İslamda Diğer Dinlere Hoşgörü Var Mı?
-
fenerist07 bunu yazdı:
-----------------------------islamiyetgercekleri.org sitesini buraya kopyalayarak neyi amaclıyorsun?
simdi biz bunları okuyunca aa böleymiş dini imanı bırakalımmı dicez yoksa bunu demediğimiz için arastırmayan cahil bagnaz gencmi olacaz?nerde sıkıstırmaya calısıorsun?
-----------------------------Hoca anlamıyorum, bi kaç yerden yazılar buluyor buraya c/p yapıp aklı sıra reklam yapıyor. Kendi düşüncesi olmayan duyduğu yada buldukları ile bize bir şeyler satmaya çalışan birisini ikna edemeyince Allah a küfür edip engelleyen bir zihniyetten ne beklenebilir ki. Bak kendi hoş görüsünü böyle gösteriyor.
Ne yani biz susunca, seninle muhattap olmamak için cvp vermeyince bizi ikna ettiğini, açık bulup tırtırdığını mı sanıyorsun.
Seviyene indirme beni gözünü seveyim, ben senin gibi çok gördüm ateist ayakları yapıp, kulaktan dolma bilgiler ile artislik yapanı.
Bilgisine güvenene adresimi vereyim, buyursun burada yüz yüze bekliyorum. Öyle msn den klavye delikanlılığı yapmayalım !
-
Bana bak z-chan efendi.İnsanların inançlarına dil uzatmaya kalkışma.Senin ne amaçla bunları buraya taşıdığını hepimiz biliyoruz.Dinler sorgulanmaz insanlar sorgulanır.Biz burada dinleri değil.Uydurma hurafeleri,sahte hadisleri yayan yobazları tartıştık bugüne kadar.Dinlere yada başkalarına saygılı olan dinsizlere saygılı davrandık.İslam herşeyi açık açık kitaba sığdıramaz.Allah insana akıl vermiş yorumlarsın sonucunu çıkartırsın.Biz sana ne desek boş.Sen nasıl istersen öyle inan hiç kimsenin umrunda değil.Ateistlere saygı duyulsun diyorsanız sizde başkalarının inançlarına eşşek gibi saygı duyacaksınız.Duymuyorsanız ateist forumlarına siktirir gidersiniz.Kimse senin ateistliğinle uğraşmıyorsa sende İslamla uğraşmayacaksın.
--------------------
Ne bu şimdi sadece ayetleri tartışmaya açtım diye ya susarsın ya züktürolup gidersin mi oluyo olay. Alıntı yaptığımı zaten söylemiştim bir çok ayetle ilgili yorum vardı ben yorumları da almadım sadece ayetleri koydum acaba TBT ne düşünüyor bu konuda diye. Saygısızlık yapmadığım ortada. Ateistlerin yapay bir saygıya ihtiyacı yok isteyen bizim düşüncelerimizi de tartışmaya açabilir tabi imanlı olduğunu iddia eden arkadaşlar gibi küfür kusmayarak.
Edit: bu ayetlere "cevap" niteliğinde verlilen diğer ayetler de kuranda vardır dorudur. demekki kuran çelişmektendir. tanzimat ve ıslahat fermanları da avrupanın baskısıyla çıkartılmıştır.
-
Arkadaslar kimse dini imanı bırakın diye yazmıyodur bunları...
insanlar sadece kafalarındaki dinle ilgili soru işaretlerini gidermeye calısıyor bunda da hicbi sakınca yoktur...
Siz zaten iyi bir muslumansanız milletin yazdıgı cizdigi soyledigi seyler sizin dini dusuncelerinizi degistiremez
adam kendi fikrini soylemiş merak etmiş sizde bu konu hakkında bişeyler biliyosanız ark. aklındaki sorulara
cevap getirirsiniz boyle tartısma ortamında hicbir soruya ne siz nede karsı tafar cevap veremezz..
-
DaReSeLaM bunu yazdı:
-----------------------------
PIROMANTANRI bunu yazdı:
tugra bunu yazdı:
-----------------------------PIROMANTANRI bunu yazdı:
sen müslüman doğdun değil mi? her şeyi biliyordun doğduğunda dininle ilgili sanki. Z-CHAN doğru olanı yapmış ve sizin dininizi sizin dininizin kurallarıyla eleştirmiş. daha güzel bir eleştiri şekli düşünemiyorum ben arkadaşım...
-----------------------------Bizim dinimiz allahtan başka dinler gibi 10 ayrı kitabı yok , eleştirdiği şey kural deil dikkat et yada oku 'ayettir'.. AYETLE DE DİN ELEŞTİRİLMEZ
Çıkarsın dersin falancı bunu demiş tartışırız allahın sözleri ile dinini eleştirmek kimin ne haddine
burada bir tartışma , fikir alışvberti,şi yapıyoruz arkadaşım.her şeyi fikrimizi desteklemek için kullanabiliriz.mantıklı olduğumuz sürece bir şey dememeniz lazım...
-----------------------------Asil niyet nasil ortaya Cıkıyor Ama
Konu Silinmeli kanımca..
neymiş niyet açık konuş da herkes görsün Z-CHAnnın niyetini ya:Döyle üstü kapalı konuşup sonuna da konu kilitlenmeli deyip de kapatmaya çalışma konuyu.çok biliyorsan yorumlarınla sustur bizleri...
