folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder İşletim Sistemlerınde Sizce Hangisi Daha İyi Arkadaşlar...

İşletim Sistemlerınde Sizce Hangisi Daha İyi Arkadaşlar...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

Ben ASUS bir dizüstü pc aldım orjınal 4 Gb ram vardı diğerslota da ilave 4 GB am daha taktırttım ... 8 GB makına oldu ...

Pc i5 işlemcı var ... 1 GB Ekran kartı ...

Tabi ramı 8GB yapınca İşletım sıstemını de 7 nin 64bit olanını kurdurdum ama böyle bır makına böyle kasıntı çalısıyor ve benı delı edıyor ...

PC ASUS ...
    İŞLEMCI IYI ...
    RAM SUPER ...
    MAKINA SIFIR ...

Ama delırıcem çok yavas çalısıyor yardımcı olun arkadaslar ne yapayım ne kurup ne kullanayım ...!!!

XP nın Türkce 64 biti uygunmudur? 7 den daha mı ıyı olur?  Sanırım 7 nın 32 sını kursam Ram ın 4 ten fazlasını görmez dımı?

ANLAMIYORUM YARDIMCI OLUN AZ BIRAZ :)

İmza YOK !!!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

Bende 4 gb ram var Win7 64 bit hiç kasmıyor 

Donanım konusundan pek anlamam ama ram'lerde uyuşmazlık olmasın frekanslarında filan ? 

Si vis pacem para bellum.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

büyük olasılıkla driverlerda sorun vardır 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkavari
    kafkavari's avatar
    Erkek

1gb ram 128mb onboard intel ekran kartı foxcon anakart. intel pentium dual core işlemci. windows 7 ubuntu çalıştıyorum. şuan windowstan yazıyorum bi sıkıntı yok. ubuntuda uçuyor.

Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. N. Erbakan
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

Abi ram lerde çakısma olacagını sanmam cunku vatandan daha pc yı almadan bilgi işlemden arkadas ılave taktı ramı hatta işletım sıstemını yuklemeden ARTI zaten 8 GB ram ın hepsını goruyor ama makına cok sıkıntı kasıntı çalısıyor böyle olmaması gerek ...

Tavsiyenız var mı? Bu makına için bir işletım sıstemı...

İmza YOK !!!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kumanaga
    Kumanaga's avatar
    Erkek

ramlardan bir tanesi çıkarıp denesene bakalım performans değişecekmi

⎝Her boku biliyorsun, "Herkes" yazmasını bilmiyorsun.⎠
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

Up olsun ... Belkı fıkrı olan cıkar ...

İmza YOK !!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Hocam donanımsal uyuşmazlığa düşülen en belirgin nokta Anakart ve diğer hardware öğeler arası malesef.

Bilgisayar donanım malzemesi alırken ön bellek özelliklerini afişe edip, frekans bilgilerini belirtmezler.

Benim DDR3 1333 mhz ye kadar destekleyen anakartım vardı. Böyle bir anakarta en fazla 1333 mhz ram takabilirsin. Bahsettiğin ''GB'' kısmı pek önemli değil bu durumda. 1 gblık 1333 mhzden yüksek bir ram bellek, bahsettiğim anakartta sorun çıkarır.

Sorun olmayacağını söyleyen donanımcılar cidden çok umutlu insanlardır gözümde.

DDR3 1333 mhz anakartıma uyumlu donanım malzemelerini takıp hiç sorunsuz kullanmaya başlamıştım bundan 1 sene evvel. Makina cidden güzel olmuştu.

Daha sonra Gigabyte'ın 1GB 256 bitlik çift fanlı ekran kartını aldım. Böyle bahsedince ağız sulandıran alet GDDR5 idi. DDR3 destekleyen bir anakarta GDDR5 bir ekran kartı takarsan, benim gibi aylarca '' bu neden kasıyor yahu ?'' deyip durursun... Sonunda Bilgisayardan soğudum ve 1 ay evvel bütün aletleri sattım.

