Köpekleer

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek

ILKER06 bunu yazdı:
    -----------------------------

ya hazır konu varken sorayım arkadaslar bende boxer cınsı bı kopek var 4 aylık bı ıbne mamasını yemıyo delırecem ya :s 30 tl para verdık mama aldık yemıyo ama azıcık bı et ve hayvanın gozu acılıyo ac bırakın demeyıon 2 gun falan denedım yıyo sonra gene yememeye baslıyo bılgısı olan varmı ?

önceden başka mama kullanıyor muydu? ya da ne yiyordu?

Ani mama değişikliğinde yememe olayı olabilir..önce %90 eski mama %10 yeni mama, sonra %80 - %70 diye karışım oranında eski mama oranını düşürerek geçiş yapabilirsin..Yine yemezse başka şey verme..aç kalınca öyle bir yer ki mecburen. Hayvana yazık deme bu konuda yazık değil çünkü..

ha bir de şöyle bişey var yine de yemiyorsa, aç kalmayı o mamayı yemeye tercih ediyorsa mamada onu irrite eden bişey vardır ya da başka yerlerden bişeyler yiyodur. 30 Tl verip aldıysan o mamayı kaliteli bişeydir sanırım..Royal Canine, Proplan, Profine, Hill's gibi kaliteli bir markanın mamasıysa yeme garantisi vardır. gidip aldığın yerden değiştirebilirsin. Değiştirmezse de sana ders olur bundan sonra yeme garantisi olan mamaları tercih edersin. Bu konuda pet shoplar pislik yapabiliyor ama bi veteriner kliniğine gidip yeme garantisi var mı diye sorarak alırsan daha rahat edersin. Çünkü mama dağıtıcılara veteriner hekimlerin sözü daha rahat geçiyo petshopçulara göre. Vet.Hekimlerin kendi mamalarını tavsiye etmesi büyük ekmek kapısı onlara..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ILKER06
    ILKER06's avatar
    Erkek

ya soledıgın mamaların fıyatı burda 90 - 100 tl ya :S de care yok gıbı gıdıp degıstrecez cunku dedıklerının hepsını denedım 

Hayattaki en güzel şeyler : Ya kanun dışı, ya ahlak dışı ya da şişmanlatıcıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seastar
    Seastar's avatar
    Erkek

HoRbY bunu yazdı:

Bırak aç kalsın şike şike yicek

benimkine aynı tarifeyi uyguladım. zike zike yedi.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

ILKER06 bunu yazdı:

ya soledıgın mamaların fıyatı burda 90 - 100 tl ya :S de care yok gıbı gıdıp degıstrecez cunku dedıklerının hepsını denedım 

köpeğimi değiştiricen napıcan :)

hocam proplan vs gibi 150-170 liralık mamaları denemek maddi olarak zorsa, açık mamalar var. Ankara daysan şu dakka Kocatepe Beğendikte açık mamalarda etli mama var bi tane.. gerçi her markanın etli maması varda aromasını kaybediyolar bekle bekle hayvanda yemiyo.. neyse kilosu 6-7 lira bişeydi, ondan al zaten eti sevdiği için onuda sevecektir, ilk 1-2 gün ondan ver sonra onunla beraber normal mamayı azcık karıştırarak ver her gün etli mamayı azaltarak normal mamayı arttırarak yaptığın karışımla yedir yedir alışacaktır öyle.. hatta normal mamadan çok o etli mamadan az koyduğun sürece etli mamayıda kesme yesin işte onuda garibim..

not : 30 liraya aldığın mama 10-15 kiloluk bişeyse yapma etme hocam biraz daha para verip azcık daha güzel bişey ver hayvana sana her gün kağıt yedirseler hissedeceğin şeyi hissediyodur hayvan o mamayla :d 

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ILKER06
    ILKER06's avatar
    Erkek

e 2 gun yemedı sonra yedı e bıdaha yemesse ne olacak sonra duzelıyomu ya gene yemesse denedım cunku bu oldu :S

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek

ILKER06 bunu yazdı:

90-100 TL çok gelebilir sana ama bunun yararını ilerde görüceksin...kalitesiz mamalar sidirim sistemi, boşaltım sistemi gibi sistemlere uzun vadede zararlı...veterinere danışarak aldığın doğru mama ile daha sağlıklı bi hayvana sahip olabilirsin...o mamalr hayvanın enerji ihtiyacını tam olarak karşılayamaz..ileriki yıllarda idrar yollarında kristalleşme başlar bi yığın tedavi masrafı çıkar...yavruluk döneminde özellikle iyi yeterli beslenemediyse hayvan bi yerden düşüp kemiğini kırdımı bandajla hallolacak kırık için pin takılmaz zorunda kalınır...hesap 3'e katlanır...gidip bi veteriner kliniğine kırıp operasyonu fiyatlarını sor, idrar yolları tedavilerini sor sonra tekrar karar ver =)

ayrıca aromasına dikkat et alırken..köpeğin tavuğu seviyosa tavuklu al, kuzu eti seviyosa kuzulu al..o zaman daha kolay yer

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ILKER06
    ILKER06's avatar
    Erkek

Mavigozludev hocam baktım ben abarmısım 5 kg mamaymıs bide kıbrıstayım hocam ya :s yoksa ankarada olsam bı suru yıcek bulurdum elbet de ıste burda sıkıntı .S  bak ben burda sıze yazıyorm pezevnk kopek maması dururken cop karıstıyo sunu bı fırcalayım gelıyom :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ILKER06
    ILKER06's avatar
    Erkek

ecstatic_60 hocam veterıner oke dedı sıkıntı yok mamada saglam dedı  bıde beef etlisinden aldık sevıyo dıe 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek

ILKER06 bunu yazdı:

ecstatic_60 hocam veterıner oke dedı sıkıntı yok mamada saglam dedı  bıde beef etlisinden aldık sevıyo dıe 

Vet. tamam dediyse sorun yoktur o zaman hiç açık mamalara bulaşma hiç...kıbrısta mama olayı nasıl oluyo bilmiyorum ama türkiyede yeme garantisi var öyle premium mamalarda...onu da veteriner hekiminize bi sorun derim mama satıyorsa eğer

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Pro Plan Somonlu ve Eukanuba Kuzu Etli benim itin en sevdiği mamalar. 5 aylığa kadar mamayla besledim sonra barf geçtim. Yani çiğ et. Arada yoğurt ve yumurtayla destekliyorum . Haftada 1 balık veriyorum. Kasaplardan 1 liraya 1 kilo çorbalık tavuk alabilirsin. Günde en fazla 1-2 kilo arasında yer. Benim 9 aylık 1 kilo civarında yiyor. Barfa geçersen arada havuç,brokoli gibi sebzelerde vermeye çalış. Kilosu ve boyutu açısından fikir edinmek istiyorsan resim ekledim. 44-48 kilo arasında şu anda 9 aylık.

www.kriptopedi.com
Toplam Hit: 4266 Toplam Mesaj: 37