Laptop Ekran Kararması
-
ya hacılar benim laptopun 2-3 gündür bu sorunu basladı. önceden de biraz yapıyodu ama ekranı ılerı gerı yapınca gidiyodu. artık gitmiyo ekran bi kararıyo öyle kalıyo tam kapanma seviyesine kadar ekranı indirince ışık yanyo. ekranı ileri geri yapıyorum bi yanıyo bi sönüyo yanıp sönüyo falan. bilgisayar hp pavilion dv5 1020 e nedeni nedir nasıl giderilir bilen var mı acaba
-
Ekran aydınlatmasını besleyen kablolarda yıpranma olabilir. Görüntüde gitme oluyor mu?
-
görüntü tamamen kaybolmuyor genellikle hocam. kararıyor ekran çok zorlayarak bakarsan masaüstünü görebiliyorsun. bazen de karanlık ama ışığı gelip gidiyor. bi türlü çözemedim sinirimden çarpıcam şimdi
-
dv5in aq bende de var. cd-rom cd okumuyo dvd okuyor,arkadaşta var wireless uçtu, ısınmasında hiç ama hiç söz etmiyorum
-
Hocam anlattığına bakılırsa sorun fiziksel kaynaklı. Laptop kapağı sık sık açılıp kapandığı için kablolarda kırılma vs olabiliyor.LCD nin anakarta bağlantı soketlerinde düşük ihtimal de olsa gevşeme olabilir. Elinden geliyorsa ve garantin bittiyse açıp bakmanı öneririm.
-
Kontrast ışık ayarı falan düzgün mü,?
-
Arkadaşlar yine bir HP sorunu görünce dayanamadım yazıyım dedim olurda belki birinin sinir sistemlerini yıpranmaktan kurtarırım da hayır duasını alırım.
bundan 2006 kasımda hp pavillion dv8397 laptop aldım zamanına göre özellikleri gayet üst düzeydeydi nitekim bir iki ay öncesine kadar assassin's creed i medium özzelliklerde oynuyordum. şimdi gelelim diğer mükemmel özelliklerine daha aldığımın 2. günü format atmak zorunda kaldım. yaklaşık 6 ay içinde şarjının ömrü 1.5 saate 1 sene içinde 1 saate 1.5 sene sonunda 45 dakika ya düştü. HP mühendislerinin mükemmel düzaynı olan tek fan çıkışı sayesinde herhangi bir oyunu açtığımda en fazla yarım saat içinde ısınıp kendini kapatmaya başladı. Güzel tarafı temizletmek için servise gönderdiğimde benim daha sonradan evde oturup 3 saatte yaptığım tüm sökme ve birleştirme işlemini 15 günde yapamadılar bende servisten geri alıp garanti kartını gözlerinin önünde yırtıp evimde açtım ve hallettim gerçi 3 ay sonra kanalları tekrar tıkandı ve 3 aylık periyotlarda tekrar açıp temizlemem gerekti. son olarak ekrandaki fiber kablolarda kırılma meydana geldi, yine eşeklik bende kendi servisine götürdüm sorunun neden olabileceğini sordum ekranın hareketinden meydana gelebileceğini söylediler. Hareketten kasıt laptop ı kullanacağınız zaman ekranı kaldırıp işiniz bitince tekrar kapamak.
Çok uzattığımın farkındayım ama HP ye ve HP türkiye servisine o kadar doldum ki daha sayfalarca döktürebilirim üstelik sadece benim değil arkadaşlarımında çok güzel anıları var HP ile ilgili. Uzun lafın kısası HP laptoplarından uzak durun özellikle Pavillion namı diğer pavyon serisinden. İnternetten okuduğum bir üstadın lafını da paylaşmadan edemiceğim "eğer hp markası pavyon serisi yüzünden batmadıysa, server ve diğer alanlarda başarılı olmasındandır".
-
invertör arızasına benzio buradan bakınca,
emin olabilmek için lcd vidalarını söküp lcd nin altında pembe kablo olacak 2 girişli onun girdigi yer ona invertör denio onu elinde parmaklarınla cok bastırmadan biraz bastır eger düzelme falan görüyosan büyük bir cogunlukla invertör arızasıdır ki hplerde cok rastlanan bir arızadır
-
hocam bilmiyorum açsam mı servise mi götürsem direk karar veremedim. kendim açıp baksam halledemessem servise götürsem bi sorun çıkmaz heralde. bu daha önce açılmış garantiden çıkmıştır falan diye birşeyler derler mi acaba.
-
madem garantisi var ne ugrasıosn hec acma zaten daha önce acmdaysan elleme bile basit değil o kadar yani garantisine götür ya kablo ya invertör diorum ben ama hec elleme garantisine götür ki acarsan garanti sana tabiki sen bozmussun dieck :W
-
garantisi varsa servise gönder.sakın açma bi tarafını.aynı soruun toshiba da oldu.servis 1 ayda sonra yapıldı diye teslim ettiler.ama sorun halen devam ediyordu.tekrar gönderdik bu sefer sıfır geldi.bence sakın açma