Kolay Öğrenilen Savunma Sanatı.
-
Bir çok çeşit var , mümkün olduğunca kolay öğrenilen insanı gerçekten zor durumda koruyan birşey arıyorum.
Her hangibi bir sıkıntı yok , sadece gün gelir gerekir diye birde spor / eğlence amaçlı istiyorum.
Önerilerinizi bekliyorum.
-
Savunma dediğinde aikido gelir akla.
Ama saldırıda eklemen gerekirse bruce lee style stilsiz stil yani tek geçerim. -
Aslında saldırıda olmalı diye düşünüyorum. kickbox çok öneriliyor bu aralar ama.
-
savunma ,saldırı bam güm gir işte nesini öğrenceksiniz :)
-
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------Aslında saldırıda olmalı diye düşünüyorum. kickbox çok öneriliyor bu aralar ama.
-----------------------------Bence kolay yoldan Wing Tsun kursuna yazılıp 1 yıllık bir eğitimle, kendini bir insana karşı savunabilirsin ^_^
-
savun hızlıca saldır. wing chun
-
zigana bunu yazdı:
-----------------------------savunma ,saldırı bam güm gir işte nesini öğrenceksiniz :)
-----------------------------Hocam bilgi farkı yaratan olay ,
-
burada önerilenlerin hiçbiri bi işe yaramayacak.
olay antrenörde biter..
taekwondo,kungfu,wingchun,aikido,jujitsu,ninjutsu,krav maga,systema,muay thai,boks,kick boks,capoeira.
antrenör kendisi mükemmelde olabilir,ama ne derece öğretebildiğide önemli.
sen şimdi wingchuna gitsen ne kadar etkili olur? antrenörün sana yasaklı hareketleri göstercekmi? bunlar önemli.
eğerki bu ölümcül darbeler içeren yasaklı hareketleri göstermeyecekse arkadaşlarınla pikniğede gidebilirsin çok şey değişceğini sanmıyorum.
-
aslında olay biraz dayanıklılıkta ve kafa da bitiyor bence zira hiçbir spor dalında durduk yere kafa atmıyorlar insana ortada adam akıllı fol yok yumurta yokken yiyeceğin sağlam bir kafadan sonra zihnini açık tutup kendini o saatten sonra ne kadar savunup adamı ne kadar hırpalayabileceğin önemli.
-
en iyi savunma sanati kacmaktir hocam bence nasil daha hizli kosabilirim onu ogrenmeli ve kendini gelistirmelisin :D ben bi zararini gormedim tavsiye ederim D:
-
1-618-GR bunu yazdı:
-----------------------------Savunma dediğinde aikido gelir akla.
Ama saldırıda eklemen gerekirse bruce lee style stilsiz stil yani tek geçerim.
-----------------------------aikidoda 1 sene sırf düşmeleri öğretiyorlar. yani kolay öğrenilir olduğunu söylemek çok zor.
bruce lee de stilsiz değildi.