folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kapitalizm Nedir, Ondan Ne İstiyorsunuz ?

Kapitalizm Nedir, Ondan Ne İstiyorsunuz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkz
    turkz's avatar
    Erkek

ben trolcüyüm :D işin öbürkü tarafı elimizde böyle bir düzen var eksik taraflarını düzeltebiliriz ama onu tamamen bozmak çok pis sonuçlar doğurur

Dünyayı iyiler kurtaracak.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

kalemlik bunu yazdı:
    -----------------------------

ben trolcüyüm :D işin öbürkü tarafı elimizde böyle bir düzen var eksik taraflarını düzeltebiliriz ama onu tamamen bozmak çok pis sonuçlar doğurur

bende narcissizm destekçisiyim :D kendine güvenen nesiller yaratalım !!

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

zumsuk bunu yazdı:

Daft bunu yazdı:

hocam kusura bakma ama neyi okusan ona yöneliyosun, fanatiklik var sende.

konularına ne zaman baksam, pardus süper deyip ubuntu'ya bok atıyosun, sonra ubuntu'yu araştırıp pardus'e bok atıyosun...

Bir konuda sana katılıyorum, insan kusurludur ve insanı yönetecek mükemmel bir sistem oluşturmak imkansızdır, sadece düşüncede kalır.

Bu arada komunizm'e de bok atmışsın, peki ben de şunu soruyorum, acaba komunist dediğin o devletler kominizm'i düzgün uygulayabildiler mi acaba?

Sakın sürümlerine göre olmasın o ? Şu anda ubuntu, pardus, bitti.Eskiden kullandığım linux mint iyidi, ona geçtim ama bu sürümde güncellenmyior.Depo problemi, açılış problemi var.Şimdi de bu kötü olmuş.

---

Ben sana şunu sorayım, hangi sistem pratikte teorideki kadar düzgün çalışır ? Komünizm teoride herkesin eşit olduğu bir rejimdi.Böyle birşey labilir mi ? Benim komşum bile ya sağımda ya solumda, ya yukarda yada aşşağıda oturuyordur.Farklı pencereden farklı manzaraya bakıyor, farklı model araba kullanıyordur.Bu kesinlikle uygulanabilir mi ?

Rusya gibi bir devlet bunu uygulayamamış, Türkiyede eş dost var buyur gel abi kavramı var eş dosta, torpil var.HEpimiz yakınıp, hepimiz torpil yaptırıyoruz.türkiye'de uygulanır mı ? Sen devlete şu anda bulunduğundan daha fazla güç vereceksin, daha fazla para vereceksin, daha fazla imkan vereceksin.

İStediği fabrikanın yarısını alır, istediği evi istediğine verebilir.Bu durumda Türk olarak torpil olmayacak mı ? Bütün herşeyi devlete vermek ne derece mantıklıdır ??

--

Devletin gücü yok komünizm'de demeyin.Milletin iradesini sağlamak için devletin çok güçlü olması gerek.2 kişiysen baş vurup ona göre ev alıyorsun.Sorna çocuk doğuyor pat başka ev.Bunu şimdi ki devlet yapabilir mi ? Aslın boğazlardaki koçun yalısını bakalım neler oluyor.

Devetin güçlü olduğu yerde, büyük risk vardır.hiç bir rejim, hiçbir düzen tam olarak uygulamaz (pratik ve teori ilişkisi) . En iyi uygulanabilecek olan yürürlüğe konu (ogünün şartlarına göre) ki buda milli iradeli cumhuriyet ve demokrasidir.Bunların olduğu yerde kapitalizm oluşur.Şu gün, kapitalizm kavramı olmasa, bütün dünya komünist olsaydı (2000 sene), 5 sene önce biz cumhuriyet ve demorkasiye gemiş olsaydık, kapitalizm temelleri atılacak olurdu.

