

Konu başlığı aslında "KURULUMSUZ PROGRAMLAR BİLGİSAYARDA BİR UZANTI BIRAKIR MI?" şeklinde olacaktı ama birden aklıma geldi ve everything programıyla basit bir arama yaptım ve gerçekten bilgisayarda bir dosya/klasör uzantısı kaldığını fark ettim.

Şimdi asıl konuya gelelim, diyelim ki bir kontrol oldu ve bu dosya uzantıları bulundu, fakat ortada portable program görünmüyor(flash bellekten çalıştırıldığını anlamayacak kadar da mal değildir sanırım adamlar), flash bellek için üzerimi de arayacak değiller ya.

Bu durumda da bir cezai yaptırım uygulanabilir mi? Çünkü uzantılarda THINSTALL görünüyor.

Ben erken davranıp everything programı ile bu dosya uzantılarını bulup hemen sildim diyelim, yine de bir yerlerde başka uzantılar veya anahtarlar bulunabilir mi? Bulunursa da ortada programın kendisinin bulunması mı gerekir?

Proteus programını kullanıyorum, ucuz bir program da değil. Ayrıca lisanssız program kullanmanın yaptırımı nedir?

(acaba konuyu gizlemeye gerek var mı, bu işle uğraşan adamların aklına kurulumsuz programları da yoklamak geliyor mudur? eşşeğin aklına karpuz kabuğu sokmuş olur muyuz?)

aaa

aaas

fgdfg

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Hükümet adamları sonuçta. Ne kadar sıkı bir kontrolden geçirebilirler ki? Yine de takip...

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek
    Ayazz bunu yazdı

Hükümet adamları sonuçta. Ne kadar sıkı bir kontrolden geçirebilirler ki? Yine de takip...

Hocam ne kadar doğru bilmiyorum ama bir süre önce(belki birkaç ay önce belki de seneler önce birkaç kez gelmişler sormadım orasını) gelmişler ve bilgisayarları tarayan adam savcıymış. Savcı kendisi taramış felan doğruysa tabii adamın savcı olduğu. savcılar anlar mı bu işten ne bileyim :)

antivir-US tarafından 13/Tem/13 20:37 tarihinde düzenlenmiştir

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

BSA sanıldığı gibi çat kapı gelmiyor yada ben denk gelmedim.Öncelikle telefon ile iletişime geçip belirli bi tarihe kadar firmada kullanılan programlar,lisansları ve faturalarını beyan etmenizi istiyorlar.eğer sağlıklı ve zamanında bir bildirim yaparsanız firmaya gelmiyorlar fakat şüphenlendikleri bişi olur veya düzgün bir beyan olmaz ise yanlarında polis ve avukatla gelip kontrol yapıyorlar.geldikleri andan itibarende kimsenin makinelere dokunmasını istemiyorlar.

tek tek regedit kayıtlarını inceliceklerini sanmıorum. belirli klasör yolları ve program ekle kaldıra vs.. bakıyorlardır.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Huerfanos
    Huerfanos's avatar
    Erkek

denetim masasinda ki programlarin lisansini isterler. flash disk takiliysa icini kontrol ederler. elinde flash disk gorse tak bir bakalim bile demez. 

Anarsistherif...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Deloitte firamsı da bu kontrolleri yapıyor,

Denetim masasındaki kurulu proğramların listesini isterler, sora lisansları isterler. tutmayanları ya öde yada kaldırman için süre verirler.

tavsiyem kaçak yazılım kullanmamamn portable de olsa bulurlar çünki adamlarda script var çalışıtıyorlar. ne var ne yok ortaya çıkıyor.

networkten buluyorlar

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

usta ne uğraşıyosun kur Oracle Virtualbox'a xp, keyfine bak ?

VDI dosyalarını da arayacak halleri yok ya.

ha işimi şansa bırakmam diyorsan VDI dosyasını usb hdd'de tutarsın :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

iş yerini bilmemde taskıldığım internet cafeye belediye ve ibb düzenli kontrole geliyordu

cafede lisanslı olan tek şey handy cafeydi (beleş die xd)

hiç bi ceza yemedi çünkü bakmıyorlar neyle sorumlularsa ona bakıyorlar sadece

ellerinde 1 a4  üzerinte

tuvalet

aydınlatma

mutfak

kamera

falan yazıo bakılacaklar listeesi tamam olanlara tik atıyo olmayanlar için bi dakine yaptır diyor ve gidiyorlar

Minimalist Değilim Tembelim
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam şöyle bi çözüm önereyim. 

evdeki bilgilsayarına uzak masaüstü ile bağlan (bilgisayarına bir server kur oradan windowsun kendi uzak masaüstü bağlantı aracını kullanabilirsin, server kur dememin sebebi birden fazla kişi bağlanacaksa, eğer sadece sen kullanacaksan normal windows yeterlidir) ve bağlantı sağladıktan sonra programını öyle çalıştır. kontrole gelseler dahi, programlar firma bilgisayarında olmayacağı için sıkıntı olmayacaktır.. bu yöntemi bizim hoca anlatmıştı üniversitede. hatta çoklu lisans isteyen yerlerde, yazılımı servera kurup, o servera ağ içindeki herkesin bağlanılmasına olanarak vererek tek lisans ile programı çok kişnin kullanılabileceğini anlatmıştı.. yararlı bilgi

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

makinada uzantı-dosya kaldı diye ceza vereceklerini sanmam.

bu dosyalara ait program nerede diye sorsalar bile, deneme sürümünü yükledim, işime yaramayınca kaldırdım dersin olur biter. neden bu klasörleri temizlemedin diye soracak halleri yok ya :)

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

eyvallah beyler allah razı olsun

Ben bazen kendi bilgisayarımı da götürüyorum gerek projelerimle kendi bilgisayarım üzerinden çalışmak için, gerekse beleş internet için. Peki benim laptop orada görülse ona da bakarlar mı? kendi bilgisayarımı nasıl koruyabilirim? kendi bilgisayarımda findowstan başka orijinal bişey yok çünkü :)

Bir de şöyle bişey düşündüm;

bir bilgisayarda iki HDD olacak ve bu her iki HDD de de ayrı işlem sistemi yüklü olacak, basit bir uzaktan kumanda ile sadece power kabloları devreye alınacak veya devreden çıkarılacak ve bilgisayar hangi işletim sistemi kullanılacaksa ona göre çalıştırılacak, data kabloları yine takılı olacak(elektronikçiyim uzaktan kumanda yapmak benim için basit) sadece bir resetle HDD değiştirilmiş gibi bişey olacak. Bu durumda HDD enerji almasa bile sadece data kablosunun takılı olduğunu yani ikinci bir HDD nin olduğunu anlayabilirler mi?

Ayrıca işe sadece yazılım olarak mı bakarlar, kasanın içinde böyle bir düzenek olma ihtimalini düşünürler mi ve kontrol etme ihtimalleri var mı?

edit

ben yazarkene bir kaç cevap daha gelmiş.

antivir-US tarafından 13/Tem/13 21:41 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 2846 Toplam Mesaj: 13