Kiralık Araç Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byhewal
    byhewal's avatar
    Erkek

Haci, bnce bir git konus, O seneti almaya bak. benimde basimdan bir Olay Gecti seninkine benzer, Lavugun birine Arabayi kiralayip elimle teslim ettim Lavuk agladi zirladi ehliyetim yok arkadaslarim gelicek Dayanamayip kiralamistim salak gibi, sonrada Arabayi bozup gecenin 2.de arayip gel arabayi al gotur yarin calismam lazim dedi tamam geliyorum dedim (Bos Senet var isin ucunda ) neyse gittim arabayi calistirdim Vitese atiyorum gitmiyor :) Arabanin Vites balatasini yakmis benim üstüme atmaya calisti Falan filan Adami arayip benden habersiz sureyi uzatmis benim bilgim disinda adamlar kabul etmis. Arabayi yaptirdi borc harc, Ama Giren bana girdi adama 3 Günlük Parasini ödememis öde dedim param yok olunca oderim dedi oglum git ode senet var isin ucunde ne yaptim ettim yok dedi, sonra adam aramaya basladi ya parayi getir yada seneti kotuye kullanicam dedi. anlicagin haci, Ortaligi B*k ettiler kime ne dicegimi sasirmistim gittim ödedim adamin parasini yanlis hatirlamiyorsam 200 küsür birseydi, ama Enazindan kafam rahat oldu. Bos senet dolanacagina 200 tl vermek daha mantikli ve üstüne bi bardak su Içtim O paranin bidada dedem Mezardan ciksa kendimi Riske aticak Fedakarlik yapmam  AMEKE :D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MADTAMER
    MADTAMER's avatar
    Erkek

Kardeş öncelikle geçmiş olsun.Ben sana dürüst konuşayım.15 gün sonra gel demişler gitmemişsin.Gel trafik cezan var demişler

gitmemişsin bunu senin sorumsuzluğuna ve korkabiliyor olmana bağliyorum yada üşengeçliğine adını sen koy.Akraban

varsa ağbin baban amcan dayın vesayre gidin mühessese nereyse.Görüşün senedi almaya geldiğinizi söyleyin.Trafik cezasi

fişini alin ödiyeceğiz diyin.Senedi alin çikin gidin(Senedi alınca üzerine 2 çizgi çekin arkasına önüne kullanılmaz manasına gelir saklayın senedi ilerde problem çikartirlarsa diye).Senedi vermekte güçlük çıkarırlarsa tamam deyip mühesseseden ayrilin.

En yakin polis karakoluna gidin dolandırıcılar tarafından kandırıldık diyip ekiple beraber mühesseseye tekrar gidin.Bu olayların

yaşanması durumunda büyük bir ihtimal mahkemelik olacaksınız karşı taraf senedi vermez ise.

Not : Ankara da olsaydın yardımcı olabilirdim sana çok büyük geçmiş olsun.

Ey TÜRK!Üstte mavi gök çökmedikçe,altta yağız yer yarılmadıkça,senin ilini ve töreni kim bozabilir.Titre ve özüne dön.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Agalar Açık Senetten hiç bi bok olmaz. Bunu boyle bilin. Açık senet ve tarihsiz sene butlan sözleşmeye giren tamamlanmamiş sözlesme oda gecersizdir.  Polise gidip durumu anlatsan adamin anasiyla avradini ayri ayri sey yaparlar ney di neydi. hatirlayamadim simdi. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi27
    asi27's avatar
    Erkek

sonunu  merak ettim inşallah senin adına nahoş   bir şey olmaz....geçmiş  olsun...

