İşinize Yarayacak Ufakt Scriptler
-
düzenleme : php kategorisinden çıkarttım.Genel kullandığım javascript, php vs.. scriptlerini paylaşacağım.
---
KEndime ufak scriptler yazıyordum, onları paylaşayım dedim.Yarın öbürgün sitenizde kullanırsınız, geliştirip başka birşey yaparsınız belki.
Eklemeye devam edicem ilerleyen zamanlarda
--
http://www.tahribat.com/Forum-Phpde-Sitelerden-Guzelce-Link-Cekicem-96258/
burda eskilerden vardı ne kadar işinize yarar bilmiyorum
---
dün gece uğraştığım birşey vardı.Kodların üstünden geçip, yeni işlemler ekleyip, javascript ile kontroller yapılması gerekiyor.FAkat 1 aylığına buralarda yokum.Bu kadar tamamlayabildim.
http://paste.org/pastebin/view/36719
NE işe yarıyor ?
Şu an sözcük falan var ama çalışmıyor.Google'ın salt metin sürüm gibi bir işe yarıyor şimdilik.
Neler eklenicek ilerde ne olacak (2 aya güzelleştirip veririm , birileri uğraşırsa onun üstüne devam ederim gelince)
- öncelikle sözcük olayı eklenecek.Sözcük arayacaksınız.Tahribattaki arama gibi aranılan sözcük varsa ekranda sarı-kırmızı vs.. ile (arkaplan renki dğeişir) belirecek.
- Jquery eklenecek.Sayfa yüklenmesi yerine alt tarafta dive yazdırılacak.Yani toggle vs.. gibi bir olayla sayfa yüklenmeden atraksiyon yapılır ki bu kolay.
- kodlar biraz çarpuk çurpuk ha bire $t kullanıp durdum düzgün bi hale getirmek lazım.Tek satırda tamamlana bilir sanıyorum.
- sözcük kısmı yine class a eklenecek.
İSterseniz geliştirin isterseniz alın kullanın.Bir kaç saate kadar yola çıkıp bulgaristana gidiyorum ve 1 ay yokum.O yüzden şu anda ben ekleme yapamam bu konuya.FAkat isteyen olurs eklemeler yapabilir.
-----
Ufak tefek ; sitenizde kıyıda köşede kullanılmış işe yarar scriptleri buradan paylaşabilirsiniz.
-
gördüm ki aktivite yok :) internetsizken ufak bi atraksiyon yapayım dedim.Localhost'u gösterecek birşey arıyordum.Buyrun , dipnotlar ;
- windowsta denemedim ;
- kendime göre yazdım.Deneyin, gerekli yerleri değiştiririm.http://www.fileserve.com/file/FcDUWSH/MD008.tar.gz
ne işe yarar ?
dizin/dosya oluşturur, siler, ve listeler.
-
yaa script degilde daha 15 gundur php calistigim icin ancak fonksionlarim var elimde kullandigim. paylasayim bende :)
function GetIP(){ if(getenv("HTTP_CLIENT_IP")) { $ip = getenv("HTTP_CLIENT_IP"); } elseif(getenv("HTTP_X_FORWARDED_FOR")) { $ip = getenv("HTTP_X_FORWARDED_FOR"); if (strstr($ip, ',')) { $tmp = explode (',', $ip); $ip = trim($tmp[0]); } } else { $ip = getenv("REMOTE_ADDR"); } return $ip; }
//kullanim
echo GetIP(); // ip adresinizi yazar.bu IP icin kullandigim fonksionum
function oku($neyi) { $retWal = ""; if(isset($_POST[$neyi])) $retWal = $_POST[$neyi]; elseif (isset($_GET[$neyi])) $retWal = $_GET[$neyi]; elseif (isset($_SESSION[$neyi])) $retWal = $_SESSION[$neyi]; elseif (isset($_COOKIE[$neyi])) $retWal = $_COOKIE[$neyi]; return $retWal; }
// kullanim
echo "Hoş geldiniz " . oku("userName") // userName'i session cokkie form ve get bilesenlerinden tarar bulursa dolu bulamaz ise empty olarak getirir.
bu isSet kullanmadan direk Empty kontrolu yapmami saglayan okutma fonksionum
function textSalla($length) { $sallanan= ""; srand((double)microtime()*1000000); $karakterlerim = "ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ"; $karakterlerim .= "abcdefghijklmnopqrstuvwxyz"; $karakterlerim .= "1234567890"; $karakterlerim .= "?!@#.+-_*%&$="; // farkli seyler istersen $karakterlerim'e ekle for($i = 0; $i < $length; $i++) { $sallanan .= substr($karakterlerim,(rand()%(strlen($karakterlerim))), 1); } return $sallanan; }
// kullanimi
echo textSalla(10) // 10 karakterli bir random metin olusturur
Random yazi fonksiyonum
function email_kontrol ($eposta) { return preg_match("/[A-Za-z0-9_.-]+@([A-Za-z0-9_]+\.)+[A-Za-z]{2,4}/i", $eposta); }
//kullanimi
if (email_kontrol(oku("mail")))
echo "bu dogru mail";
else
echo "dogru bi mail girin";
bu email kontrolum
-
eyw hocma iyi olmu.Birde kullanım şekillerini yazalım.
