İzafiyet Teorisi, Sonsuzluk, Paralel Evrenler, Karadelikler Vs..
-
çizik, okuyacam bunları hocam .
Yorumları sonra vericem :(
-
Bu tür konuları oldum olası severim. Takipteyim
-
bunu açıklayan çok güzel bir video vardı fakat bulamadım :s bulunca paylaşacam :s
-
Hiçliğe gidiyoruz demek .Şu kainat sırf bu yüzden mi yaratıldı.Geldiğim hiçliğe geri dönmek asıl hiçlik bu yorumun ta kendisidir.
Bir düşün düşünebilme yeteneğini düşün sex ihtiyacını düşün, acıkma hissini düşün , ağlamayı düşün ,kahkahayı düşün , zımbırtı kadar boylarıyla arıların nasıl plan program yaptıklarını düşün.Herşey o kadar alalede ki işte bu tip hislere sahip İNSAN ne kadar muazzam bir denek farkında değilmisiniz.Bu öylesine muazzam bir sınav ki.
Allah hiç kimseye dünya üzerinde karışmaz bize günah işlemeyi serbest bırakmıştır.Sevap işlemeyide öyle mizanında bizi tartacaktır.Kim aklını bana yordu kim hiçlik kavramına.Zaten işin trajik kısmıda burda kurban olduğum kendinden ıspat gösterseydi herkes iman ederdi o zaman çalıntı sorularla sınav girmenin manası neydi.
Bu kavram sorgulanmadan inanılması gereken bir kavram.Çünkü sorgulamak demek o işe gücü yetmek demektir.İnsan bu kavramı sorgulama kapasitesine sahip değildir.Kendisine bahşedilmiş algısıyla bu İmtahanın ortasındaki en mükemmel yaratıktır.
Günah olan herşeye ulaşmak kolaydır ve de eğlencelidir.Kim sex yapmaktan gocunur.Peki zorluk bunun neresinde amaç bu olayı ve bunun gibi günahlardan kaçınarak ruhu terbiye etmeyi başarabilmekte.Zor olan ve başarılması gereken budur.İzahı olan arkadaşlarımla seve seve tartışırım
-
phoneix bunu yazdı:
-----------------------------Hiçliğe gidiyoruz demek .Şu kainat sırf bu yüzden mi yaratıldı.Geldiğim hiçliğe geri dönmek asıl hiçlik bu yorumun ta kendisidir.
Bir düşün düşünebilme yeteneğini düşün sex ihtiyacını düşün, acıkma hissini düşün , ağlamayı düşün ,kahkahayı düşün , zımbırtı kadar boylarıyla arıların nasıl plan program yaptıklarını düşün.Herşey o kadar alalede ki işte bu tip hislere sahip İNSAN ne kadar muazzam bir denek farkında değilmisiniz.Bu öylesine muazzam bir sınav ki.
Allah hiç kimseye dünya üzerinde karışmaz bize günah işlemeyi serbest bırakmıştır.Sevap işlemeyide öyle mizanında bizi tartacaktır.Kim aklını bana yordu kim hiçlik kavramına.Zaten işin trajik kısmıda burda kurban olduğum kendinden ıspat gösterseydi herkes iman ederdi o zaman çalıntı sorularla sınav girmenin manası neydi.
Bu kavram sorgulanmadan inanılması gereken bir kavram.Çünkü sorgulamak demek o işe gücü yetmek demektir.İnsan bu kavramı sorgulama kapasitesine sahip değildir.Kendisine bahşedilmiş algısıyla bu İmtahanın ortasındaki en mükemmel yaratıktır.
Günah olan herşeye ulaşmak kolaydır ve de eğlencelidir.Kim sex yapmaktan gocunur.Peki zorluk bunun neresinde amaç bu olayı ve bunun gibi günahlardan kaçınarak ruhu terbiye etmeyi başarabilmekte.Zor olan ve başarılması gereken budur.İzahı olan arkadaşlarımla seve seve tartışırım
-----------------------------öldükten sonra olacaklar içinse bu dediklerin katılıyorum sana ama ilim öğrenmek önemlidir araştırılmalı herşey Allah ilim kapılarını insanlara açmıştır ve evrenin sonsuzluğuyla birlikte ilimde sonsuzdur öğrendikçe öğrenirsin.
