Kamp Çadırı Tavsiyesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı

1- Nerede, hangi şartlarda kullanmayı planlıyorsun ?

2- 3-4 yetişkin mi, yoksa 2 yetişkin 2 çocuk şeklinde mi ?

3- Ortalam kaç gün konaklamayı planlıyorsunuz ? Aktivite uzunluğunuz nedir ?

4- Diğer kamp malzemelerin hazır mı ? , Yorgan battaniye modunda mı takılacaksınız yoksa uyku tulumu-mat şeklinde mi ?

1. Gündüz sıcak geceleri serin yerlerde (deniz kıyıları Göl çevreleri)

2. ben aslında kendim tek kullanacağım ama ne olur ne olmaz diye 4 kişilik alayım diyorum 2 yetişkin 2 çocuk

3. max 2-3 gün

4. yazın takılacağım için çok üzerime birşey almam ben mat ve battaniye olabilir

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Metanet
    Metanet's avatar
    Erkek

Çadırlarda insan için genişlik genellikle 60 cm bırakılıyor hocam. Yani 2 kişilik çadırın iç eni 120 cm olacak ona göre düşün boyutunu.

Arpenazin çadırları fena değil tavsiye ederim, n11deki tek katlı çadırlara hiç bakma. İçerideki havadan sabah ıslanmış olarak uyanırsın.

Attığın çadırların 3 kişilik olanının içi siyah, gündüz yatarken iyi oluyor, diğer türlü güneşin doğuşuyla uyanıyorsun :) 

Burda cok felsefi bir yazi yazdigini dusun , ne sen yorul ne de ben yorulayım. İş yapılmayacaklar listem : hipokondriyak
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Erkek

Alper abim ne alacaksan en büyüğünü al. Bizi 3 adamdan sayıyor bu çadır üreticileri...

Ayılıp bayılıp ayılıyoruz, bütün sokakları ayıkıyoruz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biocyte
    Biocyte's avatar
    Erkek
    Diathorus bunu yazdı

2 kişi olarak bu çadırı kullanıyorum. Oldukça memnunum.

https://www.decathlon.com.tr/arpenaz-3-freshblack-cadir-id_8357355.html

Bende bu çadırı kullanıyorum özellikle yaz aylarında kamp yapacaksanız Fresh&Black kumaşı çok faydalı, 2 kişiye yeterli geliyor, 2 adet orta boy spor çantası koymak için de yer kalıyor.  Ayrıca yoğun yağmur altında da kalmışlığım var , herhangi bir problem olmadı.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alibaba
    alibaba's avatar
    Erkek
    Diathorus bunu yazdı

2 kişi olarak bu çadırı kullanıyorum. Oldukça memnunum.

https://www.decathlon.com.tr/arpenaz-3-freshblack-cadir-id_8357355.html

aynen iki kişi olarak bu çadırı çok kez kullandım içerisinde şişme yatak olmasına rağmen malzemelere bayağı yer kalıyordu. bir keresinde kuşadası gençlik festivalinde 1 saat kadar süren yağmura yakalandım hiç su geçirmedi. gayet başarılı ürün bencede.

Rakı, şarap içiyorsam sana ne, Yoksa sana bir zararı içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

hocam ne alacaksan iyi kalitelisini al. çok para vermiyim diye a101 satıyodu aldım da sabah güneş doğduktan 4 saniye sonra ağzın yüzün kurumuş çölde gibi uyanıyorum.

müritlerin dediği gibi 4 kişi için en az 5 kişilik al. bizimki sözde 3 kişilik 2 kişi kaldığımızda 5 6 saatte ahır gibi oluyor.

ben deneme amaçlı almıştım bu yaz iptal ama seneye ben de güzel bir şey alıcam.

arpenaz tavsiye ederim. sabahın köründe kalkmam diyorsan fresh and black al sabah çölde uyanmamış olursun.

dikkat edeceklerin sineklik kısmı olsun. bir de tepeye asma aparatı çok faydalı oluyor.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amare
    amare's avatar
    Erkek

Bende çadır arayışındayım

husky bird ve quecho mh100 (3 kişilik )

bu 2si arasında gidip geliyorum.

kamp olayında çok tecrübeli değilim artık alışveriş yaparken ki para harcama psikolojisine bağlı olarak hangisini alacağız.

ancak f&b çadır almayacağım onun yerine kendim gölgelik ( tarp ) yapacağım.

deneyimli arkadaşlardan tavsiye alırız.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csfrt
    csfrt's avatar
    Erkek

fresh&black ler güzel oluyor bende iki kişilik olan var yağmur geçirmez güneş geçirmez 

ruh eşi çok sıradan, bana suç ortağı lazım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