Rusya komünizmden geldi, git bak bakalım kapitalizm ne alemde ? Marka, moda son senelerde nasıl hız kazandı.

bu dediklerinin hiçbiri kapitalizm'de olmuyor yani? :)

o zaman neymiş, kapitalizm de olsa kominizm de olsa değişmeyen tek şey torpilmiş

yani kominizm e bok atmak gereksizmiş, kapitalizm'de süper değilmiş

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Daft bunu yazdı:

o zaman neymiş, kapitalizm de olsa kominizm de olsa değişmeyen tek şey torpilmiş

kapitalizme iyi deyip komünizme bok atmıyorum ki.Kapitalizm'den rahatsız olanlar var.Diyorum ki nedir daha iyisi ? Dünyadaki zıttı komünzmdir.Komünizm'e bakıyorum kapitalizmden daha iyi değil.O halde kapitalzm'de kalmak mantıklı.Size göre komünizm daha iyi olabilir.Bana göre.NEdenlerini açıklıyorum.Bana faşizm, şeriat, komünizm gibi rejimler asla sıcak gelmedi.

Demokrasi, cumhuriyet, halkın iradesi kapitalizm'e rağmen daha makül geliyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

zumsuk bunu yazdı:

Daft bunu yazdı:

kapitalizme iyi deyip komünizme bok atmıyorum ki.Kapitalizm'den rahatsız olanlar var.Diyorum ki nedir daha iyisi ? Dünyadaki zıttı komünzmdir.Komünizm'e bakıyorum kapitalizmden daha iyi değil.O halde kapitalzm'de kalmak mantıklı.Size göre komünizm daha iyi olabilir.Bana göre.NEdenlerini açıklıyorum.Bana faşizm, şeriat, komünizm gibi rejimler asla sıcak gelmedi.

Demokrasi, cumhuriyet, halkın iradesi kapitalizm'e rağmen daha makül geliyor.

komünizm bana göre iyi demiyorum. herkes istediği ideolojiye inanabilir. ama bu sidik yarıştırma olayını anlamıyorum

edit: bu konunun firefox mu chrome mu demekten farkı yok. kim neyi seviyorsa onu kullanır.

senin yaptıgın birkaç bugdan dolayı tüm yazılımı eleştirmek gibi birşey.

bu konu uzar gider bu son mesajımdı

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ameros
    ameros's avatar
    Erkek

en iyiysi şeriat

şeriat isterük

Hepimiz Onaylanma Bağımlısı Keşleriz...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Daft bunu yazdı:

komünizm bana göre iyi demiyorum. herkes istediği ideolojiye inanabilir. ama bu sidik yarıştırma olayını anlamıyorum

edit: bu konunun firefox mu chrome mu demekten farkı yok. kim neyi seviyorsa onu kullanır.

senin yaptıgın birkaç bugdan dolayı tüm yazılımı eleştirmek gibi birşey.

bu konu uzar gider bu son mesajımdı

sidik yarıştırma olayı değil ki, neden chrome ve neden firefox'u söylediğin sürece bu sidik yarıştırmak değidlir.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

ameros bunu yazdı:

en iyiysi şeriat

şeriat isterük

bu kapitalizm illeti,

şimdi milletvekili satın alıyorsan o zaman şeyh satın alırsın.

zumsuk, kapitalizm suçumu insanların suçumu demişsinde karıncalarında bir kapitalizmi mi var da ben bilmiyorum ?

kapitalizm insan için, ikisi birlikte yani. Uzun uzun tartıştık zamanında ben artık anlatmaktan yoruldum.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkz
    turkz's avatar
    Erkek

ben yönetici olsaydım şu an uygulanan karma sisteme, komunizmin kooperatif (kolhoz) mantığını -tamamen gönüllü olacak şekilde- monte ederdim. böylelikle kırsal alanda işsizlik diye bir sorun ortadan kalkmış olcak. o zaman türkiye patladı gider :)

Dünyayı iyiler kurtaracak.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ameros
    ameros's avatar
    Erkek

kalemlik bunu yazdı:

ben yönetici olsaydım şu an uygulanan karma sisteme, komunizmin kooperatif (kolhoz) mantığını -tamamen gönüllü olacak şekilde- monte ederdim. böylelikle kırsal alanda işsizlik diye bir sorun ortadan kalkmış olcak. o zaman türkiye patladı gider :)

http://www.youtube.com/watch?v=WWc9iT1R72U

Hepimiz Onaylanma Bağımlısı Keşleriz...
Toplam Hit: 6205 Toplam Mesaj: 49