folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Laktozsuz Sütü Deneyin (Laktozsuz Denge Soyasüt Vb)

Laktozsuz Sütü Deneyin (Laktozsuz Denge Soyasüt Vb)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Öncelikle ülke engel blok durumlarından dolayı görselleri ( 3 adet foto ) göremiyorsanız dns kullanınız. Picload engellimi bilmiyorum.

Öncelikle sütleri tanıtmadan önce bir önyargıyı kırmak istiyorum. Özellikle amerikan filmleri izlerken milletin nomal süt değilde soyasütü kullandıgını görmüşsünüzdür. Evet genelde pahalı evler zengin sahnelerinde gördüğümüz birşey, e tabi ülkemizdede bilinmedik ve pahalı birşey olunca zengin oyuncagı millet pahalı diye içiyor şeklinde düşünmüş olabiliriz. Yine laktozsuz süt alan birini görünce ulan normal süt var mis gibi niye daha pahalısını alalım özentimiyiz biz diyebilirsiniz çünki bir kaç ay öncesine kadar bende öyle düşünüyordum taaki yakın bir arkadaşım starbucks da kahvesini laktozsuz süt ile alana kadar. ( burada starbucks a dikkat özentilik bizim işimiz gibi kokyur olabilir hala) nedenini sordugum da ise normal sütü dindiremiyorum ağırlık yapıyor gaz yapıyor oyüden laktozsuz alıyorum diye bir cevap verdi , tabi bende normal süt ile söyledim misler gibi white chocolate mocha mı. Kendisi zaten diğer kahvelere göre daha tatlı daha kalorili oldugundan içtikten sonra üstüme düşen ağırlı ben o zamana kadar hep buraya yormuştım. Ayrıyetten nesquic içmesini ballı süt içmesini çok seven biri olarak genelde süt tükettikten sonra aynı demin yazdıgım gibi bir şişkinlik , ağırlık bol gaz hali oluyor ve bu sizi hem gece uyurken hem sabah kalktıgınızda rahatsız ediyor. Şİmdi tanışma faslını geçip bilimsele atlıyorum. 

Laktoz nedir ? 

Laktoz, doğada yalnız sütte bulunan süt şekeri de denilen bir disakkarit. Sütün en önemli karbonhidratıdır. Sütün aromasında önemli bir payı bulunmaktadır. Glikoz ve galaktozdan meydana gelmiş bir disakkarit olan laktozun, inek sütündeki oranı ortalama % 4,6, anne sütünde % 7,1'dir. Koyun sütünde % 4,6, keçi sütünde de ortalama % 4,0 oranında yer alır. Laktoz, mineral maddeler ile birlikte ozmotik sisteme iştirak ettiği için, bu süt bileşeninin oranı sütte pek fazla değişiklik göstermektedir. Meme rahatsızlıklarında, elde edilen sütteki laktoz oranı az veya çok oranda düşüş göstermektedir. Kolostrum sütünde ilk gün yine oldukça düşük bulunmaktadır.

Laktoz intoleransı

Laktoz intoleransı süt şekeri olan Laktoza hassasiyettir. İnek sütü alerjisi ile karıştırılmamalıdır. İnek sütü alerjisinde savunma (bağışıklık) sistemimiz sütteki proteinlere karşı tepki verirken, buradaki sorun savunma mekanizmasının bir tepkisi değildir. Biz sütün içine şeker atmasak da sütün içinde doğal olarak bulunan laktoz isimli 2 farklı şekerin birleşmesinden oluşan bir süt şekeri mevcuttur. Bu şeker bütün hayvan sütlerinde bulunduğundan, bazı insanlar sadece inek sütüne karşı alerjik rahatsızlığa sahip olsalar da, süt şekerine hassas insanların tüm hayvani sütlerden uzak durmaları gerekmektedir.

Süt şekeri hassasiyetinin tanısı genelde klinik bulgular ile konur. Bunun için en basit yöntem birkaç gün süreyle laktoz içeren besinlerden uzak durulmasıdır. Daha sonra 2-3 bardak süt içilir. Eğer karın ağrısı ve yakınmalar ortaya çıkıyor ise laktoz hassasiyetiniz olabilir demektir. Genel olarak belirtiler; - mide bulantısı - mide krampları, - mide dolgunluğu, - şişkinlik, - gaz, - ishal

Laktozsuz süt nedir? Laktoz intoleransınız var ise laktozsuz sütlerden kullanabilirsiniz. Bu sütlerin içine laktaz enzimi ilave edilmiştir. Böylece bağırsaklarınız laktoz şekerini kolayca tolere edebilir ve şikâyetleriniz oluşmaz. Bu sütlerin tadı biraz daha tatlı olabilir çünkü içeriğindeki laktaz sütteki laktozu küçük şekerlere ayırıcı etki gösterir.