@Dj_Alper 
    @antivirus

hacilar sizin işinizi günübirlikçi çadırları çok rahat görür. 4 mevsime para vermenize de gerek yok. Decathlon'un çadırları her türlü ihtiyaçlarınızı karşılar. Araçla ulaşım sağlayacaksanız Decathlon'un katlanan çadırlarından alabilir, oldukça pratik. Teknik olarak 4 mevsim demek bizdeki gibi ilkbahar,yaz,sonbahar,kış mantığı değil. Yüksek irtifa ile ilişkili hava koşullarına göre kategoriz edilir. Deniz kenarı, göl kenarı, yazlıkçı modunda takılmak için çok para harcamaya gerek yok. Decathlon'un en kötü çadırı bile Türkiye şartlarındaki yaz-bahar yağmurlarını rahat çıkarır ki muhtemelen kötü şartlarda kamp yapmazsınız zaten. 

https://www.youtube.com/watch?v=PzAvdkFj40o

Aile boyu için şu gayet ideal. Kurması kolay, geniş, malzeme cepleri,  ön boş bölgesi falan aile için gayet kullanışlı olur.  Kurulum işi beni bozar derseniz yukarıdaki.

https://www.decathlon.com.tr/arpenaz-41-aile-kamp-cadiri-id_8378237.html

@antivirus hocam, uzun soluklu kullanirim, motosiklet-bisiklet gibi araclarda tasimak icin genelde hafif ve saglam modellere bakmakta fayda oluyor. Hem ağırlık sıkıntısı yaşamıyorsun, hem alan sorunun olmuyor hem de kalite sorunu yaşatıp seni yarı yolda bırakma durumu olmuyor.  

https://www.kampciyiz.com/urun/naturehike-tagar-1-cadir-ultrahafif-ve-silikon-cadir/

şu tipler işini görür ama 2 kişilik olanını tavsiye ederim, gece kampta değerli çantaları-malzemeleri çadıra almak gerekir. Ayrıca üstünü başını değiştirirken de işe yarar. 

Ben bisikletle gezen bir adam olarak yazın "cibinlik" alıyorum yanıma :)  

* En kötü çadırı da alsanız, doğru şekilde kurmanız(zemin + gerginlik) ve kazıklamanız gerek. 

ComputerWolf tarafından 24/Haz/20 00:58 tarihinde düzenlenmiştir

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı

@Dj_Alper 
    @antivirus

hacilar sizin işinizi günübirlikçi çadırları çok rahat görür. 4 mevsime para vermenize de gerek yok. Decathlon'un çadırları her türlü ihtiyaçlarınızı karşılar. Araçla ulaşım sağlayacaksanız Decathlon'un katlanan çadırlarından alabilir, oldukça pratik. Teknik olarak 4 mevsim demek bizdeki gibi ilkbahar,yaz,sonbahar,kış mantığı değil. Yüksek irtifa ile ilişkili hava koşullarına göre kategoriz edilir. Deniz kenarı, göl kenarı, yazlıkçı modunda takılmak için çok para harcamaya gerek yok. Decathlon'un en kötü çadırı bile Türkiye şartlarındaki yaz-bahar yağmurlarını rahat çıkarır ki muhtemelen kötü şartlarda kamp yapmazsınız zaten. 

https://www.youtube.com/watch?v=PzAvdkFj40o

Aile boyu için şu gayet ideal. Kurması kolay, geniş, malzeme cepleri,  ön boş bölgesi falan aile için gayet kullanışlı olur.  Kurulum işi beni bozar derseniz yukarıdaki.

https://www.decathlon.com.tr/arpenaz-41-aile-kamp-cadiri-id_8378237.html

@antivirus hocam, uzun soluklu kullanirim, motosiklet-bisiklet gibi araclarda tasimak icin genelde hafif ve saglam modellere bakmakta fayda oluyor. Hem ağırlık sıkıntısı yaşamıyorsun, hem alan sorunun olmuyor hem de kalite sorunu yaşatıp seni yarı yolda bırakma durumu olmuyor.  

https://www.kampciyiz.com/urun/naturehike-tagar-1-cadir-ultrahafif-ve-silikon-cadir/

şu tipler işini görür ama 2 kişilik olanını tavsiye ederim, gece kampta değerli çantaları-malzemeleri çadıra almak gerekir. Ayrıca üstünü başını değiştirirken de işe yarar. 

Ben bisikletle gezen bir adam olarak yazın "cibinlik" alıyorum yanıma :)  

* En kötü çadırı da alsanız, doğru şekilde kurmanız(zemin + gerginlik) ve kazıklamanız gerek. 

hocam bu 2 secondslar pek önerilmiyor, bi tane pol kırılsa çadırı çöpe atıyosun, polleri yenileme imkanı pek olmuyor bunlarda bildiğim kadarıyla.

goo.gl/qBNZmW
Toplam Hit: 3869 Toplam Mesaj: 36
kamp çadırı