folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Kablosuz Modem / Access Point

Kablosuz Modem / Access Point

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek
    ndmylmz bunu yazdı

Yeni konuyu açmayayım dedim. Şimdi biz kuzenin modemle benim modemi kablo ile bağladık ikiside kablosuz modemler. Kuzenin modemin ipsini yüksek bir değere atadık. (Örn : 192.168.2.100) Sonra yine aynı modemin DHCP olayınıda kapattık. Benim modem nete bağlı olan modem yani asıl hat benim modeme bağlı, kuzenin modem de benim modeme bağlı. Soru şu şimdi kuzenin modemin wirelessi ni açsak şifre ne olur ? BU şifreyi benim modem üzerinden mi ayarlamak lazım yoksa onun modemi üzerinden mi ? Benim modemki şifre mi kullanılacak. Nasıl olacak ?

mantiken kuzenin modemden atadigi sifre olur. bizim evdeki pc ye net at komsudan wifi ile geliyordu pc ye arkadan kablo bağlayıp elime gecen bi wifi modeme taktim ordan biraz kurcalayip kendim tekrar ağ kurmustum bizim evde normalde az ceken veya cekmeye yerlere boylece neti basmistim ama hiz pcdeki hiz kadar tabi o ne kadar çekerse o kadar yayiyordu hee nie böyle bir şey yaptım bende bilmiyorum can sıkıntısından işte.

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

2 modemın portlarıda 4 adet ıse hıc bısı yapmana gerek yoktur cunku hem modem hemde swict gorevı gorduklerı ıcın

2 modemı kabloyla bırbırıne baglayın sonra sen kendı modemın sıfresıyle ınternete gıreceksın kuzenınde kendı modemının sıfresıyle

ha yakında gırmesının nedenı su olma ıhtımalı yuksek modemın dalga yayma gucu azdır az alana yaydıgı ıcın modeme yakın olması gerekır kuzenının daha ıyı bı modem alırsa sorunu cozulur bu kadar :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

access point olarak kullanacağın modemin dhcp sini kapatman gerekiyor, gateway olarak diğer modemin ipsini vermen lazım, başka da bir şey yapmaya gerek yok.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

Şimdi konuyu herkes için baştan özetleyeyim bilmeyenler de faydalansın.

Amaç : İki kablosuz modemi birbirine kablo ile bağlayarak birini AP (Access Point) olarak kullanmak. Modem_1 ve Modem_2 Olsun bunlar.

Modem_1 : Asıl hattın bağlı olduğu modem. Bu modemde internet bağlantı ayarlarından başka birşey yapmanıza gerek yok.

Modem_2 : AP olarak kullancağımız modem bu. Aşağıdaki adımlar bunun için.

> Bunun için ilk önce AP olarak kullanacağınız modemin arayüzüne girin ve ilk baş kablosuz ayarlarını yapın. Burada istediğiniz şifreyi koyabilirsiniz diğer modemin kablosuz şifresiyle bir alakası yok. İsterseniz aynı şifreleride koyabilirsiniz. Rahatlık olur. Ben aynı şifreyi koydum mesela.

Önemli Kısım :
    > İkincisi şimdi modeminizin LAN ayarlarına gelin ve Yerel IP nizi (192.168.2.100 gibi) yüksek bir değer atayın. Burada önemli olan asıl interneti dağıtan modemin atayamayacağı bir ip olması. Sonra yine oralarda bir yerde olması gerekiyor modemin DHCP ayarını kapatın. Kaydedin ve çıkın.

> İlk başta kablosuz ayarlarınızı yapın demiştim çünkü ben bu ayarları yaptıktan sonra birdaha bu modemin(Modem_2nin) arayüzüne giremedim. Sanırım DHCP olayını kapattığımız için.

____________________________________________________________________________________________________________

Şimdi Modem_1 den gelen lan kablosunu Modem_2 nin lan kısmına bağlayın. Modem_2 ye koyduğunuz kablosuz şifresiyle bu Modem_2 ye bağlanıp internete çıkabilirsiniz. Hayırlı olsun

ndmylmz tarafından 23/Nis/13 21:34 tarihinde düzenlenmiştir

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

benim modemde kablozu köprü denen bir ayar var. o ayarla access point olarak kullandım hiç te başka ayar yapmadan. önce tabi wireless şifremi vs ayarlıyordum. sonra kablosuz köprüyü açıyordum ve modem dağıtıcı olarak çaklışıyordu. ama modemin içine erişemiyordum hard reset atmadan :)

memento mori.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    ulan bilende yazmis bilmeyende abi sende google soramadinmi buraya konu actin bknz. wireless kapsama alani artirma.

ayrica sorunun cozum7 ne dhcp ne baska bise wireless ayarlarinda chanel ayarini 12 gibi bi ayara getirirseniz sirun cozulur yani dalga hizini ayarliyacaksin ve boyutunu bukadar.

delimiyim ben?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebJas
    WebJas's avatar
    Erkek

hocam benim bağlanmaya çalıştığım ağ 192.168.2.1 ağı

bendeki ap özelliği kazandırmaya çalıştığım modeme 192.168.2.100 verdim

kablosuz ayarlarını yaptım DHCP özelliğini kapattım.

ancak birincil dns sunucu algılanamadı diye hata alıyorum bununla ilgili bi fikrin var mı ?

bilmediklerimi ayaklarımın altına alsam başım göğe ererdi..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek
    WebJas bunu yazdı

ancak birincil dns sunucu algılanamadı diye hata alıyorum bununla ilgili bi fikrin var mı ?

modemin arayüzünde kablosuz ayarlarında kablosuz köprü modu var mı?

memento mori.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebJas
    WebJas's avatar
    Erkek
    rebellisch bunu yazdı
    WebJas bunu yazdı

modemin arayüzünde kablosuz ayarlarında kablosuz köprü modu var mı?

yok hocam

bilmediklerimi ayaklarımın altına alsam başım göğe ererdi..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek
    WebJas bunu yazdı

hocam modeminde kablasuz köprü özelliği varsa başka bir kablosuz modemin sinyalini yine kablosuz olarak kendi modeminle alıp, güçlendirip tekrar yazabilirsin. Ancak kablosuz köprü özellliğin varsa. Yoksa iki modemi kablo ile birbirine bağlayacaksın benim yaptığım gibi

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
Toplam Hit: 2979 Toplam Mesaj: 22