Laptop Çöktü (Yardım)
-
arkadaşlar pc açılıyor ama donuyor açıldıktan bir 15-20 saniye sonra bazen donmuyor faceye giriyorum küt diye donuyor yine güvenli modda filanda aynı tepkiyi verdi birkaç kez.
dün gece formatladım daha pcyi sizce sorun nedir bir format daha sorunu çözer mi ? napmam gerek?
-
format çözüm olmaz hocam. ısınma kaynaklı kapanmadır büyük ihtimalle. işi biliyosan aç içini bi üfle felan tozunu al. bide kontrol et fanlardan çalışmayan var mı diye. eğer garantisi varsa gönder gitsin.
-
interfector bunu yazdı:
-----------------------------
format çözüm olmaz hocam. ısınma kaynaklı kapanmadır büyük ihtimalle. işi biliyosan aç içini bi üfle felan tozunu al. bide kontrol et fanlardan çalışmayan var mı diye. eğer garantisi varsa gönder gitsin.
----------------------------yok hocam daha 6 aylık pc ısınmanın zerresi de cpu sıcaklığı ölçen programlada test ettim her zamanda yapmıyor bazende durduk yerde zınk diye mavi ekran görünüp kapanıyor :S
-
Teknik servisle görüş donanımsal bir arızası var
-
Turania bunu yazdı:
interfector bunu yazdı:
----------------------------yok hocam daha 6 aylık pc ısınmanın zerresi de cpu sıcaklığı ölçen programlada test ettim her zamanda yapmıyor bazende durduk yerde zınk diye mavi ekran görünüp kapanıyor :S
-----------------------------madem niyetine girdin formatla gitsin. Isınma kaynaklı olsa mavi ekran çıkmaz. Hata kodunu alabilsen iyi olurdu ama göremeden kapanıyordur muhtemelen.
Güncelleme kaynaklı driver kaynaklı olabilir çek formatı gitsin
-
Gecement bunu yazdı:
Turania bunu yazdı:
interfector bunu yazdı:
-----------------------------madem niyetine girdin formatla gitsin. Isınma kaynaklı olsa mavi ekran çıkmaz. Hata kodunu alabilsen iyi olurdu ama göremeden kapanıyordur muhtemelen.
Güncelleme kaynaklı driver kaynaklı olabilir çek formatı gitsin
-----------------------------aynen göremeden gidiyor zınk diye ondan bişi yapamıyorum :S
-
Isınma probleminden olduğunu zannetmiyorum. Öünkü eğer ısınma yüzünden yapsaydı makine donmaktan ziyade belli bir süre sonra otomatikmen kendini kapatırdı. Donanımsal arızadan kanaklıdır.
Garantisi varsa hiç uğraşma bence servise gönder derim.
-
marka nedir
-
LG C500
-
matr0x bunu yazdı:
Isınma probleminden olduğunu zannetmiyorum. Öünkü eğer ısınma yüzünden yapsaydı makine donmaktan ziyade belli bir süre sonra otomatikmen kendini kapatırdı. Donanımsal arızadan kanaklıdır.
Garantisi varsa hiç uğraşma bence servise gönder derim.
-----------------------------hocam servise göndercem de 1 ay sonra veriyorlar ya işlerim var :S
-
Temiz bir işletim sistemi arkasından sadece gerekli driverları yükleyerek deneyebilirsiniz.
Herkes donanım demiş ama yazılımsal olma olasılığıda yüksek.
Donma işletim sistemi açıldıktan sonra yapıyor.
Buda explorer.exe'dan sonraki süreçte gerçekleşen bi olay..
Donanımdan önce yazılımsal bütün ihtimalleri ortadan kaldırın.