Kim Hakli ? - Resmi Tarih Tartismasi ...
-
Haberturkte yayinlanan tartismayi izleyeniniz var mi ?
Hem izledim , hem videolari download edip tekrar tekrar izledim , kacirdigim bi yer olmasin diye. Ama Hamza denen eleman ne soyledigini kendiside bilmiyor , tarih konusmuyor , kafasina gore senaryo kuruyor :) . Ilk baslarda tirstim biraz Prof.Dr Nursen Mazici , sessiz kalacak cevap veremeyecek diye ama sonra prof hocamiz adami ezdi tarih bilgisiyle , sonrada tiye almadi zaten :) . Adam o kadar alakasiz o kadar temelsiz baglantilar kurmaya calisiyorki , kendisi bile o derece zorlamaya ragmen Kurtulus Savasi ve Ataturk'e bok atacak yer bulamiyor.
Turkler , isgalcilere tek kursun sikmamistir diyor.Sadece yerel direnisciler kursun sikmistir , kuvayi milliye duzenli ordudur diyor.Turkler sadece yunanlilarla savasmistir diyor.Ingilizle savasmamisiz , fransizla savasmamisiz sadece yunanla savasmisiz.Yunan'in elindeki techizat , basindaki komutanlar bangladeshliydi zaten , ingiliz degildi :)
Demokrasi insan haklari diyor , laikliklik batinin Ataturk niye laikligi aldi , bati bize gore degil diyor...ulan demezlermi adama demokrasiyi , insan haklarini araplarmi cikardi diye . Ataturkle , donemin abd basbakani arasindaki mektuplarda abd ye kendimizi satmaya baslamisiz.Ulan o mektuplari hicmi okumadin , okuduysanda satis olayini anladiysan seni oraya tartismaci , tarihci diye cikaran yapimcilarin zihniyetine tukurum.
Adamda zike surulecek akil yok.Ne diyelim azizim.
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=129272&cat=160&dt=2009/02/19
bu haftanin videolarini izleyebilirsiniz , birde gecmisi var.
-
adam kendi hayal inde bir tarih kurmuş ona göre konuşuyor kendi anlattıklarını kendisi bile bilio doğru olmadını
-
Tarihi hususlarda Spekülasyon yaratanlar vardır, Bu Doğrudur, Ancak Tarihi Bilimciler Her şeyi Ortaya Koymuşlardır, Neyin ne olduğunu Vatandaş Biliyor, Ama o Adamın Yaptığı Düşünce Mevzusunu anlayamadım, Sanırım dediğin gibi kendiside anlamamıştır, Çok mantıksız ilkeler koyuyor ortaya. Aklınca Düşünür, Ama Olanları değiştiremez kimse, iyisiyle kötüsüyle Tarihimiz budur.
Tarih Yargılamaya Pek kapalı bir bilim dalıdır, Sadece Geçmişte olan hataları tekrarlamamak adına Tutulur, Ve Nesillerce İzlenir. Adamın Amacı bariz yani.
-
batı bize göre değilse avrupa birliğine girmeği olayı neden şakşalanıyo.. yerel direnişci dediği adamlar toprak savunmamış mı türk değilmiş ilginçmiş.. izleyim vidyoları bende..
edit: adam sıkmış bence orda ki teyze doğru sölüyo hadi bize öğretilen tarih yanlış ingiliz amerikan arşivleride mi yalan sölüyo..
-
böyle tartısmaları daha cok göreceğiz yakında kurtuluş savasınıda canakkaleyide araplar kazındı diyecekler.
-
Konu o adam degil o adamın oraya neden cıkarıldıgı da degil kimlerin o kişileri neden konusturdugu önemli.Bir kadın çıkar Atatürk'ü degil humeyniyi seviyorum der.Ne degişir hiçbirşey zaten o kişiyi oraya cıkartanlarda bir seyler degişsin diye onu konusturmaz.Çünkü bu hemen degişecek bir konu degildir.
Ilımlı islam degil bu ılımlı şeriattır çünkü islam kelimesi okumayan düşünmeyen dangalak halkım da yanlıs anlamaya yol acmaktadır.Bu yüzden ben buna ılımlı islam demiycegim.Bu ılımlı seriatın siyasi kısa vadeli acılımları oldugu gibi uzun vadeli acılımlarıda vardır.Akp hukumeti bu tür söylemlerin ortalarda dolanmasına göz yumarak uzun vadeli siyasi acılımlarından birini gerçekleştirmeye baslamıstır.Bunuda demokrat-liberaller üzerinden yapmakttadır.Onlar demokrasi özgürlük kaygında bir sandalın içine bindirdikleri eleşetirleri ile hitap ettikleri kesimler üzerinde ki hegemonyasını arttırırken bir yandan bunları konusturanlar ile göz yumanlarla kutsal ittifak içine girmektedirler.