BİZDE BİLİRİZ BİR KALBİN EN DERİN YERLERİNE İZ BIRAKMASINI,ŞAYET FARKINDA OLMASAYDIK YÜREĞİMİZDEKİ TAHRİBAT'IN...!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gencbeyin
    gencbeyin's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Eğer daha önce farz-ı muhal “ÇAKAL OTO KİRALAMA” şirketlerinin birinden araç kiraladıysanız ve kiralarken açık senet veya kredi kart numarası verdiyseniz hiç zaman kaybetmeden avukatınız ile beraber en yakın Adli makama (Adliye) gidip derhal suç duyurusunda bulununuz! Eğer avukat tutacak durumunuz yoksa en yakın BARO’ ya başvururak avukat talebinde bulunabilirsiniz.

Açık senet(ler) bedelsiz senetlerdir ve bedelsiz senedi kullanmak, kullandırmak, ciro etmek, 3. kişilere devretmek ve diğer yapılacak işlemlerin tümü kanunlarca suçtur!

TÜRK CEZA KANUNUNA GÖRE:
    Madde 156 – (1) Bedelsiz kalmış bir senedi kullanan kimseye, şikâyet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis ve adlî para cezası verilir.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutum
    tutum's avatar
    Erkek

Arkadaşlar herkese teşekkürler, içimi rahatlattınız. En başta böyle bir olaya girmemek gerekiyordu geç de olsa anlamış bulundum. Adamlar baştan yarın gel senedi al demişlerdi gittim 15 gün sonra gel al dediler. Yani yine gitsem yine bir problem çıkaracaklardı diye düşündüm ve gitmedim. Bir iki gün bekle ve gör yapıp sabredeceğim. Sonra belki bir arkadaşla (şahit olması açısından) gidip konuşurum. Ceza bana aitse öderim zaten senedi de alırım, bana ait değilse ve ödemem için tehditvari konuşursa da polise gidebilirim. Yada senedin hiç bir anlamı yok demiş bazı arkadaşlar. Ne yaparsan yap derim geçerim.

Gelişmelerden haberdar edeceğim, teşekkürler.

https://youtu.be/-bvKwS7GeVs
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

hacı balık_ gibi yapma ama yaz sonucu :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek
    gencbeyin bunu yazdı

Eğer daha önce farz-ı muhal “ÇAKAL OTO KİRALAMA” şirketlerinin birinden araç kiraladıysanız ve kiralarken açık senet veya kredi kart numarası verdiyseniz hiç zaman kaybetmeden avukatınız ile beraber en yakın Adli makama (Adliye) gidip derhal suç duyurusunda bulununuz! Eğer avukat tutacak durumunuz yoksa en yakın BARO’ ya başvururak avukat talebinde bulunabilirsiniz.

Açık senet(ler) bedelsiz senetlerdir ve bedelsiz senedi kullanmak, kullandırmak, ciro etmek, 3. kişilere devretmek ve diğer yapılacak işlemlerin tümü kanunlarca suçtur!

TÜRK CEZA KANUNUNA GÖRE:
    Madde 156 – (1) Bedelsiz kalmış bir senedi kullanan kimseye, şikâyet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis ve adlî para cezası verilir.

Madde 156 - (1) senet bedelsiz olarak imzalatılır muhtemelen onlardaki bir kalemle imzalatılmıştır ve sen gittikten sonra üstüne rakam çakmak insafa kalmıştır :(  

git senedi al 100 200 ne istiyolarsa ver senedi al bidahada böle boş senede imza filan atma

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

geçen bir abimin başına geldi seneler önce 70 liraya kiralayıp bir gün kullanıp teslim ettiği araç için geçen 900 lira borç çıkardılar rent a car cı 30 kişiye yapmış aynı şeyi bu memlekette temiz yaşamak zor , arkadaşlarını al git diyen olmuş lakin akılcı davranmak gerek ne olacağı belirsiz şiddetle ne çözülmüş

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutum
    tutum's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

hacı balık_ gibi yapma ama yaz sonucu :D

Hangi balık?

https://youtu.be/-bvKwS7GeVs
Toplam Hit: 4500 Toplam Mesaj: 29