İsim Hakkı
-
Mürüdler, sinema işiyle uğraşıyorum. lise ve üniversiteden sonra, sektöre atılınca, şimdi kullandığım "Burak Film" isminin bende kalmasını istiyorum. Bu ismin haklarını nasıl ve ne kadara alabilirim? Başkasının patentlemesini istemiyorum
-
HoRbY bunu yazdı:
-----------------------------
Notere git hallet.
-----------------------------fiyat?
-
Türkiye Patent Enstitüsüne Başvurman gerekiyor kardeşim.
http://www.turkpatent.gov.tr/portal/default.jsp
-
bununla ilgili tr_ip (emre) arkadasımızın bir yazısı var döküman bölümünde,oraya bakarsan neler yapacağını bulabilirsin.
-
abi böylle şeyler gizli olur :D şimdi ben gidip ismi alsam :D ne olucak sana sonra parayla satarım :D
-
helyum_pasha bunu yazdı:
-----------------------------
abi böylle şeyler gizli olur :D şimdi ben gidip ismi alsam :D ne olucak sana sonra parayla satarım :D
-----------------------------akıllıca :)
-
1.5 2 milyar diye duydum isim tescil fiyatını ben ama emin değilim
-
600 mlyona hallettim ben daha ucuz olan yerlerde var. örneğin
marka tescil 69$ yazıyo ama :
Marka tescil işlemleri ile ilgili TPE (Türkiye Patent Enstitüsü) tarafından belirlenen fiyatlar.
Hizmet Türü Ücret(YTL) Çizgi Bilgisayar Ltd. Vekalet Ücreti 69$+KDV (127,99YTL) Tek Sınıflı Marka Başvuru Ücreti 115.00 İki Sınıflı Marka Başvuru Ücreti 265.00 Üç Sınıflı Marka Başvuru Ücreti 415.00 Üç Sınıftan Sonraki Her Sınıf İçin Marka Başvuru Ücreti 220.00 Marka Tescil Belgesi Düzenleme Ücreti 460.00 Devir İşlemi Kayıt Ücreti 425.00 Lisans Kayıt ve Lisans Yenileme Ücreti 560.00 Veraset ve İntikal İşlemi Kayıt Ücreti 280.00 -
herkese teşekkür ederim. ama patent işide çok pahalıymış ya. nefret ediyorum bulduğumuz isimlerin, fikirlerin, senaryoların vs patetntini almaktan. bu fikir benimdir arkadaşım bunu bedava patentleyeblmeliyim!
-
tpe yada aracı kuruluşlar ne yapsın o zaman aç kalırlar aç:D ama sen o patentini aldığın üründen parayı kıracan belki:D
-
isim patentlenmez ama markalaştırılır
marka tescili yapılır ve "TM" simgesini alır. öyle şirket kur sonra domain al yok işte:D şirketi kurarsan şirketadı.com.tr domainini alabilirsin sadece...
Toplam Hit: 1749 Toplam Mesaj: 13