folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kürtçe Seçmeli Ders Olacak !

Kürtçe Seçmeli Ders Olacak !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alicem
    alicem's avatar
    Erkek

ReaL_KurD bunu yazdı:
    -----------------------------
    serok: başkan, lider anlamına gelir. bir sınıf başkanına, ülkenin başbakanına-cumhur başkanına, bir futbol takımının teknik direktörüne de serok kelimesi ile hitap edilebilir. tabi sen "serok" kelimesini sadece apo sözcüğünden önce gördüğün ve duyduğun için senin için başka bir anlam ifade etmiyebilir. saygım vardır, senin ki olmasa da :)

hacım basın açıklamasını yaptım...burda:http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=46735&sayfa=2#420990

bide anlayamadığım bi konu var.niye hiç zengin kürt yok gibi gözüküyo.olanlarda kürtlüklerini öne çıkartmıyo.örnek:hiç kürt işadamı gördünüzmü?elbetteki vardır.ama hiçbiri kürtlüklerini öne çıkarmıyo.bence bazı güçler fakir yada çaresiz insanları sömürerek bunları önce kürt meğilli sonra pkklı yapıyo.

bide haista vittu kelimeside senin için bir anlam ifade etmeyebilir ancak bu fincede kokuşmuş @mcık demek benim için çok önemli bi kelime

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ---RudeboY---
    ---RudeboY---'s avatar
    Erkek
    Bunu bizim lisede uygulasınlar,bide diğer dillerin öğretmenlerinde eksik var mecburen göreceksiniz derlerse uçururum okulu!!!Öyle pek vukuatı olan bi öğrenci fln deilim ama eer dediğim gibi olursa hakaten dediğim gibi olur...

Söz gümüşse, altın paradır...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    mayrip in dediği gibi isyanın alası çıkar öle bi durumda.. kasmaya gerek yok.. onun dışında sadece kürtçe için geçerli deil bu olay yanlış anlaşılmasın ben kendim olarak her türlü ayrıma farklı dile vs karşıyım, ne lazca ne arnavutça ne de kürtçe olmasın hepimiz Türk üz!..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

alicemsgsgs: kardeşim meselemiz kürt meselesi değil. değinmek istediğim noktaların haricinde yorumlarda bulunuyorsun benim mesajlarımı alıntı yapmana rağmen. neyse kardeşim bu tür meseleler forumlarda tartışılmaz, tartışılamaz. çünkü kimsenin kimseyi ikna etme gibi bir ihtimal yoktur. teşekkürler :) 

kendinize ayığ olunuz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Khellix
    Khellix's avatar
    Erkek

isyan fln olmaz 10 yil öncesini hatirlayalim kuzey irakta sözde bi kürt devletinin kurulmasinin düsüncesine karsi herkez mangalda kül biramiyodu yok sole yapariz bole yapariz adamlar bugun kurdu tatilya  actilar bide türkiyeye kafa tutuyolar halkın sectikleride once bi ameikayla gorusmemiz dedi  en zindan bi kinam veya sozlede olsa bi dik durus yok  direk tc ekranlarinda gorundu sozde lider zatle k.irak da türkiye resemn tehdit etti cvp yok sehitler oluyo cvp kesin terrorle yasama alisin ama tabi benim halkm bunlarla ilgisi olmaz felluce de binlerce müslümani colugu cocugu oldurene aciktan destek verip ondan sonra takkiye yapdiklarini gormezler.Yapilir hoca yapilir bi 10 sene sonra bak neler yapmis olcaklar 50 sene sonra bu seferde yok artik ankarayida verirsek isyan cikar muhabbeti yaparz.Atatürkün cumhuriyeti  öldürdük el birlige fakirdik elde avucta yoktu borc yine vardi ama saglam bi durusumuz var dünyaya karsi  hic bu kadar ezilmedik su ana bakarsnz.

Nullum crimen sine lege
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LuCiFeR
    LuCiFeR's avatar
    Erkek

Destekliyorum... Biraz mantıklı düşünün arkadaşlar pkk nın dağa adam çekme örgütlemede kullandıklarını bi hayal edın birazcık hayal gücümüzü kullanıcaz şimdi

yatırım sosyal haklar eğitim ana dil vs bu gibi şeylerın yksunlugundan pay cıkaraıyorlar ve azımsanacak bir rakam değil türkçe bilmeyen insanlar var doğuda...

bunu desteklemiyorum insan yaşadıgı yerın dılını ogrenmek zorundadır.Ancak bu rakamlar hiçbir zaman  küçük rakamlar olmadı binlerce insan bu dili konuşuyr.

ve bizler bunu kabullenmekten hep kaçtık " alfabeleri yok , yoktur böyle bir dil vs vs" var veya yok kökeni derin veya değil suanlık bize getirisi nedir.

