folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Kendi Yapımım Tc Kimlik Sorgulama Otomasyonu

Kendi Yapımım Tc Kimlik Sorgulama Otomasyonu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    çalıştıramadım

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

DJ_Alper bunu yazdı:
    -----------------------------
    çalıştıramadım

Çalıştırsan şaşardım :D

.Net Framework 3.5 kurulumu?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karizma_18
    karizma_18's avatar
    Erkek
    tc kimlik no bulmuyor... teker teker kayıt yapman lazım.... direk resmi sitesinden çekemezmisin kayıtlı olan bilgileri programa...  

Hadi Takas Edelim Bişeylerimizi, Sen Gülüşünü Ver Ben "ÖMRÜMÜ".... / "www.hassey.co.cc"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

Sana bir tavsiye:
    Bu tip programlarda veri girişlerinde şu tip bir kodu kullanabilirsin(VB mantığına göre yazıyorum):
    If keyascii=13 Then //İsim textboxunda Enter'a basıldığına
    Soyisim.Focus()
    soyisim için yas.Focus() gibi Enterın TAB görevi görmesini sağlayabilirsin ki bu çok kolaylık sağlıyor bir çok kişi tabı değil entarı kullanıyorlar programlarda

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ercan
    Ercan's avatar
    Erkek

VBDream bunu yazdı:

Sana bir tavsiye:
    Bu tip programlarda veri girişlerinde şu tip bir kodu kullanabilirsin(VB mantığına göre yazıyorum):
    If keyascii=13 Then //İsim textboxunda Enter'a basıldığına
    Soyisim.Focus()
    soyisim için yas.Focus() gibi Enterın TAB görevi görmesini sağlayabilirsin ki bu çok kolaylık sağlıyor bir çok kişi tabı değil entarı kullanıyorlar programlarda

Evet güsel mantık bu aralar c# dan kurs çekimi videolar izlyorum yani kendimi geliştiriyorum mail olayını felan projeye ekleyince bunuda eklerim. kullanıcıya kolaylık sağlar

4eye bunu yazdı:
    Hocam vb.NET ile kaliteli işler başarabiliriz. Şöyle 2 3 kişi toplansak tasarım felan filan güzel bişiler yapsak fena olmaz diyorum. Ama geniş güzel ve maddi getirisi olcak bişiler yazamamız gerek. 

Ekip kurupda bir proje geliştirerek sağlam birşeyler yapılabilir. Ama hem zaman hemde sermaye lazım ve tabi sağlam kullanıcılar.

VBDream bunu yazdı:

4eye bunu yazdı:
    VB 6 ile 3-4 sene, VB.net ile 1.5 sene, C# ile bir kaç saattir uğraşıyorum, Kessinlikle C# öğren. VB.NET çok yavaş, (VB 6 nın konusunu açmıyorum), C# mükemmel bir dil. Ben şuan C#'ı yeni öğreniyorum sende öğrenmek istersen beraber çalışma yapabiliriz ...

zzzzEdit: Kaynak kodları verebilirsen çok makbule geçer arkadaşım ...

Projenin kaynak kodlarını zaten paylaştım. Projeyi inceleyip takıldığın bir yer varsa söylemen yeterli.

stolz bunu yazdı:
    Ustam eline sağlık bir ödev için ciddiye almışsın ve fena kasmışsın helal olsun.
    Kullanıcı Açısından düşünürsek 'nazmanya' arkadaşımızın dediği gibi tabindexlerin sırasına dikkat et.
    Bence birde MDI kullansan daha hoş olurdu  Ellerine emeğine sağlık devamını dilerim.

indexler önemli ewt onları şuan düzenledim bile. MDI fazla kullanmadım, alışkın deildim o yüzden mdi'a girmedim... tasarım hakkında örnek verirsen baştan tasarlıyabilirim.

karizma_18 bunu yazdı:
    tc kimlik no bulmuyor... teker teker kayıt yapman lazım.... direk resmi sitesinden çekemezmisin kayıtlı olan bilgileri programa...   

Bende veri tabanını internetten çekmek isterim ama kiminle görüşmem gerektiği yada onların elinde işlerini gören bir proje mevcutmu hiç bilmiyrum. Zaten bu aralar resmi sitesi baya bi karışık durumda aile sıra no ile felan sorgulama yapmak gerekiyor. Yani tc kimlik numarasını öğrenmek için muhtarlığa yada belediye gitmek gerekiyor. Tc Kimlik Doğrulamayı felan kapatmışlar.

