Kürtçe Seçmeli Ders Oluyor!
-
AbdullahAzad bunu yazdı:
-----------------------------YasamaK bunu yazdı:
-----------------------------Faşistler toplanmış bu seçmeli ülkeyi ayrıştırır demişler ulan abd size ingilizceyi dayatmış dünyada kullanılıyor ayağına buna laf söylemesiniz ülkeniz de 20 yada 10 farketmez sayısı bir toplum var bunların dili sizin nerenize batıyor anlamadım ki hani aq biz dem demokratik bir toplumduk vatandaşdık osmanlı cocuğuyduk ne
oldu?? hiç kusara bakmayın götünüzü başınızı da oynatıp dursanız da bu ülkenin bir gerçeği ve çok iyi bir adım olmuşdur.
şimi birileri demiş ki kürtçenin bize getirisi ne olacak 1 insan kazanmış olacaksın kültür alış verişliği yapacaksın ki oluyor da zaten bu kültürden uzak insanlar zaten beli faşizan olmalarından 2 yanın da kürtçe konuşan bir insanı anlamadığınızdan dolayı dışladığınız bir gerçeek ve bu gerçeklik artık bitiyor devlet anlaama fırsatı veriyor daha ne istiyorsunuz ki ? 3 kuzey ırak diye bir devlet artık kürdüstan sayılmak da ve oraya çalışmaya gidecek olacak insanlara bir fırsat değilmidir.? al sana getiri :) 4 doğuda görev yapacak devlet görevlilerinede fırsat hala türkçe konuşamayan kürtler var doğuda onları anlama fırsatı :) asker polis doktor hemşire savcı ne bilim işte bu görevlerdde çalışanlar için iyi bir fırsat çoğunun doğu görevi oluyorr adamlar bir birini anlamayı öğrenmiş olacak )
ekstra: konu seçmeli dil olayı aldınız buraya pkk yı sokdunuz pkk ne alaka ?? ila ortalığı karıştıracaksınız konuyu açanın amacı beli oldu ki tam beli oldu ortalığı karıştırmayın saygı çercevesi dahilin de demiş ne kadar saygı göstermiş konuya post atanlara bunu da tartışalım olmaz mı??
-----------------------------o kullandigin aq ingilizce bir kisaltmadir normalde ingilizce.
turkcesi alinti yapma demektir. simdi sen cok sosyalistsin ya ingilizce dusmanisin ya. hani ben belirteyim dedim gene.
hayatinda kac tane fasist tanidinda ota boka fasist diyorsun la liseli sticker devrimcisi?
guldum evlat. hadi simdi eve git. baban gelmistir yemek saati.
ha bir de belki okursun
İngilizcenin resmî dil olduğu ülkelerin listesi
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0ngilizcenin_resm%C3%AE_dil_oldu%C4%9Fu_%C3%BClkelerin_listesi
cahil herif. amerika'nin dayatmasiymis. gorende kurtce uluslararasi bir dil sanacak. dogru elin almani ile ben kurtce konusarak anlasicam.
-----------------------------benim evladım ne biliyon benim liseli olduğumu :)? sikmişim ingilizceyi resmi dil olmuş yerlerine de sokayım benim ülkemin bir gerçeği var ben bu gerçeği her şeye rağmen savunurum işte bu ülkede kan göz yaşı senin gibi ahmak faşist düşünceli geri kalmış ırkçılardan kaynaklanıyor buna kürt vatandaşı olup da kandırılan dağa çıkan zavalı mahlukatlar gibi oldumu?? ayrıca ben genel konuşdum faşist diyince neden zıpladın öyle hani merak ediyorum neyse cevaplama senle tartışamam o faşizan beyninle bana laf atmayı bırak ve gidiniz...
-
milliyetcilik gaddar insanlarin ilmidir.
sizene milletin konuştuğu dilden sevdiği ülkeden bağlı olduğu dinden siyasi görüşünden renginden tuttuğu takımdan,
bi bitmedi şu toprak sevdanız halbuki yaşayacağınız 60 yıl öldüğünüzde koyulacağınız toprak 2 metre neyinize yetmiyor anlamıyorum cidden.
son olarak aynştayn abimizden ; -
YasamaK bunu yazdı:
-----------------------------AbdullahAzad bunu yazdı:
-----------------------------Faşistler toplanmış bu seçmeli ülkeyi ayrıştırır demişler ulan abd size ingilizceyi dayatmış dünyada kullanılıyor ayağına buna laf söylemesiniz ülkeniz de 20 yada 10 farketmez sayısı bir toplum var bunların dili sizin nerenize batıyor anlamadım ki hani aq biz dem demokratik bir toplumduk vatandaşdık osmanlı cocuğuyduk ne
oldu?? hiç kusara bakmayın götünüzü başınızı da oynatıp dursanız da bu ülkenin bir gerçeği ve çok iyi bir adım olmuşdur.