-
duzenliyip ekledim.
-
güzel scriptler ben de bi ara yazarım...
-
hooop çiz mürsel
-
4 dakikadan geriye doğru sayan script :) kaç dakika olmasını istiyorsanız a kısmına yazın geçin.Biraz karışık ama işler :D 2-3 dakikada yaptım gerekiyordu
<meta charset="utf-8">
<script type="text/javascript">
var yz;
var a = 3; //kaç dakika olsun ?
function sayac(d,z){
if (d == 'basla') {
document.getElementById('surec').innerHTML=a + ':' + z;
yz = z - 1;
setTimeout("sayac('git',yz)",1000);
}
if (d == 'git') {
if(a == 0 && z == 0){
document.getElementById('surec').innerHTML = 'Süre Bitti';
exit;
}
if(yz == 0){
a = a-1;
z = yz = 60;
}
document.getElementById('surec').innerHTML=a + ':' + z;
yz--;
setTimeout("sayac('git',yz)",1000);
}
}
</script>
<style>
body{padding:0;margin:0;
background:#363b3b;
margin-top:50px;
}
div.surec{
background:#4e514e;
color:#fff;
padding:20px;
width:30%;
margin:0 auto !important;
text-align:center;
font-size:27px;
}
</style>
<body onload="sayac('basla',60);">
<div id="surec" class="surec" />
</body>
-
en kısa zamanda bir kaç tane ekleyeceğim ben de bu aralar çok yoğunum..
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
düzenleme : php kategorisinden çıkarttım.Genel kullandığım javascript, php vs.. scriptlerini paylaşacağım.
---
KEndime ufak scriptler yazıyordum, onları paylaşayım dedim.Yarın öbürgün sitenizde kullanırsınız, geliştirip başka birşey yaparsınız belki.
Eklemeye devam edicem ilerleyen zamanlarda
--
http://www.tahribat.com/Forum-Phpde-Sitelerden-Guzelce-Link-Cekicem-96258/
burda eskilerden vardı ne kadar işinize yarar bilmiyorum
---
dün gece uğraştığım birşey vardı.Kodların üstünden geçip, yeni işlemler ekleyip, javascript ile kontroller yapılması gerekiyor.FAkat 1 aylığına buralarda yokum.Bu kadar tamamlayabildim.
http://paste.org/pastebin/view/36719
NE işe yarıyor ?
Şu an sözcük falan var ama çalışmıyor.Google'ın salt metin sürüm gibi bir işe yarıyor şimdilik.
Neler eklenicek ilerde ne olacak (2 aya güzelleştirip veririm , birileri uğraşırsa onun üstüne devam ederim gelince)
- öncelikle sözcük olayı eklenecek.Sözcük arayacaksınız.Tahribattaki arama gibi aranılan sözcük varsa ekranda sarı-kırmızı vs.. ile (arkaplan renki dğeişir) belirecek.
- Jquery eklenecek.Sayfa yüklenmesi yerine alt tarafta dive yazdırılacak.Yani toggle vs.. gibi bir olayla sayfa yüklenmeden atraksiyon yapılır ki bu kolay.
- kodlar biraz çarpuk çurpuk ha bire $t kullanıp durdum düzgün bi hale getirmek lazım.Tek satırda tamamlana bilir sanıyorum.
- sözcük kısmı yine class a eklenecek.
İSterseniz geliştirin isterseniz alın kullanın.Bir kaç saate kadar yola çıkıp bulgaristana gidiyorum ve 1 ay yokum.O yüzden şu anda ben ekleme yapamam bu konuya.FAkat isteyen olurs eklemeler yapabilir.
-----
Ufak tefek ; sitenizde kıyıda köşede kullanılmış işe yarar scriptleri buradan paylaşabilirsiniz.
-----------------------------dostum sen bu işlerden anlıyon galiba haber siteme bi bot yazarmsısın istesem ?
-
discoteam_487 bunu yazdı:
-----------------------------
dostum sen bu işlerden anlıyon galiba haber siteme bi bot yazarmsısın istesem ?
-----------------------------abi konuda gören olursa yardımcı olsun fakat benim zamanım yok kusura bakma