folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Kıbrısta Okumak Deli Cesareti Midir ?

Kıbrısta Okumak Deli Cesareti Midir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek
    my4 bunu yazdı

Doğu Akdeniz tr de bir çok üniversiteden kaliteli ama haberin olsun .kıbrısa tek okunacak okul orası .ben Ankara’da özel bir ünide tam burslu okuyorum , içimde hala uktedir , Doğu Akdeniz  de okumak :) , kampüs fena :))

Not bu arada Kıbrıs’ta hiçbir okulda Erasmus programı yok ama antlaşmaları var Erasmus dışında , sistem nasıl işliyor bilmiyorum , bilgin olsun .

Eski adı kalmadı hocam geçen sene İran’lı iş adamına büyük bir çoğunluğu satırdı , hocaların asistanların çoğu İranlı bu durum böyle olunca milliyetçilik güdüyorlar ayrıca nitelikli hoca çok azaldı gene olarak çünkü Kıbrıs şartlarında okulda hoca olmaz tek başına yetmiyor , teknik geziye gitmek için bile biz cebimizden para veriyorlar , bak örnek veriyorum bu sene daü hariç bütün okullar bayramdan önce bitirdi sınavları daü bayramdan sonra başlattı üstüne bide mimarlık için zorunlu staj koydu Temmuz sonuna kader kalmak zorundasın, Kıbrıs düşünecekseniz eğer ben yurttan çırkmam kasarım derseniz ODTÜ kuzey Kıbrıs kampüsünü öneririm çünkü diplomana Kıbrıs yazmıyor iş imkanınız yüksek lisansta önde oluyorsunuz. Ama şağlam bir psikoloji lazım çünkü okulun etrafında hiçbirşey yok 

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek

Biri Kıbrıs'ta hangi üniversitede okudu bilmiyorum ama Mimarlık okumuştu, babasının bir dairesini götürdüğünü söylemişti herşey dahil. 

Şimdi Akdenize komşu kuzey Afrika ülkelerinden birinde ne alakaysa Ofiste arasıra Sahada çalıştığını söylemişti. 

RitmFarbRacourci tarafından 28/Haz/19 14:37 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sancaks
    sancaks's avatar
    Erkek

o değilde tags güldürdü :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Eğlenmek için gitmiyorsan deliliktir. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bisson
    bisson's avatar
    Erkek
    uguraba bunu yazdı

Merhaba, Kıbrıs'ta Bilgisayar Mühendisliğinden %100 burslu olarak mezun olarak birisi olarak yazıyorum.

1. Ev kiraları sterlin üzerinden ödeniyor. Düzgün durumdaki evler yaklaşık olarak 300-350 sterlin aylık kiralanabiliyor. Burada dikkat edilmesi gereken sterlin (GBP), dolar (usd) veya euro gibi sakin oranda değişmez. Bir ay kira olarak 1200 TL öderken bir sonraki ay 1600 TL ödeyebilirsiniz. 

2. %100 burs diye bir şey yok. Benim üniversiteye girdiğim sene (2012) okuduğum canım okulum yıllık olarak 1110 Euro eğitim ücreti alıyordu. Eğitimim süresi boyunca bu ücreti yıllık olarak ödedim.

3. Eğer derslere çalışırsan özellikle bırakmak gibi bir çabaları yok, ancak sanılanın aksine derslere çalışmazsan 4 senelik fakülte hayatı rahatlıkla 7 - 8 senelere çıkabilir. 2005 yılında giren arkadaşlarım 2015 yılında mezun oldular.

4. Yemekler lezzetsiz ve pahalıdır. "Halil İbrahim"'den bol yeşillikli dürümler ile kötü yağlı dürümler yemek zorunda kalırsın. Değişiklik olması için "Burger City"den (Burger King KKTC'yi tanımadığı için bu ismi kullanıyor.) menü söyleyebilirsin, ortalama siparişi getirme süreleri 100 dk'dır.

