Kablosuz Elektrik Denemelerim
-
Kendi çapımda bişiler yaptım, sanırım ortaya kayıda değer bişiler çıktı :)
geliştirmeye çalışıyorum, bunun paralelinde tesla bobini projesi de ilerliyor şimdilik.
önerisi olan =? fikri olan =?
http://www.youtube.com/watch?v=u_ky5dErWDw
biraz daha detaylı anlattım aşşağıda,
http://cnr437.blogspot.com/2010/02/kablosuz-elektrik-denemeleri.html
-
bende hayali olarak kablosuz elektrik olayını düşünüyodum ama sadece hayal bi arkadaşa anlattım lan ya yağmur yağarsa çarpılmazmıyız dedi yıkıldı hayallerim :|
-
ilginc,
sarkida guzel :)
-
Başarılar dilerim.
-
Gerçekten ilginç ve hoş.
Elektronikten anlamam, ama birçok projeye uygulanabilinir.
Kablosuz alanda elektiriği iletirken güç düşmesi üzerinde çalışmalısın bence.Ne kadar uzun mesafelere iletilebinirse elektrik o kadar kalite bir proje olacaktır.
-
sargılı bobini sallayarak bir güç elde edip ledi yakıyor olağan durum bana göre video çekimi net değil göremiyorum olan biteni :) kondansatördeki enerjiyide unutmayalım. bu elektrik bildiğin dc 3-5 voltluk ledi yakabilcek kadar
2005 de kablosuz elektrik üretildi diyen hoca geldi aklıma:)
-
cosmic
şemsiye satışları da tavan yapar, yada her elektrik abonesine bi şemsiye kampanyası çıkar telekomun modem kanpanyası gibi :)
firex
saol hacı
pathfinder
zaten mesafe artışı üzerine uğraşıyorum hacı, deniye deniye görcez :)
kaygusuz
manyetik alan işte hacı, bildiğin trafo kanunu, taaa 1882'de bulundu,
ama hızlı sallıcan :) bööle 1-2 MHz felan sallıyom ben şuan, MIT 2007 yılında 70-75 MHz sallıyordu ve büük böbinlerle felan.
-
cok güzel bir sey anlamadım ne oldugunu ama masallah ciddi tebrik ederim nie anlamadım dersen o nası calısıo ceriyan olmadan :|
-
hocam madem elektrik felan uğraşmak istiyorsun.rüzgar tribünü yap bi tane rüzgar gücünden yararlanıp aküye şarj et. sonra dc - ac invertör bağlantsıyla ücretsiz elektrik kullan:) maddi durumu iyi olan birde rüzgarın iyi estiği yere yakın evi olan ücretsiz elektriğe sahiptir.
-
kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------
hocam madem elektrik felan uğraşmak istiyorsun.rüzgar tribünü yap bi tane rüzgar gücünden yararlanıp aküye şarj et. sonra dc - ac invertör bağlantsıyla ücretsiz elektrik kullan:) maddi durumu iyi olan birde rüzgarın iyi estiği yere yakın evi olan ücretsiz elektriğe sahiptir.
-----------------------------Maliyeti ne kadar tutar ki?
-
kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------
hocam madem elektrik felan uğraşmak istiyorsun.rüzgar tribünü yap bi tane rüzgar gücünden yararlanıp aküye şarj et. sonra dc - ac invertör bağlantsıyla ücretsiz elektrik kullan:) maddi durumu iyi olan birde rüzgarın iyi estiği yere yakın evi olan ücretsiz elektriğe sahipti
-----------------------------ne güzel demişin, maddi durumu iyi olan birde rüzgarın iyi estiği yere yakın evi olan ücretsiz elektriğe sahiptir.
:)
elektrik tamamen bedava olmalı, gerçi havanın bile paralı olduğu yerde nasıl olcaksa :).