şimi birileri demiş ki kürtçenin bize getirisi ne olacak 1 insan kazanmış olacaksın kültür alış verişliği yapacaksın ki oluyor da zaten bu kültürden uzak insanlar zaten beli faşizan olmalarından 2 yanın da kürtçe konuşan bir insanı anlamadığınızdan dolayı dışladığınız bir gerçeek ve bu gerçeklik artık bitiyor devlet anlaama fırsatı veriyor daha ne istiyorsunuz ki ? 3 kuzey ırak diye bir devlet artık kürdüstan sayılmak da ve oraya çalışmaya gidecek olacak insanlara bir fırsat değilmidir.? al sana getiri :) 4 doğuda görev yapacak devlet görevlilerinede fırsat hala türkçe konuşamayan kürtler var doğuda onları anlama fırsatı :) asker polis doktor hemşire savcı ne bilim işte bu görevlerdde çalışanlar için iyi bir fırsat çoğunun doğu görevi oluyorr adamlar bir birini anlamayı öğrenmiş olacak )
ekstra: konu seçmeli dil olayı aldınız buraya pkk yı sokdunuz pkk ne alaka ?? ila ortalığı karıştıracaksınız konuyu açanın amacı beli oldu ki tam beli oldu ortalığı karıştırmayın saygı çercevesi dahilin de demiş ne kadar saygı göstermiş konuya post atanlara bunu da tartışalım olmaz mı??
-----------------------------o kullandigin aq ingilizce bir kisaltmadir normalde ingilizce.
turkcesi alinti yapma demektir. simdi sen cok sosyalistsin ya ingilizce dusmanisin ya. hani ben belirteyim dedim gene.
hayatinda kac tane fasist tanidinda ota boka fasist diyorsun la liseli sticker devrimcisi?
ha bir de belki okursun
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0ngilizcenin_resm%C3%AE_dil_oldu%C4%9Fu_%C3%BClkelerin_listesi
cahil herif. amerika'nin dayatmasiymis. gorende kurtce uluslararasi bir dil sanacak. dogru elin almani ile ben kurtce konusarak anlasicam.
-----------------------------benim evladım ne biliyon benim liseli olduğumu :)? sikmişim ingilizceyi resmi dil olmuş yerlerine de sokayım benim ülkemin bir gerçeği var ben bu gerçeği her şeye rağmen savunurum işte bu ülkede kan göz yaşı senin gibi ahmak faşist düşünceli geri kalmış ırkçılardan kaynaklanıyor buna kürt vatandaşı olup da kandırılan dağa çıkan zavalı mahlukatlar gibi oldumu?? ayrıca ben genel konuşdum faşist diyince neden zıpladın öyle hani merak ediyorum neyse cevaplama senle tartışamam o faşizan beyninle bana laf atmayı bırak ve gidiniz...
-----------------------------hayatinda kac tane fasist tanidin la?
liseli sticker devrimcisi.
-
AbdullahAzad bunu yazdı:
-----------------------------AbdullahAzad bunu yazdı:
ha bir de belki okursun
-----------------------------hayatinda kac tane fasist tanidin la?
liseli sticker devrimcisi.
-----------------------------hadi benim faşist evladım sen git başka şahıslar bul onlarla tartış :) hayatım da faşist tanımam ki fırsat vermem hayatıma sokmam o senin dediğin liseyi 26 yaşında olan insan için çok zor be anam rica ederek gidiniz yazdım fazla zorlarsn hakarete varan sözcükler sarf etmekden korkuyorum nede olsa kul hakıdır .. oke
bundan sonra ne yazarsan yaz cevaplamıyorum ve seni siklemiyorum zorlama :)
-
Adamlar bizden hak istemiyor bağımsızlık istiyor hala anlayamadılar.Aynı Osmnalı'da Yunanlıların Sırpların istediği gibi.Onlarada haklar verildi fakat onlar bağımsız olmak istiyordu.
-
patates bunu yazdı:
sadece nu postu okudum ve cevap atıyorum müridlerin genel kanısını bilmem beni de ilgilendirmez. fakat sen bu konu başlığı ile seviyeli yorum bekleyemezsin.
çünkü baştan cümlenin sonundaki gereksiz yere koyduğun o ünlem ile seviyesiz bir tartışmayı başaltmış oldun.
genel görüşüm iyi oldu.Mis gibi oldu.Anlamıyorum emperyalist düzen içinde size dayatılan ingilizce ağrınıza gitmiyor sorgulamıyorsunuz.Aksine özenip salak salak ÇOĞU kişi gereksiz yere kullanıyor.Kürtçe bırak eğitim dili olmasını seçmeli olmuş yeri göğü inletiyorsunuz.Gzl haber. ben sevindim.Akp limiyim? hayır.
-----------------------------
o ünlem bir tepkidir. bende tepkimi dile getirmek istedim ne var bunda? -
tek din kısmı hariç gerisi doğrudur
tek vatan tek dil, tek bayrak
-
Okulu Bırakırım .
-
Reskam bunu yazdı:
-----------------------------Okulu Bırakırım .
-----------------------------
İlk okul 1. ve 8. sınıflar arası olacakmış henüz liselerde olmasına dair bir haber geçmedi. -
benim kurdum kardesim kurt asilli bi turk vatandasiyim babam dedem ve otesi bu vatan icin bugun halen ailem boyu olmasi gerektigi gibi bi fert olmuslardir hak hukuk adalet yasa geregi ne ise onu uygulamis onu benimsemislerdir.. onlara ve bugun bana dahi gerektigi herhangi bir kosesinde bu vatanin 1cm bile kullanma ozgurlugumuz ozgurlugum var..
simdi ben kalkip g.tume biber kacmis gibi kurdistan narasi atip dil egitimiymis su bu dersem ben sahsen soysuzluk bilirim lafim meclisten disari..
birninin elbette genelini icine alarak kurtler derse.... savunurum meydan birakmam ayni sekil t.c'nin herhangi bir lehcesine dil uzatilirsa en oldum savundum ve devam edecektir boyle..
her bu kurt konusu acildiginda tahammul edemedigim tek sey genelleme konusudur...lutfen sevseniz sevmezseniz genelleme yapmayin..kufur etmeyin...