IF YOU ARE NOT TİRED, YOU ARE NOT DOING IT RIGHT
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

Eline sağlık arkadaşım ama kodları paylaşırsan bir çok insan faydalanır... Bazı arkadaşlar olayı yanlış anlamışlar. Bu kimlik numaraları tckimlik.nvi.gov.tr den alınmıyor. Programın internet ile bir bağlantısı yok, arkadaşın bir veritabanı var ve bu bilgiler o veritabanından alınıyor. Mesela yeni bir çocuk doğdu ve kaydı yapıldı. Bu programla o kişinin kimlik numarasını göremezsiniz. Eskiden tckimlik.nvi.gov.tr den veriler çekilebiliyordu ancak bir iki senedir bu web servis kaldırıldı.detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz..

http://tckimlik.nvi.gov.tr/Web/WebServices.aspx

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    Eğer o focus olayını yaparsan renkli bir biçimde yap, örnek:
    diğer textboxlar system.tooltip renginde olsun (görürsün palatte sarı tonunda bir renk), onfocus durumundaki textbox beyaz olsun. Ayrıca bir system tray olayı da düşünebilirsin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    k2ankaya
    k2ankaya's avatar
    Erkek
    güzel olmuş bende bu sene veritabanını ilk tercihe yazdım  eğer kodlarınında paylaşırsan gerçekten bana ve başkalarınada çok faydalı olucaktır

Everybody has a plan.Till they get punched in the mouth. MT
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ercan
    Ercan's avatar
    Erkek

VBDream bunu yazdı:
    Eğer o focus olayını yaparsan renkli bir biçimde yap, örnek:
    diğer textboxlar system.tooltip renginde olsun (görürsün palatte sarı tonunda bir renk), onfocus durumundaki textbox beyaz olsun. Ayrıca bir system tray olayı da düşünebilirsin.

Evet güzel bir görüntü çıkar ortaya.  Odaklanınca aktif olduğunu berlirten bir renk belirlerim leave yani textden çıkıldığında ise eski haline döner.

Ayrıca legion_of_doom kodları zaten paylaştım. Verdiğim download linkinden projeyi indirmeniz yeterli. Çok yakında mail güncellenmiş halini paylaşıcam.

(2 tane combonun textini yanlış yazmışım bu arada kusura bakmayın) 

IF YOU ARE NOT TİRED, YOU ARE NOT DOING IT RIGHT
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    Devam edelim bakalım:
    (NOT: minibook tan giriyorum 1-2 haftadır inceleme fırsatım olmadı)
    (NOT2: emailini at pm ile kefil olurum)

C# varmı bilmem ama MASKEDITBOX diye bir eklenti var onu kullana bilirsin, atıyorum;
    Doğum Tarihi: __.__.____ = ##.##.#### (# = sadece rakam farz edersek)
    Tel no: (0 ___) ___ __ __ = (0 ###) ### ## ## gibi. Bu eklenti maske edilmiş yerlere çabucak yazı yazılmasını sağlıyor yani adam 2129996633 tuşlarına basacak bu değer direk _ yazan yerlere yerleşecek yani bu (0 212) 999 66 33 değerini alacak. Daha hızlı ve görsel.

2-

Bu programın konsol versiyonuda yapılabilir. En azından konsol tarzı bir veri kontrol/rapor/kurtarma/tamir gibi olası bir çökme halinde dışarıdan kontrolü sağlayacak ve hızlı kullanıbilecek bir konsol eklentisi iyi gider(Her ne kadar hata olacağına inanmasamda sistem kararsızlıkları sonucu oluşucak şeylerden kaygım var, sonuçta bu Tc otomasyonu boru mu :) ).

3-

SQL de ki "like" kodunu pek sevmişsin her yaptığın programda bolca izine rastlıyorum :)

4-

Listboxtaki TC ye tıklayınca direk düzenleme sayfası açılsın.

5-

Bi açılış,loadscreen yap amk Program direk açılıyor, e-malini falan koy :)

6-

Show komutunu kullanmadan önce Load komutunu kullan ki çeşitli hatalarla karşılaşma... (bunu VB'ye göre söyledim)
Toplam Hit: 11473 Toplam Mesaj: 32