5. Aylık giderin (ekstra hiç bir şey yapmazsan) 2500 - 3000 TL arasında olacaktır.

6. Diplomanı almak için ekstra bağış adı altında 450 Euro gibi bir miktar yatırman gerekecektir. Türkiye'de ve Dünya'nın geri kalanında diplomanın yüzüne bakmazlar.

7. Ailen TL kazanırken sen sterlin (GBP) olarak yaşamaya çalışırsın, üniversite sahipleri ise özel üretim samuray kılıç koleksiyonlarını instagramda paylaşırlar.

Sormak istediğiniz net bir konu varsa cevaplayabilirim.

Altına imzamı atarım bizzat yaşadığım şeyler arkadaşım eksik yazmış daha mesela 

8.bizim okulda öğle 12 servisi kaldırıldı sırf okulda yiyelim diye

9.Babasında para b*k olan adam yer içer gezer sen bakarsın hayatı sorgularsın, çalışmak istersin çalışırsın ama ancak cep harçlığına.

10.Bide kendini geliştiremezsen vay haline ( Ha zehir gibi hocalarımızda vardı okul öğrenci kayıt sistemini yazan - mal gibi tahtaya kendi yazdığı soruyu çözemeyen de hatta (rektörün akrabası diye ) ilk okulda hocalık yapamayacak adamı verirler başına internetten gördüğünü anlatırsana. 

11. yemek konusundsa alışırsın eşek eti olayını bol bol duyarsın ( almanyadan öğrenci geldi kanka olarak yemeğe götürdüm  döner yedik kız yemin ediyor domuz eti bu diye yedikten sonra :)

7 sene yaşadım okudum-çalıştım-askerliğimi yaptım ikinci memleketim oldu.

bisson tarafından 28/Haz/19 17:47 tarihinde düzenlenmiştir

I know me you know you.......
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gortaburun
    gortaburun's avatar
    Erkek

ASkerliğimi burada yaptım. Ve acayip yabancı öğrenci var afrikalı felan sanırım. bazı servisler görüyorduk böyle full zenci felan dalga geçiyorduk :).

Kafelerde de genelde bu insanlar çalışıyorlar. 

Türkiyede bir vakıf üniversitesi veya çok çalısıp devlet çok daha mantıklı. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek

Delide bile böyle cesaret olmaz. Ben aylık 8k maaş ile yetiştiremiyodum :D 

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

türkiyede üniversite okumak komple vakit kaybı. yazıl bi 2 yıllığa, bi sene ortam gör sikiş sokuş dönsün. sonra hayatına dön. sanki bi bok öğretecekler sana. en iyisi dedikleri okuldayım hocalar leş. diğer üniversiteleri düşünemiyorum bile

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Homo

kibris da yaşam tam olarak boyle oluyor :D 
    https://www.youtube.com/watch?v=fS7nnRmLK-I

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    overlocker
    overlocker's avatar
    Erkek

hocam puan kaç acaba izmirde büyümüş biri olarak adanaya okumaya geldim ve okul bitmesin istiyorum ben ömrümde bu kadar güzel bir memleket görmedim ucuz yemekler son derece kaliteli ve doyurucu insanlar halden anlayışlı esnafların çoğu için paradan çok doyurmanin derdindeler getto kesim çok uğramıyor hatta hiç uğramıyorlar çok nadir olanlarda ekmeğinin peşinde iki üç tane denyo çıkıyor önüne bakiyorsun ses etmiyorlar kampüs turkiyedeki sayılı üniversitede var baya iyi etkinlik çok fazla dediğim gibi şehir ismine göre tercih yapma bir aile bütçen iki diplomanı aldıktan sonra geri kalanı diploman ne kadar geçerli bir diploma o da önemli 

boş
Toplam Hit: 2442 Toplam Mesaj: 21
kıprıs gaçaman gurtulaman benden