folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Laptop Ekranı Değiştirilirken Klavye Sökülür Mü?

Laptop Ekranı Değiştirilirken Klavye Sökülür Mü?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek

Sayın Müridler

Asus N53SN serisi laptopumun ekranının üst kısmında açıklık olduğundan silince sıvı giriyor ve buharlaşıp tok oluyordu. Bunu farkettikten sonra o kısımları temizlememeye karar verdim ve öyle yaptım. Uzun zaman sonra aynı lekeler durup dururken yine oluştu ve bu sefer buharlaşmıyor. Daha önceden klavyemin başına birşey gelmişti ve sökülmemesini istiyorum. Ben bunu garantiye göndersem klavyeyi sökmeleri gerekir mi değiştirmek için? Kullanıcı hatası diye geri gelir mi?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

klavye sökülmez normalde. ama servisin ne halt edeceğini bilemem. panelin değişiminden bahsediyorsun sanırım. piyasadaki cihazların %95 inde panel kasaya müdahale edilmeden sökülüyor.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

klavyenin altında ekran ile ilgili birşey yokki sadece klavye önündeki çıta çıkar o kadar. ama sanırım ekran kartına giden ufak bi kablo var.. evet evet klavye çıkacak.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek

ekrana müdahale ede bilmek için ekran çıtalarının ya alttan vidalarını yada üsten vidalarını sökerler servise kalmış bir durum  ama genelde ana kasayı söküp çıtaların alt vidalarını sökerler  bunun içinde klavyenin sökülmesi şart  
     klawyeye daha önce sıvı dökülmüşse altında izleri kalmasından şüpheleniyorsan     klavyenin üst tarafında çıt çıtları var genelde  esc, f4, f12 ve del tuşunun olduğu sıralarda olur ince uçlu düz torna vidayla itip klawyeyi çıkartıp altını temizliye bilirsin 

onekine?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

sökülmez

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cran_s
    cran_s's avatar
    Erkek

elbetde sökülür  mesela ben geçende laptopun içini temizlemek için söktüm geri topladığımda laptop çalışmıyordu :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek

Klavyenin tırnağı çatladı söküp takılması çok problem oluyor ki sökseler direk garanti dışı olacak. Youtube'da birkaç video izledim onlarda direk üst kapağı ayırıp içerideki paneli değiştiriyorlar ve aynen geri takıyorlar. Ama işte dediğim sebepten korkuyorum.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

dediğim gibi. klavye yada kasa ekrana müdahaleyi engellemiyorsa sökülmez. makinayı incelemeden sökülüp sökülmüceğini kesin söyleyemem sana.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

laptop modeline göre değşir. kapağın menteşeleri kasanın içinde olduğu için klavyeyi söküp üst paneli çıkartman gerekebilir. bazı modeller ancak öyle ulaşıyorsun.

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

çok fazla laptop tamiri yapmasamda hatırı sayılır sayıda tamir yaptım ve sadece bir kere klavyeyi çıkartmak zorunda kaldım. marka model tam hatırlamıyorum. ama şunu çok iyi hatırlıyorum tamir yaptığım asus marka laptopların hiçbirinde klavyeyi açmak zorunda kalmadım.

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Erkek

Ekranı ;komple sökeceksen sökülüyor klavye altına kablo gidiyor ayrica klavye de sorun varsa bile onlar karışmaz ekranı yapar yollar garanti devam eder

Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
Toplam Hit: 1541 Toplam Mesaj: 13