şimdi bilimsel olarak da cevabımızı aldıysak benim önerime gelelim.  yıllardır süt içiyor olabilirsiniz , süt içemiyorda olabilirsiniz , ancak aradaki farkı anlamak için ikisini de denemenizi öneririm , türkiyede ve dünyada çok fazla kişinin laktoza karşı alerjisi demeyelim çünki genelde tepkiler yukarıdaki şişkinlik vs gibi basit oluyor vicudun tepkisi diyelim. vicudu laktoza karşı tepki veriyor ancak bu tepkiler çok küçük veya fazla hissedilir olmadıgından yada herkezde oldugundan biz bir anormallik göremiyoruz.. kendim aradaki gördüğüm farkları size anlatayım. 

Öncelikle ben pınarın laktozsuz sütünü tercih ettim. normal süt 3 TL , en ucuz sütler ( markasız ) 2 TL laktozsuz pınarsüt ise 4 tl (ben yine indirimdeydi 3 tl ye aldım ) 

11010060_large.jpg (450×450)

Laktozsuz süt ile hem nesquic hem kornflex hemde kahve içerisinde tükettim , gerçekten büyük fark var ve eğer sizde denediğinizde sindiriminizde bir fark hissediyorsanız kesinlikle bu süte devam edin. Sabaha kadar for for gaz çıkartmak ve şişkinlik yaşamaktan kurtulmak çok rahatlatıcı birşey. Birde şunu söylemeliyim kalorisi aynı olsada laktozsuz sütler daha tatlı çünki içindeki laktoz yani süt şekeri işlendiğinden tadını daha farklı hissediyorsunuz ve bence bu hali daha güzel.

2. alternatif içim rahat 

icim-rahat-gorsel-suthatti.jpg (750×449)

aynen ismi gibi rahat içilip tüketilip sindirilsin diye yine pınarlaktozsuz gibi bir süt farkı markası fiyat olarak ikiside normal fiyatları 4 TL civarında başka bir farkı bulunmuyor.

Şimdi gelelim zengin oyuncağı soya sütüne.

11011012_large.jpg (450×450)

Soya sütü sanılanın aksine dünyada pahalı birşey değil avrupada ve amerikada neredeyse normal süt ile aynı fiyata satılırken ülkemizde sadece ithal ve pahalı markalar oldugundan bu fiyata ( 12 TL ) satılıyor. ve bu kendisini biraz zengnin işi yapıyor bu konuda haklısınız , ancak yurtdışında soya sütünü genelde veganlar ve hayvansal sütlerde rahatsızlık yaşayan insanlar tüketiyor  soya sütü hayvansal yağ içermediğinden ve içerisine ekstra vitamin mineral takvisyesi yapıldıgından normal sütten biraz daha sağlıklı diyebiliriz ancak soya bitkisinin sütü tatsız oldugundan ve kıvamı su gibi çok hafif oldugundan bir çok farklı tat ve renkte soya sütü bulunuyor. muzlu bademli kakaolu pirinç aromalı gibi gibi farklı farklı aromalar var, eğer yukarıdaki laktozsuz 2 sütü de denediniz ve hala benzeri sindirim şikayetleriniz devam ediyorsa kornflex veya kahvaltınızda yada kahveye katarken soya sütü kullanabilirsiniz. Tavsiyem eğer sadece bir bardak süt içecekseniz aromalı birşey alın , yok ben kahve kornflex gibi birşeyin içine katacam diyorsanız sade sora sütü alın ve deneyin. Yaşadığınız problemleri yaşamadan süt içebiliyor olacaksınız.

Ben denedim ve faydasını gördüm , soya ülkeizde gereksiz pahalı oldugundan migroslardaki indirimleri takip ederek pınarlaktozsuzu kullanmanızı tavsiye ediyorum. 

BONUS Pınar Laktozsuz yogurt çıkmış, bende hep merak ederdim yogurt hafif bişi niye yemekle yogurt yediğimde fazladan şişiyorum diye. Pınar onada çözüm getirdi.

12501101_large.jpg (450×450)

PanxeR tarafından 24/Kas/16 22:56 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Konuyu okuyunca The Big Bang Theory'deki Leonard aklıma geldi. :) Süt içince motoru bozuyordu. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Özet geçsen iyiydi hocam. 

Bugün almaya yetlendim. 

Sonuçta kimsayal işleme uğruyor vazgeçmiştim.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

Özet geçsen iyiydi hocam. 

Bugün almaya yetlendim. 