Bilgisayarını iyice tanı. Bahsetttiğim uyumsuzluk söz konusu olabilir. Yazılımsal nedenlerden olduğunu sanmıyorum.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

NaZi_ bunu yazdı:
    -----------------------------

....
    Daha sonra Gigabyte'ın 1GB 256 bitlik çift fanlı ekran kartını aldım. Böyle bahsedince ağız sulandıran alet GDDR5 idi. DDR3 destekleyen bir anakarta GDDR5 bir ekran kartı takarsan, benim gibi aylarca '' bu neden kasıyor yahu ?'' deyip durursun... Sonunda Bilgisayardan soğudum ve 1 ay evvel bütün aletleri sattım.
    ....

ekran kartı üzerindeki grafik işlemcisinin kullandığı ram miktarı türü vs. ile sistemin kullandığı ram miktarı türü vs. ile ilgili hiç bir bağlantısı yoktur.

g31 chipset 800mhz ddr2 sınırlarına izin veren bi anakarta. isterseniz 2gb ram ddr5 256bit bir ekran kartı takabilirsiniz. Bu donanımsal sorun oluşturmayacaktır.

Bilakis yaşayabileceğiniz sorun GPU kullanımı sırasında ekran kartı ve işlemci arasındaki darboğazdır. Bu olaydan ötürü yüksek grafiksel işlerde yetersizlik görürsünüz.

ekleme : konuya gelirsek windows 7 64bit kurabilirsiniz.

Sürücü yüklemelerinde herhangi bir hata yapmadıysanız veya eksik yok ise kasmada olmamalıdır.

http://www.leyladansonra.com/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

NaZi_ bunu yazdı:

Hocam donanımsal uyuşmazlığa düşülen en belirgin nokta Anakart ve diğer hardware öğeler arası malesef.

Bilgisayar donanım malzemesi alırken ön bellek özelliklerini afişe edip, frekans bilgilerini belirtmezler.

Benim DDR3 1333 mhz ye kadar destekleyen anakartım vardı. Böyle bir anakarta en fazla 1333 mhz ram takabilirsin. Bahsettiğin ''GB'' kısmı pek önemli değil bu durumda. 1 gblık 1333 mhzden yüksek bir ram bellek, bahsettiğim anakartta sorun çıkarır.

Sorun olmayacağını söyleyen donanımcılar cidden çok umutlu insanlardır gözümde.

DDR3 1333 mhz anakartıma uyumlu donanım malzemelerini takıp hiç sorunsuz kullanmaya başlamıştım bundan 1 sene evvel. Makina cidden güzel olmuştu.

Bilgisayarını iyice tanı. Bahsetttiğim uyumsuzluk söz konusu olabilir. Yazılımsal nedenlerden olduğunu sanmıyorum.

Hocam fikrin için tsekkurler ve degerlendırıcem ama bısı daha sorucam vatan da koydukları mal düşünmez mı Mhz lerın uyumlulugunu ?
    Tahmın edıyorum bende onu olabılır mantıklı da aslında ama ne bıleyım dusunmelerı gerek yada bılgılerı olmalı dıye dusunuyorum ...

İmza YOK !!!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

BarisYigit bunu yazdı:

NaZi_ bunu yazdı:

....
    ....

ekran kartı üzerindeki grafik işlemcisinin kullandığı ram miktarı türü vs. ile sistemin kullandığı ram miktarı türü vs. ile ilgili hiç bir bağlantısı yoktur.

g31 chipset 800mhz ddr2 sınırlarına izin veren bi anakarta. isterseniz 2gb ram ddr5 256bit bir ekran kartı takabilirsiniz. Bu donanımsal sorun oluşturmayacaktır.

Bilakis yaşayabileceğiniz sorun GPU kullanımı sırasında ekran kartı ve işlemci arasındaki darboğazdır. Bu olaydan ötürü yüksek grafiksel işlerde yetersizlik görürsünüz.

ekleme : konuya gelirsek windows 7 64bit kurabilirsiniz.

Sürücü yüklemelerinde herhangi bir hata yapmadıysanız veya eksik yok ise kasmada olmamalıdır.

Hocam 64 kurdurdum ve o yüklü zaten ama makına cok kasıntı işte 8 GB ram de goruyor photoshop falan kullanıyorum grafıksel bır sorun oldugunu sanmıyorum ama i5 yenı nesıl işlemcılı bır ASUS ve 8 GB ram olan ve dedıgın dogrultuda da 64 bit işletım sıstemı kurulu olan bır alet ınternete gırmek ıcın s.. boktan mozıllayı actıgında bıle 30 sanıyhe dusunurse , bır program yukledıgınde s... boktan bır makına 30 sanıye de yuklerken 2 dakıka da kurarsa ve donuk donuk hareketlerle ytavas yavas calsıısrsa kafayı yersın yahu ve bu makınaya %25 halınde 1,450 TL bayıldıysan :D çıldırman an meselesıdır :D

İmza YOK !!!
Toplam Hit: 4046 Toplam Mesaj: 36