Kalp Konusunda İyi Bir Doktor Yada Hastane Onerileriniz
-
serhat8102 bunu yazdı
hocam bende aynı dertten muzdaribim. Ama benimkisi pıt diyor (tek atış) sonra 10-15 sn sonra tekrar bitane daha . Kolumda apple watch var. ritmik atışları kaydettim. Burdaki kardiyolojiye randvu aldım. Önce durumu anlattım. ama ritimleri kaydettiğimi söylemedim. bana direk EKG ve EKO yazdı. inceledi. aynı gün sonuçları vermeye gittim. Bana herşeyin gayet normal olduğunu söyledi. bende busefer elimdeki silahı çıkarttım. (Ritim Grafiğini.) doktor baktı grafiğe. ha tamam sende fazla atım var dedi. Bana bitane hap verdi. Normalde bunun sorun teşkil etmeyeceğini ama rahatsız edecek düzeyde olursa bu haptan 1 tane almamı söyledi. Geçenlerde uykudan uyandırdı Beni. 1 tane attım bu haptan yarım saat sonra kayboldu. Ama ara ara hissediyorum kuş çırpıntısını...Kahveyi çayı kestim. Sabahları süt içiyorum. 2-3 gündür bi sıkıntı yok. (var da rahatsız erdecek düzeyde değil. çok dikkat edersem farkediyorum.)
İsterden özelden grafiğimi atabilirim.
Edit1: Bendeki rahatsızlığın tıbbi adı Atiyal Fibrilasyon.
Edit2: Normalde bisiklet kullanan biriyim. 1 çıkışta 10-25 Km arası sürerim.
Aynı sorun bende de vardı. 1 2 doktora gittim olmadı. Profa gittim. Kafeini kesmemi söyledi. Kola sigara çay kahve çok tüketmemek gerekiyor
Farklı türleri var ama kalbin içindeki bir yeri anjio gibi girip yaktıklarını da biliyorum. Gideceğin doktorun cv sine bak aritma üzerine uzmanlaşmış insanlara git.
Altunizade acıbademde bu konuda uzman bir prof vardı. Araştır istersen
-
eengineer bunu yazdıserhat8102 bunu yazdı
hocam bende aynı dertten muzdaribim. Ama benimkisi pıt diyor (tek atış) sonra 10-15 sn sonra tekrar bitane daha . Kolumda apple watch var. ritmik atışları kaydettim. Burdaki kardiyolojiye randvu aldım. Önce durumu anlattım. ama ritimleri kaydettiğimi söylemedim. bana direk EKG ve EKO yazdı. inceledi. aynı gün sonuçları vermeye gittim. Bana herşeyin gayet normal olduğunu söyledi. bende busefer elimdeki silahı çıkarttım. (Ritim Grafiğini.) doktor baktı grafiğe. ha tamam sende fazla atım var dedi. Bana bitane hap verdi. Normalde bunun sorun teşkil etmeyeceğini ama rahatsız edecek düzeyde olursa bu haptan 1 tane almamı söyledi. Geçenlerde uykudan uyandırdı Beni. 1 tane attım bu haptan yarım saat sonra kayboldu. Ama ara ara hissediyorum kuş çırpıntısını...Kahveyi çayı kestim. Sabahları süt içiyorum. 2-3 gündür bi sıkıntı yok. (var da rahatsız erdecek düzeyde değil. çok dikkat edersem farkediyorum.)
İsterden özelden grafiğimi atabilirim.
Edit1: Bendeki rahatsızlığın tıbbi adı Atiyal Fibrilasyon.
Edit2: Normalde bisiklet kullanan biriyim. 1 çıkışta 10-25 Km arası sürerim.
Aynı sorun bende de vardı. 1 2 doktora gittim olmadı. Profa gittim. Kafeini kesmemi söyledi. Kola sigara çay kahve çok tüketmemek gerekiyor
Farklı türleri var ama kalbin içindeki bir yeri anjio gibi girip yaktıklarını da biliyorum. Gideceğin doktorun cv sine bak aritma üzerine uzmanlaşmış insanlara git.