Çünkü Türkiyede yeni bir rejim dogmaktıdır ve bu rejimin saglımlıgı ise farklı yollardan kurulucak siyasi acılımlarla saglanmaktadır.Suanda Türkiyede 3 siyasal parametre var
1.Demokrat-liberal
2.Ulusalcı
3.Muhavazekar
Hukumetin bu kanatların muhavazekar kesimini temsil ettigi için geriye 2 acılım kaldı.Bunlarn 1.sinin içindeki anti-militarist olanların yükselisi hukumet desteklidir.Onlar saysesinde bu kesimin iç dengeleride hukumetin destekledigi yönde olup digerlerini etkileyip yada pasifize ederek bu kesimin içinde söz sahibi olması amaclanmaktadır.İşte bu yüzden bu tür konusmalrın yaygınlıgı da bunun içindir.
Bakın özgürlük bakın demokrasi denmesi istenildigi içindir.Şimdi bunları konusturanların tek amacı söylemek isteyipte söyleyemenyenleri demokrat-libarel kesimin içinde ki dolaylı hukumet destekli kesimine yaratılan suni özgürlük ortamı hulusulasyonu ile cekmektir.
-
Bu Haberturk ü oldum olası sevmiyorum
-
böyle adamlar benim gibi humanist birini bile laiklikten çıkarır.dün izlerken küfür ede ede bi hal oldum.
Evet Atatürk amerika başkanıyla iyi ilişki içinde olmuş. nolmuş zaten Atatürkün ilkesi şu değilmiydi.?
YURTTA SULH CİHANDA SULH.!!
bunun nesi vatanı satmak oluyo?
evet Atatürk size sormadı referandum yapmadı çarşafı, harf devfrimini yaparken , kılık kıyafet devrimini yaparken , kaldırırken.iyikide sormadı . eğer sorsaydı.bugün bi talebandan farkımız kalmazdı.. onlara kalsaydı. bugün RECM olacaktı. cihat olacaktı , kız çocukları okula gitmeycek, dedesi yaşındaki puştların tecavüzüne uğrayacaktı.
sertap erener şarkı söyleyemeyecek , tiyatrolar olmayacaktı. belki tv - radyo - iNternet bile zinhar caiz olmayacaktı.
ayrıca daha adamın ulusal devlet tanımından bile haberi yok.sanıyor ki türkiye ırkçı bi devlet ... vah vahap va... hocamız gerçekten çok güzel açıkladı ulus devletin ne olduğunu. . ayrıca türkçe konusunda şu günlerde ki açılımlar tamam iyi gibi ama . bir ulus devlet için o günlerde de tek dilin olması çok öneml iydi. (bknz. konfüçyusun dil hakkında yorumları)
hocamız çok güzel bişeye temas etti . fransa ulus devleti kurulduğunda fransada fransızca bilenler %30 du türkiyede türkçe bilenler %70 ti.. bi ulus(komün) devlet kurcaksanız en önemlisi dildir.. o yüzden ben o tarihteki çoğu şeyin doğru olduğuna en azından yapılması gerektiğine inanıyorum .ama bazı yerlerde aşırıya gidilmiş olabilir. mesela betoven dinliyceksin. bach dinliyceksin... :D ama ne yaptıysa iyiliğimiz için yapılmış. sonuçta o tarihte anadoluyu gezip binlerce türküyü notaya aldıranda bizim devletimiz...
ama adam anlatıyor anlatıyor ağzında ki bakla başka ... diycek ki kahrolsun Atatürk diyemiyo.lafı eveliyo geveliyo.yok öyle olmuştur yok böy le olmuştur. böyle adamlar her zaman olur ama asıl soru?
nasıl can yakmadan temizleriz bu ibneleri asıl sorun bu.
iyiliğinle güzelliğinle birbirimizden nefret etmeden nasıl kör gözlerini açarız. gerçekleri görmelerini sağlarız.özellikle şu 2 milyon ihl mezunu gerçekten öyle dogmatik bi eğitimleri var ki arkadaşlar. tamamen katarakt olmuşlar.beyinleri yıkanmış.
napçaz hiç bilmiyom.tv de böyle ibneleri gördükçede dahada karamsar oluyorum..
-
Kadının bilgisine ve münazara anlayışına hayram kaldım diyebilirim.Bir insanın üstünde bu kadar baskı kurulamazdı.Özellikle bi olay dikkatimi çok çekti diyolaglar aynen böyle;
Adam aralarında 6 yıl olan bi kaç olay anlattı
-ama 6 ayıl aralıklı olaylara atlıyorsunuz dedi
-adam:olabilir ne farkeder ki diyince
-kadın 28 ekimle 29 ekim arasında 24 saat vardır ama bir rejimin değişimidir 6 yıl nasıl farketmez deyip susturdu helal olsun dedim yani
prof hocamız bi noktadan sonra ezmeye başladı üstteki dşyalogda bunun en açık örneğidir hoş gerek proflugu gerek tarih bilgisiyle açık ezdi ..
-
adam daldan dala uçup duruyodu ama hocam güzel sıkıştırdı güzel tartışma oldu bence bide adam 1918den 1921e atlamasa ne dedini anlayacaktık...
-
70 milyonun çocuğu!!! kimin adamısın lan lavuk!!!!
kimbilir nerelerde eğitim aldı burs aldı...