Laptop Ekranı Değiştirilirken Klavye Sökülür Mü?
-
Sayın Müridler
Asus N53SN serisi laptopumun ekranının üst kısmında açıklık olduğundan silince sıvı giriyor ve buharlaşıp tok oluyordu. Bunu farkettikten sonra o kısımları temizlememeye karar verdim ve öyle yaptım. Uzun zaman sonra aynı lekeler durup dururken yine oluştu ve bu sefer buharlaşmıyor. Daha önceden klavyemin başına birşey gelmişti ve sökülmemesini istiyorum. Ben bunu garantiye göndersem klavyeyi sökmeleri gerekir mi değiştirmek için? Kullanıcı hatası diye geri gelir mi?
-
klavye sökülmez normalde. ama servisin ne halt edeceğini bilemem. panelin değişiminden bahsediyorsun sanırım. piyasadaki cihazların %95 inde panel kasaya müdahale edilmeden sökülüyor.
-
klavyenin altında ekran ile ilgili birşey yokki sadece klavye önündeki çıta çıkar o kadar. ama sanırım ekran kartına giden ufak bi kablo var.. evet evet klavye çıkacak.
-
ekrana müdahale ede bilmek için ekran çıtalarının ya alttan vidalarını yada üsten vidalarını sökerler servise kalmış bir durum ama genelde ana kasayı söküp çıtaların alt vidalarını sökerler bunun içinde klavyenin sökülmesi şart
klawyeye daha önce sıvı dökülmüşse altında izleri kalmasından şüpheleniyorsan klavyenin üst tarafında çıt çıtları var genelde esc, f4, f12 ve del tuşunun olduğu sıralarda olur ince uçlu düz torna vidayla itip klawyeyi çıkartıp altını temizliye bilirsin -
sökülmez
-
elbetde sökülür mesela ben geçende laptopun içini temizlemek için söktüm geri topladığımda laptop çalışmıyordu :D
-
Klavyenin tırnağı çatladı söküp takılması çok problem oluyor ki sökseler direk garanti dışı olacak. Youtube'da birkaç video izledim onlarda direk üst kapağı ayırıp içerideki paneli değiştiriyorlar ve aynen geri takıyorlar. Ama işte dediğim sebepten korkuyorum.
-
dediğim gibi. klavye yada kasa ekrana müdahaleyi engellemiyorsa sökülmez. makinayı incelemeden sökülüp sökülmüceğini kesin söyleyemem sana.
-
laptop modeline göre değşir. kapağın menteşeleri kasanın içinde olduğu için klavyeyi söküp üst paneli çıkartman gerekebilir. bazı modeller ancak öyle ulaşıyorsun.
-
çok fazla laptop tamiri yapmasamda hatırı sayılır sayıda tamir yaptım ve sadece bir kere klavyeyi çıkartmak zorunda kaldım. marka model tam hatırlamıyorum. ama şunu çok iyi hatırlıyorum tamir yaptığım asus marka laptopların hiçbirinde klavyeyi açmak zorunda kalmadım.
-
Ekranı ;komple sökeceksen sökülüyor klavye altına kablo gidiyor ayrica klavye de sorun varsa bile onlar karışmaz ekranı yapar yollar garanti devam eder