Kitap Tavsiyeleri
-
Vakıf Serisi,
ASOIAF Serisi,
Fedailerin Khaleesi Alamut,
ve pek tabiki Goethe'den Faust.
-
Melekler ve Şeytanlar -Cehennem i okumadım fakat diğer kitapları hakikaeten çok güzel sıralamasını bende bilmiyorum sıralamaya göre okumadım
İhanet noktası ' da gayet güzel son'u da güzel.
J.C grange nin Sisle gelen yolcuydu sanırım sonu değişik beklediğim gibi bitmedi ama güzel bitti -
Cizik.
-
Oğuz Atay- Tehlikeli Oyunlar
-
daha önce Twitter'da verdiğim tavsiye kitap listemi aynen kopyalayıp yapıştırıyorum
bu kitapların hepsine kefilim,
Semerkant ,Arapların Gözünden Haçlı Seferleri,Doğunun Limanları Amin Maalouf
Ateş Geçitleri,Üç Yüz Ispartalının Öyküsü Savaş Dalgaları Steven Pressfield
Aylak Adam - Yusuf Atılgan ---> bu acaip kitabı da okumayın :)
Firavun Ağacı-Agatha Cristie,Neptün Rüzgarları Altında-Fred Vargas,Dedektif Öyküleri-Edgar Allan Poe, tümü polisiye
Kumarbaz,Yer Altından Notlar,İnsancıklar Fyodor Mihayloviç Dostoyevski
Şeker Portakalı - Jose Mauro De Vasconcelos
Aynalar - Eduardo Galeano
Saatleri Ayarlama Enstitüsü,Huzur ..okunmalı Ahmet Hamdi Tanpınar
1984,Hayvan Çiftliği...George Orwell
Cesur Yeni Dünya...Aldous Huxley
Mesaj,Milyarlarca ve Milyarlarca,Karanlık bir dünyada bilimin mum ışığı...Carl Sagan
Kırmızı Pelerinli Kent...Aslı Erdoğan --> daha çok kızlara hitap ediyor
Gösteri Peygamberi,Tıkanma,Görünmez Canavarlar...Chuck Palahniuk
On Küçük Zenci,Beş Küçük Domuz,Cinayet Alfabesi,Roger Ackroyd Cinayeti ...Agatha Cristie
Karanlığın Soluğu-Maxime Chattam (çok sağlam polisiye)
Dante Klubü-Matthew Pearl
Sarı Odanın Esrarı-Gaston Leroux
Suç ve Ceza,Budala,Karamazov Kardeşler...Fyodor Dostoyevski
Puslu Kıtalar Atlası,Suskunlar,Amat,Efrasiyab'ın Hikayeleri...tümü okunası İhsan Oktay Anar
Şibumi...Trevanian
-
edebi olmayan kitaplar okumuşsun nietzche ağladığında hariç. onun bi de divan'ı var istersen. aynı yazar
neyse öyle sürükleyici vs. arıyorsan grange oku. (jean chistopher grange) herhangi bir kitabını alınca sürüklenir gidersin. *fransız sevmiyorum diye önyargılı yaklaşma 21.yy polisiyesinde gerçekten iyi olan azınlıktan
dan brown melekler ve şeytanlar hoş. gerçi hepsini seversin
adam fawer gibi yazan başkası benim gördüğüm yok.
haricen yoo illa bu tarz olmasına gerek yok deseydin bir çok kitap önerebilirdim. neyse biraz okumaya alışınca okursun iyi, gerçek kitapları.
elif şafağı okuma. hırsız. piyasa yazarı.
angels_demos tarafından 18/Şub/14 05:06 tarihinde düzenlenmiştir -
psikopat
nora roberts - isigin anahtari (3un 1i)
kurk mantolu madonna
dokuzuncu hariciye kogusu
sefiller
anton cehov'un kisa hikayelerinin derlemesi
gosteri peygamberi
-
angels_demos bunu yazdı
edebi olmayan kitaplar okumuşsun nietzche ağladığında hariç. onun bi de divan'ı var istersen. aynı yazar
neyse öyle sürükleyici vs. arıyorsan grange oku. (jean chistopher grange) herhangi bir kitabını alınca sürüklenir gidersin. *fransız sevmiyorum diye önyargılı yaklaşma 21.yy polisiyesinde gerçekten iyi olan azınlıktan
dan brown melekler ve şeytanlar hoş. gerçi hepsini seversin
adam fawer gibi yazan başkası benim gördüğüm yok.
haricen yoo illa bu tarz olmasına gerek yok deseydin bir çok kitap önerebilirdim. neyse biraz okumaya alışınca okursun iyi, gerçek kitapları.
elif şafağı okuma. hırsız. piyasa yazarı.
aslında çok kitap okudum sadece bunları çok sevdim diye yazmıştım.
tolstoy, dostavesky, charles dickens, cem aytmatov, tutnamayanlar (bitiremedim ama) ,george owerl 1984 yazarı, aklıma gelenler...dünya klasikleride okudum
ben roman okumaya geç başladım
önceleri ansikopediler, bilim teknik, sızıntı, genç beyin, focus, national geographic.. gibi bilimsel kitaplar okuyordum.
sonra romanlara geçiş yaptım.
kitapta her zaman okumadığım tarzları daha çok tercih yapıyorum ama bazen süpriz bir şekilde çok kötü çıkıyor
bu istek biraz daha garantili diyerek sormuştum.
siyasi kitapları çok sevmem sadece.bunun dışında her türlü kitap önerisine açığım:
"illa oku"
"ufkun gelişir "
"şaşırırsın ağzın açık kalır"
"ne kitaplar varmış" diyerek önereceğiniz kitap varsa yazın seve seve incelerim listeye alırım.
son zamanlarda çok sıkıldım biraz adrenalin olsun dedim :))
-
futurist bunu yazdıangels_demos bunu yazdı
bunun dışında her türlü kitap önerisine açığım:
"illa oku"
"ufkun gelişir "
"şaşırırsın ağzın açık kalır"
"ne kitaplar varmış" diyerek önereceğiniz kitap varsa yazın seve seve incelerim listeye alırım.
son zamanlarda çok sıkıldım biraz adrenalin olsun dedim :))
Tüfek, Mikrop ve Çelik = İnsan evrimini ve neden bazı medeniyetlerin diğerlerinden daha çok geliştiğini anlatıyor.
Beden Dili (Joe Navarro) = Eski bir fbi ajanı ve psikiyatristten görsel anlatımlı ve bol örnek hikayeli bir kitap.
Hükümdar (Il Principe) = Makyavelin yazdığı ve bir prens nasıl olmalı konulu rönesans kitabı (epey yalaklanmıştır ayrıca medicilere)
Savaş Sanatı (Sun Tzu'dan olacak) = Çinli felsefeci bir dayının yazdığı derleme bir savaş önerileri kitabı.
Paris ve Londra'da Beş parasız = Bu da orwell dan. paris ve londra da berduşları anlamak için berduş olmuş, planjörlük yapmış bir adamın hikayesi (çok az uydurma anı mevcut olduğunu söylüyor yazar)
Decameron = Ortaçağın ilk bdsm derneğinin 10 gün 10 hikaye 10 kişi şeklinde(7 kız 3 erkek) italyan halk hikayeleri anlşattığı romanımsı (Rekin Teksoy'dan al Oğlak yayınları)
P.S. = Boccaio'nun bir kadının ağzından "evet bizim zopa yememiz lazım yoksa götümüz kalkar" tarzı yazdığı kısım bombadır, az yobaz değilmiş :D -
alamut efsane