-
Dostum günde 12 saat kesintisiz okuyorum.Tabiki ilim muhteşemdir.Ama bu kusur bizim en büyük kusurumuzdur.Zihnimiz bu konuyu idrak edecek seviyeye hiç bir zaman gelemeyecek tabiki daha anlamlı sorular sorduracak bize ama bunun bu hiçlik kuramından yola çıkarak yapılacak bir şey olduğunu sanmıyorum.Ama arkadaşlarımın paylaştığı her bilgiyi tek tek okudum.Sadece bir daire etrafında defalarca dönüp dolaşmaktan farksız.
İnsanda diğer temel ihtiyaçlar olduğu gibi kibirde oldukça yoğun boyutlardadır.Etrafınızdaki insanlara bakın herkes kendini diğer insanlardan daha zeki hisseder bu kesindir.Sebebi kibirdir.Sebebi nefistir.İnsan gün içinde ölümü çok az düşünür yada hiç düşünmez.Buda insana ölümsüzlük hissi verir.Yaratıcıya sığınma gereksinimi duymaz.Sıkıntıya düştüğü zaman arkadaşlarında arar çareyi.Yaratıcının varlığına inanmak yerine yaratılanlara inanmayı seçer bu en tipik en basit yöntemdir halk arasındada oldukça yaygındır :).Ve başarısız olur işte mesele zihnini hiçlik noktasında zorlamamalı dairenin çevresinde değil dışında dolaşmalısın.
-
Andrei, izafiyet teorisinin kanıtlandığı somut deneyler var, Gravity Probe B uydusu var mesela, atomic clock denen şeyler var, BİR TON deney var böyle.
Diğer konudaysa, hiçliği düşünmek var olan bir şey için paradoksal, sen "var" olduğun ve evreni "var olanlar" ile algıladığın ve bildiğin her şey "var olanlar"dan ibaret olduğu için "var olmayan"ı anlayabilmen mümkün değil. Popper'ın yanlışlanabilirlik ilkesi gibi düşün.
Şu da kişisel görüşüm: Din zaten bu yüzden var, inancın sebebi anlamadığımız bilemediğimiz şeylerden korkup "her şey iyi olacak"a sığınma isteğimiz ve bencilliğimizdir.
-
ikinci sayfanın sonuna kadar müthiş giden bir bilgi paylaşımı ve beyin fırtınası, içine dinin -allahın- karışmasıyla boka sarıyor.. fiziğin yetmediğin yerde allah kavramı geliyor. bari bu konuda din tartışmayalım da, adam gibi bir iki şey okuyalım. belli ki hepimiz küçükken ışınlanmayı, görünmezliği hayal etmişiz ve bu sayede de bu tür şeylere hiç ilgisi olmayan adamın bile merakı oluyor. bırakın, bu duygumuzu bari tatmin edelim.
-
izzmarit bunu yazdı:
-----------------------------Andrei, izafiyet teorisinin kanıtlandığı somut deneyler var, Gravity Probe B uydusu var mesela, atomic clock denen şeyler var, BİR TON deney var böyle.
Diğer konudaysa, hiçliği düşünmek var olan bir şey için paradoksal, sen "var" olduğun ve evreni "var olanlar" ile algıladığın ve bildiğin her şey "var olanlar"dan ibaret olduğu için "var olmayan"ı anlayabilmen mümkün değil. Popper'ın yanlışlanabilirlik ilkesi gibi düşün.
Şu da kişisel görüşüm: Din zaten bu yüzden var, inancın sebebi anlamadığımız bilemediğimiz şeylerden korkup "her şey iyi olacak"a sığınma isteğimiz ve bencilliğimizdir.
-----------------------------" galaksi sistemini n sayıda düşünüyorsun lakin içinde olan varlıkları gördükçe bu n'sayısı (n)üstü2 ya da (n)üsü N gibi oluyor. yani fizik & bilim bir noktada yine tıkalı kalıyor. "
demiştim.
işte din meseleside burda başlıyor.
nokta atışı yapmışsın müride.
fizikci değilim lakin, birşeyler öğrenmişim demek ki.
vallahi sevindim :|
-
yazılanları atlamadan tek tek okuyorum süpheniz olmasın.
o belgesel serisini dün indirmeye basladım, vizelerden sonra da izlemeye baslarım umarım.