Laptop Elektrik Kaçağı
-
Perşembe günü sipariş ettiğim lenovo z580i bugün yarım saat önce teslim aldım heyecanla adaptörünü takıp prize taktım.
ama metal yüzeyine elektrik çarpıyor hafif.
parmağımı yüzeyin üzerinde gezdirince titreme oluyor. fişten çekince azalıyor ama tam bitmiyor.
sizce bu normal mi ? yoksa problemli bir durum varmı.
3 lü prizde denedim ilk başta bu sekilde oldu. sonra duvardaki prize taktım yine aynı şekilde. kardeşimin ve benim eski laptoplar plastik kaplama. böyle bişey o yüzden varmı yok mu bilmiyorum metal kasa olduğundan baya bi titriyor.
açık-kapalı fark etmiyor.
yeni olduğundan olabilirmi böyle bişey? sonradan düzelirmi acaba ? yada yapmam gereken bişey varmı ?
-
Hocam başka bir bilgisayardan örnek vereyim, ASUS N56V serisinin de dış kısmı yekpare metaldir. Kardeşime aldığımız bu model bilgisayar üzerinde böyle bir sorunla karşılaşmadım. Zamanla düzeleceğini de sanmıyorum. Taktığınız prizle alakalı olduğunu da sanmıyorum. Servis ile temasa geçmenizi tavsiye ediyorum.
-
aynen ara söyle bunda elektrik çarpıyor beni de
-
Hocam, laptopun adaptörünün fişine dikkatli bakarsan topraklı fiş olduğunu görürsün. Fişi topraklı prize takman gerekli. Ara kablo kullanıyorsan üç kesitli kablo kullanman gerekiyor. Fişten çekince adaptörün kondansatörlerinde voltaj kalır, o sebepten. Topraksız prize takman bilgisayarda arızaya neden olur.
Fişi taktığın priz topraklı olabilir, prizi elektrikten anlayan birine açtır topraklamanın bağlı olup olmadığını kontrol ettir.
ERERESEL tarafından 20/Eki/12 18:11 tarihinde düzenlenmiştir -
işin sırrı topraklı prizde...bu kadar basit...fişler topraksız ise veya sıkıntı var ise toprak hattınızda bu sorun ile karşılaşırsınız...
çarpmanın şiddeti misal eliniz pc nin metal yüzeyinde ayağınız halının üzerindeyken az çarpar ama ham betona ayağınızı basarsanız çarpma daha da şiddetlenecektir....
-
ERERESEL bunu yazdı
Fişten çekince adaptörün kondansatörlerinde voltaj kalır, o sebepten. Topraksız prize takman bilgisayarda arızaya neden olur.
böyle bir dünya yok sayın kardeşim... :P kondansatördeki voltaj adaptörün ucu laptopta bağlı olmasada uzun sürede olsa kendini dejar eder..kaldıki deşarj etmeden tekrar taktığınız da hiç bir sıkıntı olmaz çünki arada köprü diyot var...
-
topraksız prizde benim ipodlarada oluyo o...
-
arkadaşlar suan laptoptan yazıyorum. klayveyi kullanırken iyi de :D
elimi metale deyince titriyor :D
sorun sanırım topraktan yani aletten kaynaklı değil. az önce öğrendiğime göre evde topraklama yokmus
ev zaten 20 yıllık ev. topraklama yapmamışlar.
diğer sitelerden de araştırdım bu marka değil sadece metal kaplı çoğu markada aynı durum var.
çarpma dediğim şey metak kısma elimi değince titriyor. acık-kapalı fark etmiyor.,-
not bugun biraz elledim kurcalarken önce sağ kolum sonra sağ omzum şimdide boynum tutuldu amk :|
baş ağrısı yapmaya başladı boyun ağrısıda :/
-
hocam uzatmaya uzatma takıp ona fis takıyorsan oluyor lenovonun kasa metal olduğu için yapıyor korkacak bir şey yok gibi devreyi bir tamalama yani ayağını yere duvara flana koyma devam ediyor mu kontrol et
-
FOXXLY bunu yazdı
...diğer sitelerden de araştırdım bu marka değil sadece metal kaplı çoğu markada aynı durum var...
Hocam masaüstü bilgisayarların kasalarında çoğunlukla olur ama dizüstünde ilk defa sizden duyuyorum. Kardeşime ve arkadaşına N56VZ-S4037V aldık, hiçbir sorun yaşamıyorlar.
Topraklamadan kaynaklanmaz, çünkü bilgisayar ile priz arasında koruyucu adaptör vardır. Doğrudan bağlı olsaydı derdik ama arada koruyucu cihaz olmasından ötürü benim aklıma bataryayı şarj eden elektrik aksamının kasaya elektrik kaçırması geliyor. Bu nedenle servis ile irtibata geçmeniz tavsiye etmiştim.
Bu sorunu oluruna bırakmayın, zira daha sonra farklı sorunlara da neden olabilir. İlerideki zamanlarda monitörde titreme, aşırı ısı veya daha kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Dikkat etmeniz gerektiğini düşünüyorum.
-
RaNGeR bunu yazdıFOXXLY bunu yazdı
...diğer sitelerden de araştırdım bu marka değil sadece metal kaplı çoğu markada aynı durum var...
Hocam masaüstü bilgisayarların kasalarında çoğunlukla olur ama dizüstünde ilk defa sizden duyuyorum. Kardeşime ve arkadaşına N56VZ-S4037V aldık, hiçbir sorun yaşamıyorlar.
Topraklamadan kaynaklanmaz, çünkü bilgisayar ile priz arasında koruyucu adaptör vardır. Doğrudan bağlı olsaydı derdik ama arada koruyucu cihaz olmasından ötürü benim aklıma bataryayı şarj eden elektrik aksamının kasaya elektrik kaçırması geliyor. Bu nedenle servis ile irtibata geçmeniz tavsiye etmiştim.
Bu sorunu oluruna bırakmayın, zira daha sonra farklı sorunlara da neden olabilir. İlerideki zamanlarda monitörde titreme, aşırı ısı veya daha kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Dikkat etmeniz gerektiğini düşünüyorum.
hocam donanimhaberde asus, acer, hp metal kasalarda genelde bu problem varmış. yani aradığımda baya şikayet çıktı.
genelde toprakla ilgili cevaplar gelmiş :/
şuan memleketteyim eve gidincede devam ederse dediğin gibi servisine götürcem :/