Altunizade acıbademde bu konuda uzman bir prof vardı. Araştır istersen
Valla ismini bulma şansınız varsa hemen randevu olusayim hatta tss yapıp yoluma bakayım bu hafta çok rahatsız etti beni
Saneloc vermişler hocalarım bana isim ve hastane söyleyin memnun kaldığınız bakayım
-
2 sene oldu altunizadedeki doktorlara baksan doğrudan çıkar sanırım. Adam içimi rahatlatmıştı
-
Geçmiş olsun..Hocam gecen yıl bende de oldu ilk kolestrol falan dediler sonra holter tahlil tansiyon falan derlen herşey normaldi ama nabzım 110 altına düşmüyordu,sonra doktor dedi stresten seninkis hayatı rahat yaşa biraz..
Şimdi eskisi kadar olmuyor dikkat ettim stres yaotıpım gün oluyor sen yazmıssın anlatamadığım şeyler var bunlarda seni strese sokuyo olabilir ve betin öle birşeyki gecen sene yaşadığın olayı bu sene sen fark etmesen bile ortaya cıkartıp stres yapıyor
-
end bunu yazdı
Yuvarla diderali gitsin hocam bende de oluyor aynısı.
Oturduğum yerde 130 bpm gördüğümü bilirim.
sadece Nabız'la ilgili olmayabilir.
kalp Kapak'ların da problemli olabilir. kalp Sinir'lerinde de problem olabilir. Koroner Damar'larında problem olabilir. Oda'cıkların herhangi birinde bir problem olabilir.Kalbi genişlemiş olabilir.
~@~
Melîh Us diye bir adam vardı, akademik titri'ni bilmiyorum(kalp-damar üzerineydi diye hatırlıyorum), ekrandan gayet güzel şeyler anlatmıştı kalp üzerine sakin sakin.
en çok hoşuma giden de, yanlış bir cümle söylediğinde, düzeltiyorum deyip, hatasını düzeltiyor'du ^^D`
özellikle, duvar kalınlaşmasını ve bu yağ'ın-şeker'in duvar içinde birikiş'ini, plak oluşumunu şahâne anlatmıştı. ^^D` Erkek ve Kadın, yaş ve Kilo'ya bağlı olarak.
-
Hocam strestende oluyor bendede yazin enerji icecegini fazla kacirdigimdan solugu uyumadigim gecenin sabahinda hastane acilinde aldim. Nabzim 170 ti ölcem dedim bian. Tahliller filan bisey cikmadi 2 ayri hastanede yaptirdim. Sonra o korku bende kaldi. Panik atak olarak. Ne zaman heycanlansam üzülsem veya alkol alsam kahve icsem hemen basliyor nabzim yukselmeye aha diyorum ölcem yine heralde. Kafami baske seylere veriyorum geciyor. Ayrica midende filan sorun varsa reflu gibi buda tetikliyor. Ben mide icin ciktim doktora bana ilac verdi mide koruyucu ve yaninda bu kaygi giderici ilaclardan onlari kullandim duzeldi. Yani kisaca kaygi depresyon oldugunda uyuyamiyorum ve kalbime vuruyor. Psikolojil olarak kaldi bende o yuzden stresten ve kafeinden uzak dur.
-
Bana iyi bir hastane tavsiyesinde bulunursanız sevinirim
-
Geçmiş olsun hocam, Siyami Ersek bu konuda en iyilerden biridir başka yere bakma bence
-
ehlikeyif bunu yazdı
Geçmiş olsun hocam, Siyami Ersek bu konuda en iyilerden biridir başka yere bakma bence
Siyami Ersek de yaptım her şeyi ama bana verdikleri cevaplar tatminkar gelmiyor
-
tahliller temizse panik atak olabilir mi? Hiç psikiyatri kliniğine yönlendiren olmadı mı?