İzlediğim En İyi Filmler Listesi
-
yüzüklerin efendisi serisi ilk 3 te olmalı bence.. şeyhim tabi hikaye hakkında bi fikrin yoksa sacma gelebilir..
matrix ilk 10 da olmalıydı bence..
oldboy u unutmuşsun..
hint sinemasından gajini idi galiba filmin adı tam hatırlayamadım bence ilk 10 a girer..
rose red konağı eklenebilir..
kimlik eklenebilir
-
Lord of the rings e 42. sıra yakışmamış. Wall-e gibi birçok animasyon filmininde o listede olması lazım açıkçası. Gerçi o benim listem olur sanırım :)
Ama back to the future ve start wars'u gördüğümden dolayı filmlerden anladığını söyleyebilirim.
Ek1: Wall-e de varmış iyice sevindim şimdi. Ama spirited away - mononokehime gibi başyapıtlarda olmalı (illa eleştireceğim ya :D)
DrKill tarafından 24/Nis/13 21:15 tarihinde düzenlenmiştir -
hint ve kore fimleri koymamissin , listenin en basinda olmasi gereken cok film var verdiklerine gore :)
-
coming-of-age dışında film izlemeyen biri olarak aklıma gelenlerden bir kaç tanesini yazayım.
(not: paylaşacağım filmleri izlerseniz bir şey kaybetmezsiniz. sadece filmlerin hepsinin birer ortak noktası olduğunu farkedersiniz)
1- Sztuczki (2007) (hayatımda izlediğim en mükemmel filmlerden!)
2- You Are Not Alone (1978) ÖNEMLİ UYARI: Filmin uncut halini izlemeniz karşılaşabileceğiniz yasal problemler yüzünden kesinlikle tavsiye edilmez! (film konularında (özellikle coa) emin olduğum tek şey; böyle bir filmin bir daha asla çıkmayacağıdır. iki okul çocuğu arasındaki fazlasıyla masum duygusal ilişkiyi anlatıyor)
3- The Nature Of Nicholas (2002) (bana göre kült film kavramının dibi, 12 yaşındaki bir çocuğun hemcinsi arkadaşına duyduğu fazlasıyla masum sevgiyi ve bu sevginin bir çocukta meydana getirdiği psikolojik etkileri anlatıyor!)
4- 1732 Hotten (1998) (norveç soğuğu + polisiye, finali unutulmazdır)
5- Intimate Grammar (2010) (beni en fazla ağlatan sayılı filmlerden, kesinlikle unutamayacağım bir final yaşatmıştır bana)
6- Ekko (2007) (konusunu nasıl anlatacağımı beceremedim bir türlü, izleyebileceğiniz sayılı filmlerden)
7- Kauwboy (2012) (böyle bir filmi sıfırdan izleyebilmek için neler vermezdim ki)
8- Jess + Moss (2011) (psikolojik öğelerin mükemmel bir sinemografi ile birleşimi. kesinlikle tavsiye edilir!)
9- Lifted (2010) (bir çocuğun başarısına şahit olmak... tavsiye edilir, harikadır)
aklıma şimdilik bunlar geldi.
edit: resimler güncellendi.
CodeInside tarafından 25/Nis/13 00:12 tarihinde düzenlenmiştir -
CodeInside bunu yazdı
coming-of-age dışında film izlemeyen biri olarak aklıma gelenlerden bir kaç tanesini yazayım.
(not: paylaşacağım filmleri izlerseniz bir şey kaybetmezsiniz. sadece filmlerin hepsinin birer ortak noktası olduğunu farkedersiniz)
1- Sztuczki (2007) (hayatımda izlediğim en mükemmel filmlerden!)
2- You Are Not Alone (1978) ÖNEMLİ UYARI: Filmin uncut halini izlemeniz karşılaşabileceğiniz yasal problemler yüzünden kesinlikle tavsiye edilmez! (film konularında (özellikle coa) emin olduğum tek şey; böyle bir filmin bir daha asla çıkmayacağıdır. iki okul çocuğu arasındaki fazlasıyla masum duygusal ilişkiyi anlatıyor)
3- The Nature Of Nicholas (2002) (bana göre kült film kavramının dibi, 12 yaşındaki bir çocuğun hemcinsi arkadaşına duyduğu fazlasıyla masum sevgiyi ve bu sevginin bir çocukta meydana getirdiği psikolojik etkileri anlatıyor!)
4- 1732 Hotten (1998) (norveç soğuğu + polisiye, finali unutulmazdır)
5- Intimate Grammar (2010) (beni en fazla ağlatan sayılı filmlerden, kesinlikle unutamayacağım bir final yaşatmıştır bana)
6- Ekko (2007) (konusunu nasıl anlatacağımı beceremedim bir türlü, izleyebileceğiniz sayılı filmlerden)
7- Kauwboy (2012) (böyle bir filmi sıfırdan izleyebilmek için neler vermezdim ki)
8- Jess + Moss (2011) (psikolojik öğelerin mükemmel bir sinemografi ile birleşimi. kesinlikle tavsiye edilir!)
9- Lifted (2010) (bir çocuğun başarısına şahit olmak... tavsiye edilir, harikadır)
aklıma şimdilik bunlar geldi.
ne güzel filmler bunlar. mutlaka araştıracağım. sağolasın.
-
leonun ortalarda olmasına üzüldüm
izlemedıklerım var ben torrente tıklamaya gıdıyorum teşekurler
-
RockZs bunu yazdı
ne güzel filmler bunlar. mutlaka araştıracağım. sağolasın.
beğendiğine sevindim. evet gerçekten de çok güzel filmler. ama o filmlerin güzel olmasını sağlayan bir şey var.
Boys Rule! diyesim geldi bir an :P eğer izlemek isteyip de bulamadığın film olursa bir PM kadar uzağındayım.
CodeInside tarafından 26/Nis/13 22:41 tarihinde düzenlenmiştir -
Codeinsight hocam filmler güzele benziyorda neden hepsi çocuk temalı
-
HolyOne bunu yazdı
CodeInside hocam filmler güzele benziyorda neden hepsi çocuk temalı
ben diğer filmlerde bulamadığım estetik ve güzelliği coming-of-age temalı filmlerde fazlasıyla buluyorum. eğer paylaştığım filmler sence de "güzel" olarak tanımlanmayı hak eden filmlerse, sen de deneyebilirsin. paylaştığım filmler senin için gayet iyi bir başlangıç olacaktır bu tarza girmen için.
ayrıca paylaştığım filmler çocuk temalı değil, daha çok (bunu ingilizce yazmak zorundayım) boy-themed filmler. zevk & renk meselesi tabii.
bence bu filmleri izlemek ve izlemekten hoşlanmak; "zombi temalı" filmleri izlemek ve izlemekten hoşlanmaktan daha normal :)
aslında ikisi de normal, ama bence biri daha kabul edilebilir. çünkü bizler zombi değiliz; ama hepimiz bir zamanlar birer çocuktuk.
-
Şeyhim neredeyse bütün filmleri izledim listede. Bu aralar güzel filmler yok o yüzden dizilere sardım bende yeniden :D