folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kulağınıza Böyle Bişi Geldimi ?

Kulağınıza Böyle Bişi Geldimi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Erkek

patates bunu yazdı:
    -----------------------------
    dertli bunu yazdı:

önemli olan derinin altına su gidip gitmemesi değil

dövme bildiğiniz boyadan yapldığı için, vücutta bulunan boyanında altında deri olduğu için, bu dövme derinin suyla temasına engel teşkil etmekte ve abdest kabul olmamaktadır.

ulen müftü gibi kabul olmamaktadır diyorsun. ama dövmenin deri üstünde değil derinin altında olduğunu bilmiyorsun

arkadaşım bak;

eğer ki vücudunda bilerek ne olursa olsun dövme veya normal bir boya abdest kabul olmaz. Bana bilmiyorsun diyorsun ama asıl sen hiç bişey bilmiyorsun yada bilmemezlikten geliyosun...derinin altında veya üstünde olması önemli değil sonuçta boya suyun deriyle temasını engelliyor...

bunuda hangi hocaya veya din adamına sorsan aynı şekilde cvp alıcaksındır..

imzayı bıraktım basıyorum artık
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek

Bildiğim kadarıyla abdestten değil de vücuda kalıcı değişiklik verildiği için günah sayılıyor ( Sağlık için gerekli olan değişiklikler girmiyor bu kategoriye ). Yok iç organlarımıza su gitmezmiş falan saçma.

Emirreis inde dediği gibi, kul hakkı vs. kadar günah olmasada her dövme yaptırmayı düşünen müslümanın yüzüne çarpılması adettendir.

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    dertli bunu yazdı:
    patates bunu yazdı:
    dertli bunu yazdı:

önemli olan derinin altına su gidip gitmemesi değil

dövme bildiğiniz boyadan yapldığı için, vücutta bulunan boyanında altında deri olduğu için, bu dövme derinin suyla temasına engel teşkil etmekte ve abdest kabul olmamaktadır.

ulen müftü gibi kabul olmamaktadır diyorsun. ama dövmenin deri üstünde değil derinin altında olduğunu bilmiyorsun

arkadaşım bak;

eğer ki vücudunda bilerek ne olursa olsun dövme veya normal bir boya abdest kabul olmaz. Bana bilmiyorsun diyorsun ama asıl sen hiç bişey bilmiyorsun yada bilmemezlikten geliyosun...derinin altında veya üstünde olması önemli değil sonuçta boya suyun deriyle temasını engelliyor...

bunuda hangi hocaya veya din adamına sorsan aynı şekilde cvp alıcaksındır..

deri su görmicek diyorsun bende diyorumki deri nedir? şu kaslarımızı örten değilmi:)

gzelim boya onun 2ml altında kalıyor deri yukarda yani !

ve su ile temas da bi güzel oluyorki o biçim olur.

çünkü su ile teması olmasa zaten deri terlemede yapmazdı ve derinin o bölümü ölü olurdu o zaman.

bana bağnaz adamları örnek verme kendini geliştiren araştıran her dinci bunu bilir . sen önüne gelene sorarsan adam dini açıdan değil kendi sevmediğinden bile günah der

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TESKILAT
    TESKILAT's avatar
    Erkek
    evet hacı var öle bişey cünüp kalırsan ha :)

"benim evlatlarım kanatsız yeryüzü melekleridir"SHT
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

soru: Ben dövmenin günah olduğunu  bilmiyordum  ve abdestin  kabul olmayacağınıda  bilmiyordum, dövme yaptırdım peki şimdi ne yapıcam ?

cevap : Dövme    herşekili ile  günah, neden günah diye soracak  olursanız "dinimiz  öyle diyor"  diye bilirim en fazla ben.

ama sen bilmiyordun bunları  ve  yaptırdın, sildirmeyede gücün yetmiyor o zaman  boy abdesti alırken zaruri olduğu için ( hanifi mezhebi için ) maliki  mezhebini  taklit ediyorsun, çünkü  bu mezhebde su almayan yerler için vize verilmiştir. Dinimiz  kolaylığı.. v.s.  v.s.

not olarakta :

İbni Mesud hazretleri, (Dövme yapan ve yaptıran, peruk takan ve taktıranlara lanet olsun) mealindeki hadis-i şerifi

kaynak olarakta : http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1538

Mevzu derin | Papikolas Planet
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek

Doğu kültüründe dudağa, kaş arasına falan hızma diye tabir ettiğimiz mühür vurma stili var. Peki o konu hakkında görüş nedir bilen varmı?

Örnek:

http://galeri.milliyet.com.tr/2005/12/8Yurdum_Insani__79/5.jpg

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebCrow
    WebCrow's avatar
    Erkek
    önemli olan niyet ?!?!?
    değil miydi :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozhamann
    ozhamann's avatar
    Erkek
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiLGeN
    BiLGeN's avatar
    Erkek
    sallama

dövme deri altına yapılır eğer o gözeneklerden biri kapalı olsa bak bakalım ne oluyor o deriye

2.dine göre öyle olsaydı önceden gevur olup dövmeli olan biri(hani günah cünüp gezcek fln müslüman yapmaz öle) müslüman olunca ne bok yicek cenabet mi dolaşcak namaz mı kılamaıcak yapmayın etmeyin

birde dövmeyi araştırın nasıl bir şey oldugunu

Hoşgörü
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Sağ kolumda derin bir yanık var ve dövmeyle kapamış durumdayım.Dövmeninm adamı cenabet bıraktığı tamamen saçma.Kınada deride bir boya bırakıyor ve gözenekleri kapatıyor. Ne yani kına yakın kadınlarımız da mı cenabet dolaşıyor?:D

Saygılar

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
Toplam Hit: 8166 Toplam Mesaj: 51