yıllarca burnumuzun dıbınde olan etnik farklılıgı kabul etmedık ve kutuplaşmaya devam ettık sürdürdük. Şimdi Ben bir boşnağım etnik köken olarak

ben okulda dilimin okutulmasını ısterım seçmelı ders olarak nasıl ki ıngılzce okumak zorundaysam ben belırlı bır surcte kendi dilim olanıda okumak isterim.

bir toplum düşünün kabul etsenizde etmesenizde bu yapı bu mozaik bir şekilde binlerce insan tarafından kahvehanlerde arkadaş sohbetlerinde aralarındaki 

yazışmalarda bir dili kullanıyorlar ve ne yazıkki bu dil de bunca çoğunluga ragmen yıllarca yayın basım konuşulması yasaklanmış insanları susturmuş ve korkulmuş

bir dilin insanları bikere kürtçe / kürt kavramıyla bölücülügü bir potada tartışmayn bana kürtlerin yüzde bilmem nesi gibi bir aritmatik ortalamada vermeyın

kımse doğarken ırkını seçemıyor böyle bir şansı yok ki her ırkın kendine göre güzel yanları vardır ve kendi dilini konuşma özgürlükleri vardır.

ve her ırkta sapkın örgütler ve bunların besledıklerı bir utopyaları vardır.

şunu sorucam anti pkk ve bunun yanındda genelde arkadas ve tartısma ortamlarında her kürt aynı degıldır sözleri savrulur ancak muhabbet ılerledıkce 

arkadasın aslında devlet ıstatstk enti. de calıstıgı ortaya cıkar ve bızlere rakamlar verıp kökenlerle örgün baglantısı kurmaya başlar.

görünürde vatan sever olan arkadaşımız aslında bu kutuplaşmada bir ırkın dilini kültürünü değerlerini hiçe sayarak pkk nın dağda yaptığını " düz ova "  ovada

gerçekleştirmektedir ve ne yazıktır ki bu dusuncedekı olan arkadaslarımız vatan sever olarak adlandırılmakta sankı nekadar cok kürdü aşağılarsa

okadar çok mılletıne ve devletıne bağlı olacagını kanıtlamş olacaktr.

Çok yazık insanlar dünü bugünü ve yarını düşünmeden hareket edıyor...

Her ırkın kendi dilini konuşma ve bunu öğretme hakkı vardır ve bunu kimse engellemeye çalışamaz kürt kendi dilini azeri kendi dilini boşnak laz kendı dılını

konsmk ister. Aslında önemlide değildir hangi dilde konuştuğumuz önemli olan gönüllerin konuştuğu dillerdir...

Gönlünüz ne diyor ?

Türkçe de Vatan sever deyıp devletı mılletı düşünmüyor her türlü yer altı hareketını gerçekleştiriyormu

Gönlünüz ne diyor ? 

Arapca dua lar okuyup kul hakkı yıyen her türlü harama el uzatıyormu ?

O ve ya bu dilde önemli olan hangi dilde telaffuz ettiğimiz değil önemli olan ne telaffuz ettiğimizdir... 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ---RudeboY---
    ---RudeboY---'s avatar
    Erkek
    ta amq ortalığın,otomatik silah bulun,kafi miktarda mermi,amerikaya bi uçak bileti(olmasada olur uçaı kaçırıp gideriz nasılsa)
     amq gidip o bushtun ta kulaklarına koymak lazım,onu gebertemesem bile bi iki busht yanlısı gebertirim züper rahatlarım,başka türlü dinmez bu öfkem :@

Söz gümüşse, altın paradır...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Darkleros
    Darkleros's avatar
    Erkek
    Neyse inş aramızdaki kardeş kavgası biter sonsuza kadar kardeşçe yaşayalım
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    NrDemir bunu yazdı:

oğlum siz varya harbi eski beyinlisiniz aq şu kafalarınızı güncelleştirin kürt müsün demeyin sapına kadar kürdüm !

fransızca almanca ingilizce ders oluoyorda hemen hemen nüfusnun yarısına yakınının kürtçe bilindiği bir ülkede kürtçe dersi seçmeli olunca yapılan tepkilere bak

uzatmıcam ama varya bu konuya safça yorum veren şapşallara diceğim tek bişi var " o beyinleriniz 5 para etmez "

cevaplarınızı okumıacm siklemiom çünkü sizi (:

Sen Türkiye Cumhuriyetinde yasan bi kürtsün.Burası adından da anlaşılacagı gibi TÜRK Cumhuriyeti.Sen bu ülkede kürtçe resmi dil olsun egitim dili kürtçe olsun diyemezsin.

Alp Arslan TÜRKEŞ bak bu videoda ne diyo  o zaman bizi daha iyi anlarsın :)

http://www.youtube.com/watch?v=10flgSbFskY

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    nrdemir hayatını sikim senin dil dediğin milletlere ait olur ingiliz die bi millet var alman var ama kürt die bişi yok anlıon mu kürtçe hiçten yok alfabeniz yok sizin a.q ne konuşuon mal
Toplam Hit: 13482 Toplam Mesaj: 95