Sonuçta kimsayal işleme uğruyor vazgeçmiştim.

hocam özet geçilmemesi gereken bir konu fakat özeti

Süt şekeri hassasiyetinin tanısı genelde klinik bulgular ile konur. Bunun için en basit yöntem birkaç gün süreyle laktoz içeren besinlerden uzak durulmasıdır. Daha sonra 2-3 bardak süt içilir. Eğer karın ağrısı ve yakınmalar ortaya çıkıyor ise laktoz hassasiyetiniz olabilir demektir. Genel olarak belirtiler; - mide bulantısı - mide krampları, - mide dolgunluğu, - şişkinlik, - gaz, - ishal Laktozsuz süt nedir? Laktoz intoleransınız var ise laktozsuz sütlerden kullanabilirsiniz. Bu sütlerin içine laktaz enzimi ilave edilmiştir. Böylece bağırsaklarınız laktoz şekerini kolayca tolere edebilir ve şikâyetleriniz oluşmaz. Bu sütlerin tadı biraz daha tatlı olabilir çünkü içeriğindeki laktaz sütteki laktozu küçük şekerlere ayırıcı etki gösterir.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkavari
    kafkavari's avatar
    Erkek

Hocam bizim inek var. Sütü peyniri yagiydi kendimiz yapip yiyoruz.

Şimdi marketten laktozsuz veya normal sutmu iyidir.

Yeni sagilmis süt mu?

Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. N. Erbakan
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    kafkavari bunu yazdı

Hocam bizim inek var. Sütü peyniri yagiydi kendimiz yapip yiyoruz.

Şimdi marketten laktozsuz veya normal sutmu iyidir.

Yeni sagilmis süt mu?

Hocam burda iyisi gibi düşünme , problemi olanlar veya problemi olduğunu bilmeyen kişiler için yazdım ben onu , hiç bir sıkıntı çekmiyorsan o yazdıgım şişkinlikler olmuyorsa normal süt içebilirsin tabiki 

fakat senin dediğin kendi ineğinden yaptıgın peynir sütte bakteri potansiyeli var , bakteri ölsün diye kaynatırsan bu sefer faydası olanlarda ölecek 

çiğ süt içeyim desen çok büyük risk var tedavisi olmayan hastalıklara yakalanıp ölme riski bile var. 

en iyisi partorize UHT süt , biz genelde taze sütü çiğ sütü yani kaynatıp tatlı yapmakta kullanırdık sonra çiğ süt daha pahalı olmaya başlayınca toptan UHT ye döndük

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

inek sütü buzağılar içindir, diğer canlıların sütleri ise o canlıların yavruları içindir, buzağı değilseniz veya yavru bir canlı değilseniz süte ihtiyacınız yok

Lotus tarafından 14/Kas/16 01:22 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    Lotus bunu yazdı

inek sütü buzağılar içindir, diğer canlıların sütleri ise o canlıların yavruları içindir, buzağı değilseniz veya yavru bir canlı değilseniz süte ihtiyacınız yok.

http://news.health.com/2015/05/15/should-you-be-drinking-milk/

https://www.choosemyplate.gov/dairy

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek
    Lotus bunu yazdı

inek sütü buzağılar içindir, diğer canlıların sütleri ise o canlıların yavruları içindir, buzağı değilseniz veya yavru bir canlı değilseniz süte ihtiyacınız yok

Süte ihtiyacın olmayabilir ama malesef doğal ortamda yaşayıp herşeyin doğalını kullanamıyoruz. Gidip de dağlardan akan suyu içemiyoruz şehir ortamında. Köy yerinde değiliz haliyle birçok vitamin ve mineral eksikliğimiz oluyor. Sütün bana verdiği vitaminleri ve proteini su da verse süt yerine su içerim. Et de hayvana lazım o hayvanı öldürüp yememiz gerekmiyor ama yiyoruz değil mi. Bitkisiydi ağacıydı insanın hiçbirine ihtiyacı yok ama hepsinin ırzına geçiyoruz. Senin baktığın pencereden bakarsak bu liste uzar gider. Her ihtiyacımızı keşke senin mantığınla sadece oksijenle karşılayabilseydik ama mümkün değil. Gece gece saçmalattın beni valla alemsin hocam.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

Süt ihtiyaç olduğundan değil sevdiğimiz için içiyoruz

Edit: kahveye süt koyan zevksizler çıksın site kasıyor 

mataramasuko tarafından 14/Kas/16 09:06 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

soya sütü aşırı pahalı amk :S yanlız şöyle bir şey var mesalam Starbucks'a gittiğinizde SOYA Sütlü diye belirtirseniz alıcağınız ürünü aynı fiyata alabiliyorsunuz, ilk içimde tadı acık cins gelebilir sonra normal süt içince cins geliyor(KAHVE)

laktozsuz denemedim onun için bir şey diyemeyeceğim ama kahve için soya sütünü tercih ederim. birde normal süt içiceksem sağılmış inekten su katılmamış (organik diye itelenen) atcan ocağa kaynatcan tercihe göre bal-pekmez katcan vurcan dibine :S ama büyükşeherlerde nerden buluosun ineği sütü.

Living Death
Toplam Hit: 4409 Toplam Mesaj: 23
soyasütü laktozsuzsüt içimirahatsüt