folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Kasa Power Düğmesi Yerine Buton,Anahtar?

Kasa Power Düğmesi Yerine Buton,Anahtar?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Kasanın önündeki Power ve reset düğmelerini iptal ettim  (sebebi ufak çocuk düğmelere sürekli üst üste basması arıza vermesi)

çözüm olarak

arkasına küçük bi düğme yapmak  istiyorum...bunun için ne kullanabilrim pratik olarak... fikirleriniz nedir...?

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

arka tarafta power supply'nin açma kapama düğmesi yok mu zaten ?

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

angelofhope bunu yazdı:
    -----------------------------

arka tarafta power supply'nin açma kapama düğmesi yok mu zaten ?

her power da yok o hocam

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

not

yine anakartın power düğme çıkışını kullanacam,kablolar ordan gelecek,sonradan ilave ettiğimiz arkadaki düğme yada anahtar kısa devre ettirecek çalışacak..

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

kasanın power ve reset butonunu komple sök küçk bişey zaten kasanın arka metaline bir yere montele tamamdır.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emre_644
    emre_644's avatar
    Erkek

bu kasanın arkasında altta slot slot saç yerler var onlardan birini düzenleyip power ve reset dügmesi yeri yapabilirsin

Hangisi daha kötü, Cehennem mi, Hiçlik mi?...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    phoneix
    phoneix's avatar
    Erkek

Bence aksesuarı bozma paran problem değilse 25 liraya al bir 300w power

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek

Hocam etrafta elektronikçi varsa on/off butonu( en fiyakalısı 2 lira ) ve anakartın pinlerine uygun dişi uçlu kablo alırsan tamamdır. Bağlantıyı yapmak sorun değil. Deneme yanılma yöntemiyle kolayca bağlarsın.

arbeit macht frei
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Balyoz99 bunu yazdı:

Hocam etrafta elektronikçi varsa on/off butonu( en fiyakalısı 2 lira ) ve anakartın pinlerine uygun dişi uçlu kablo alırsan tamamdır. Bağlantıyı yapmak sorun değil. Deneme yanılma yöntemiyle kolayca bağlarsın.

Dişi uca gerek yok elimdeki eski kasalardan keser ek yaparım

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eseslee26
    eseslee26's avatar
    Erkek

Hocam etrafında bi telefoncu varsa, ona git, ev telefonlarında bulunan anahtarlardan ve onun yuvasından istiyorum bi tane de. Yaklaşık 4-5 liraya temin edebilirsin. Sonra onu kasanda dremel gibi bi aletle delik açarak kasaya monte edebilirsin. Ben floppy' i kullanmadığım için onnu içine monte etmiştim çok sağlam olmuştu. Bağlanması çok basittir. +, - diye birşey yok, kablonun bir ucunu bi kola diğer ucunu diğer kola bağlayacaksın. anahtarın çevirdin mi bilgsiayar açılır, ama çivirince geri eski haline getirmen lazım hocam, çünkü bu sefer tekrar kapatıyo pc yi. 

22 Ağustos İnternet Darbesine Hayır !
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By-alper
    By-alper's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hacım ben neyaptım...Bir ara benimde başım dertteydi bu çoluk çocuk işiyle..

Kasanın üzerindeki pover reset vs bütün anahtarların kablolarını anakrttan söktüm.PC yi çalıştırmak içinse anakrtımın bios ayarlarından Power managment bölümünde Power on Key yazan kısmı enable yapıp key şifresinide adımı yazmıştım.Böylece PC yi çalıştırıken Klavyeden İsmimi yazıp enter dediğim zaman PC çalışıyordu...Yoksada zzükkdüün sene kimse acamıyordu.Sana Tavsiyemdir:

Hiç Hata yapmamış bir insan, Yeni bir şey denememiş demektir.
Toplam Hit: 3227 Toplam Mesaj: 15