-
Z-Chan oncelikle konuyu senin actigini anlamak gercekten cok basit.Tutturdun bi islam sole bole gidion :) gozumde recep tayip erdogandan farkin yok.Tamam inanmıyorsn ama neden bu kadar üsteliosn anlamis degilim.
-
SWAT bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaslar kimse dini imanı bırakın diye yazmıyodur bunları...
insanlar sadece kafalarındaki dinle ilgili soru işaretlerini gidermeye calısıyor bunda da hicbi sakınca yoktur...
Siz zaten iyi bir muslumansanız milletin yazdıgı cizdigi soyledigi seyler sizin dini dusuncelerinizi degistiremez
adam kendi fikrini soylemiş merak etmiş sizde bu konu hakkında bişeyler biliyosanız ark. aklındaki sorulara
cevap getirirsiniz boyle tartısma ortamında hicbir soruya ne siz nede karsı tafar cevap veremezz..
tamam diyelimki kafasının içinde soru işaretleri var, neyzen tevfiğin dine küfrettiği konuları açarak mı giderio bu soruları? bırakın abicim hepiniz aynısınız.. -
PIROMANTANRI bunu yazdı:
fenerist07 bunu yazdı:
-----------------------------islamiyetgercekleri.org sitesini buraya kopyalayarak neyi amaclıyorsun?
simdi biz bunları okuyunca aa böleymiş dini imanı bırakalımmı dicez yoksa bunu demediğimiz için arastırmayan cahil bagnaz gencmi olacaz?nerde sıkıstırmaya calısıorsun?
Z-CHAN buraya yazmış bunları...kaynağın ne olduğu ne fark eder?
başka siteden aldı da sahte ayetleri mi aldı?
ayetlerden sonra sadece "yorumlarınızı alayım" demiş..."işte sizin dininiz böyle.bırakın bu dini" de dememiş "bunları kabul etmeyen cahil,bağnaz gençlerdir" de dememiş.
sadece bu ayetler üzerine yorumlarımızı istemiş...altında çok şey arama
benzer konudan 30 tane acıp forumu sikmeye hakkı yokorada her baslıgı buraya kopyalacaksa -ki yapıyor- işimiz var demektir
cok istiosa 1 baslık acsın versin sitenin adnı giren girsin tüm db yi buraya gecirmenin anlamı yok
altında bişi arıosam bu elemanın baska bişi yapmayıp paso ordaki baslıkları aktarmasındandır
-
PIROMANTANRI bunu yazdı:
-----------------------------internetten bulunca ayetler sahte mi oluyor arkadaşım?:D kuranda yok mu sanki bunlar şimdi. nereden eklediği ne fark eder.
küfretme hiç bilgini konuştur s.çtırtma o bastırılmış zihnine arkadaşım...
Yazdıklarımla yaptığın yorumun ne kadar alakalı olduğu gördüm.Seninde her yerde islam'a laf attığını görüyordum.Hiç şaşırdım.Bozacının şahidi şıracı.Bizimde ateist tanıdıklarımız oldu.Fakat dinimize dil uzatmadığı için hiçbir sorun olmadı.Ne biz onları sorguladık.Nede onlar bizi.Kimseye doğrudan küfür eden olmadı.O yazdıklarını 15 yaşında bir velet olduğunu gördüğüm için kaale bile almıyorum.Gidin saçmalıklarınızı ateist forumlarında tartışın. -
EmiRReiS bunu yazdı:
fenerist07 bunu yazdı:
-----------------------------Hoca anlamıyorum, bi kaç yerden yazılar buluyor buraya c/p yapıp aklı sıra reklam yapıyor. Kendi düşüncesi olmayan duyduğu yada buldukları ile bize bir şeyler satmaya çalışan birisini ikna edemeyince Allah a küfür edip engelleyen bir zihniyetten ne beklenebilir ki. Bak kendi hoş görüsünü böyle gösteriyor.
Ne yani biz susunca, seninle muhattap olmamak için cvp vermeyince bizi ikna ettiğini, açık bulup tırtırdığını mı sanıyorsun.
Seviyene indirme beni gözünü seveyim, ben senin gibi çok gördüm ateist ayakları yapıp, kulaktan dolma bilgiler ile artislik yapanı.
Bilgisine güvenene adresimi vereyim, buyursun burada yüz yüze bekliyorum. Öyle msn den klavye delikanlılığı yapmayalım !
Z-CHAN konuyu açtıktan sonra sadece "yorumlarınızı alayım" demiş. bu mu onun hoşgörüsüzlüğünü gösteren?bu mu reklam yapmak?
ikna edemeyince küfredenler seninle bir düşünenler daha çok dikkat edersen EMİRREİS abi...
artistlik yok yorum isteği var ortada. yorum istemiş adam sizden ne küfür, ne taşlama...
-
Sen aslında özürlüsün, eksiksin, sorunlusun ama ben seni hoşgörüyorum. O kadar da alicenapım. E sen de haddini bil. Bana da minnet duy.
Ben nasılım?
Anladın mı yazdıklarımı, bastı mı ufak beynin? Sanmıyorum.