Kablolu İnternet Bağlantısı İle İlgili Yardım
-
Bizde üç tane bilgisayar var. biri masaüstü ikisi laptop.
Ethernet kablosunu masaüstüne bağlayınca internet var ancak internet kablosunu başka bir bilgisayara taktığımızda bilgisayar herhangi bir tepki bile vermiyor. Masaüstü bilgisayarın dışında iki bilgisayara daha denedim yine aynı sorun oldu. Kablo taktığım zaman sanki kablo takılmamış gibi oluyor. Herhangi bir tepki yok yani.
Herhangi bir ayarla bu şekilde engelleme yapılabilir mi?
Bu olayın access point dhcp ile bir alakası olabilir mi?
-
modem arayüzüne girip oradan mac filtrelemesine bak
oradan yapılıyor bu kısıtlama
bi kısıtlama varsa kaldırırsın hallolur eğer olmazsa taktığın bilgisayarlarda driver eksiktir
-
mac adresiyle ilgili herhangi bir engelleme yok. Aynı anda 3 bilgisayara taktım. Üçünde de aynı hatayı verdi. Yani herhangi bir tepki yok. Ki bu denediğim bilgisayarlar evlerinde internete bağlanabiliyorlar
-
taktığın bilgisayarlarda ethernet kartı devre dışı bırakılmış olabilir, o bilgisayarların ethernet driver problemi olabilir . Yada arkadaşın dediği gibi mac filtreleme yapmışsındır . Başka bir nedeni olmaz .
-
edit...
garip bakmadan bişi diyemeyeceğim.
-
shock56 bunu yazdı:
-----------------------------
mac adresiyle ilgili herhangi bir engelleme yok. Aynı anda 3 bilgisayara taktım. Üçünde de aynı hatayı verdi. Yani herhangi bir tepki yok. Ki bu denediğim bilgisayarlar evlerinde internete bağlanabiliyorlar
-----------------------------tepki yok dediğin ne demek anlamadım ben. bilgisayar mı donuyu nete mi girmiyo. eksik bişeyler var sanki olayda ıskaladığın.
-
sağolun ama sorun bilgisayarlarda değil. Ağ ile ilgili bir sorun var. kaç bilgisayar denedim ama hepsi aynı hatayı verdi.
-
tepki yok derken. Normalde ethernet kablosunu bilgisayara bağlarken ağ kablosu taklı gibi bir uyarı verir. takılı değilse takılı değil der. Bu bilgisayarların hepsi ağ kablosu takılı değil diyor. Yani kabloyu çıkarıp takmam bilgisayarlarda herhangi bir tepkiye neden olmuyor.
-
çok basit kaçacak ama bilgisayarlar statik ip alıyor olmasın.
onları otomatik yap öyleyse
-
shock56 bunu yazdı:
-----------------------------
tepki yok derken. Normalde ethernet kablosunu bilgisayara bağlarken ağ kablosu taklı gibi bir uyarı verir. takılı değilse takılı değil der. Bu bilgisayarların hepsi ağ kablosu takılı değil diyor. Yani kabloyu çıkarıp takmam bilgisayarlarda herhangi bir tepkiye neden olmuyor.
-----------------------------kabloyu değiştirip dene
-
baktım bilgisayar statik ip almıyor. Kablodan ben de şüphelendim ama kablo çok uzun değiştirmemiz biraz zor.
Bu bağlanmak istediğim internet ortak kullanılan bir internet zaten. ağda üç kişi var ama diğerleri bağlanamıyor. İnterneti ortak aldığımız kişi superonline de çalışan bir bilgisayarcı. Kablo bağlantı şeklinden dolayı biz ağa bağlanamıyor olabilir miyiz? Benim anlamadığım olay bizim bilgisayarlar neden hiçbir bağlantı tepkisi vermiyor.