Kum Kalıp Ve Basit Bir Fırınla Metal Dökümü
-
bi ara bu döküm işine meraklanmıştım demiri eriticek ne var diye gide gide işin ucunu termite kadar götürmüştüm, harbi bu işle ilgilenicek olan varsa az masraflı küçük hobi fırınları var onlarda cam ve aliminyumu eritiyor iş demire gelne gene tırt, oksijen kaynagı ile fırın yapanları duydum ne derece dogru bilemem
-
kafkafkaf bunu yazdı:
-----------------------------
Madem bu kadar kalıpçı toplaştı. Kalıp silikonu kullanan oldumu hiç? Piyasada RTV2 diye geçiyor.
-----------------------------evet ben kullandım ama fazla tecrübem yok, karaköyde perşembe pazarında bulabilirsin, armagan boyaydı sanırım google yazınca iletişim bilgileri çıkıyor
-
Paylaşım güzel olmuş teşekkür ederim.
metaller ve makinelerle alakalı kaynaklar var mı elinde. Mevcut ta varsa paylaşabilirmisin.
-
Oskar bunu yazdı:
PDF döküman; kolayca kum kalıp hazırlamayı, kalıba metali dökmeyi öğretiyor. Üzerinde durulursa piyasadan bulunabilecek materyallerle prototip motor imal edebilecek kalitede döküm yapılabilir. Gömlek, piston, kollar, devrim fimini anımsıyorum :) Linkler patlamadan fileserv ve rapide yüklense çok güzel olur.
depositfiles.com/files/69tjvrj9i
depositfiles.com/en/files/r7vysdq2i
-----------------------------benim gibi ingilizce özürlüyseniz dökümanı indirmenize gerek yok
-
cam konusunda döküman var mı arkadaşlar :D
-
buruksu bunu yazdı:
Oskar bunu yazdı:
PDF döküman; kolayca kum kalıp hazırlamayı, kalıba metali dökmeyi öğretiyor. Üzerinde durulursa piyasadan bulunabilecek materyallerle prototip motor imal edebilecek kalitede döküm yapılabilir. Gömlek, piston, kollar, devrim fimini anımsıyorum :) Linkler patlamadan fileserv ve rapide yüklense çok güzel olur.
-----------------------------benim gibi ingilizce özürlüyseniz dökümanı indirmenize gerek yok
-----------------------------translate.google.com ücretsiz bir hizmettir, konuyla ilgili merakınız varsa zaman ayırarak mutlaka öğrenebilirsiniz.
-
buruksu bunu yazdı:
kafkafkaf bunu yazdı:
Madem bu kadar kalıpçı toplaştı. Kalıp silikonu kullanan oldumu hiç? Piyasada RTV2 diye geçiyor.
-----------------------------evet ben kullandım ama fazla tecrübem yok, karaköyde perşembe pazarında bulabilirsin, armagan boyaydı sanırım google yazınca iletişim bilgileri çıkıyor
-----------------------------kilo fiyatı neydi?
Kaç dereceye kadar dayanıyor(Kurşun dökmek istiyorum)?
-
Oskar bunu yazdı:
buruksu bunu yazdı:
-----------------------------Oskar bunu yazdı:
-----------------------------PDF döküman; kolayca kum kalıp hazırlamayı, kalıba metali dökmeyi öğretiyor. Üzerinde durulursa piyasadan bulunabilecek materyallerle prototip motor imal edebilecek kalitede döküm yapılabilir. Gömlek, piston, kollar, devrim fimini anımsıyorum :) Linkler patlamadan fileserv ve rapide yüklense çok güzel olur.
-----------------------------translate.google.com ücretsiz bir hizmettir, konuyla ilgili merakınız varsa zaman ayırarak mutlaka öğrenebilirsiniz.
-----------------------------verdiginiz dosyaları ingilizceden türkçeye google translate ile cevirmek ne kadar zaman alır ve ne kadar saglıklı olur bi fikriniz varmı, direkt text formatında olsa sadece gereken yerleri copy paste yapalım neyse dicem, konunun başına uyarı amaçlı ingilizce pdf döküman yazmalıydın... böylelikle konuyla ilgili merakı olanlar benim gibi dosyayı indirdiklerinde hadddi yaa bu ingilizceymiş durumuna girmezlerdi mirim...
edit: g.translate dosya cevrilemiyecek kadar büyük dedi...
-
kafkafkaf bunu yazdı:
-----------------------------buruksu bunu yazdı:
-----------------------------kafkafkaf bunu yazdı:
-----------------------------Madem bu kadar kalıpçı toplaştı. Kalıp silikonu kullanan oldumu hiç? Piyasada RTV2 diye geçiyor.
-----------------------------kilo fiyatı neydi?
Kaç dereceye kadar dayanıyor(Kurşun dökmek istiyorum)?
-----------------------------25-30 tl civarı, yüksek derecelere dayanmaz kurşunu dökemezsin, bu silikonla kopyalanıcak nesneden master kalıp alıp ancak muma transfer edip mumu seramik çamuruyla kaplarsan seramigin içine dökebilirsin, kum kalıp yap derim ama hassas olmaz pürüzlü iş alırsın genellikle kum kalıpları büyük parça dökümleinde kullanıyorlar ve çıkan işte pürüzlü pütürlü çıkıyor sonrasında tesviye froblemi var, google hassas döküm dersen güzel örnekler var...
edit: kuyumcunun birinde görmüştüm seramik çamuruna gerek yok heryerde bulamıyorsun zaten %50 alçı + su karışımı kullanılarak güzel pürüzsüz şeyler çıkartıyorlardı
-
buruksu bunu yazdı:
25-30 tl civarı, yüksek derecelere dayanmaz kurşunu dökemezsin, bu silikonla kopyalanıcak nesneden master kalıp alıp ancak muma transfer edip mumu seramik çamuruyla kaplarsan seramigin içine dökebilirsin, kum kalıp yap derim ama hassas olmaz pürüzlü iş alırsın genellikle kum kalıpları büyük parça dökümleinde kullanıyorlar ve çıkan işte pürüzlü pütürlü çıkıyor sonrasında tesviye froblemi var, google hassas döküm dersen güzel örnekler var...
edit: kuyumcunun birinde görmüştüm seramik çamuruna gerek yok heryerde bulamıyorsun zaten %50 alçı + su karışımı kullanılarak güzel pürüzsüz şeyler çıkartıyorlardı
-----------------------------kartonpiyer alçı ile denedim ama, tek seferlik kalıp yapmak zorunda kalıyorum. nedeni ise kıvrımlı modeller. Mesela küçük bir yay kalıbı çıkarmak istesem mum ile ana figürü hazırlayıp alçı ile kaplıyorum sonra içine kurşun dökümündede problem yok ama içinden çıkarmak için mecburen kalıbı kırmak gerekiyor. Yani seri üretime geçilmiyor. Kuyumcular seri üretime geçiyormu nasıl?