Lens Kullananlar Bir Bakar Mısınız Lütfen
-
Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle özet olması için esas soruyu bold ile yazdım. Yazı uzun gelenler direk orayı okuyabilirler.
Bir sualim vardı cevabını çok araştırıpta net bir bilgiye sahip olamadığım. Belki buradan kullananlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.
Arkadaşlar benim sol gözümde göz tembelliği var. 3.50 derece astigmat. Gözlüksüz %90 civarı göremiyorum. Gözlük takınca bu oran %70-80 e düşüyor fakat yine de bulanık görüyorum.
Sağ gözümün numarası 1.50 astigmat. Bu göz ile idare ediyorum. Gözlük takıcna gayet net idi.
Geçen günlerde bir trafik kazası geçirdim. Gözlüğüm arabada kaybolmuş. Kafam da gidikti. Daha yeni yeni toparlamaya başlıyorum kendimi. O kafayla gitmişim lens almışım.
Şimdi sizlere sorucağım esas soru,
Önceden lens kullanmıştım. Ama torik lens değildi. Bulanık görüyordum torik olmadığı için. Şimdi ki almış olduğum lens torik lens. Doktor verdi. Ben bu lensi takınca hala etrafı bulanık görmeye devam ediyorum. Eski torik olmayan lensimden bile daha bulanık. Biraz sıkıp geri açınca gözümü yakını biraz daha net görebiliyorum ama uzak hep bulanık. Bu olay normal midir. Doktorumdan kaynaklı mı bi problem var yoksa benden kaynaklı mı yoksa lensten kaynaklı mı çözemedim.
Yardımcı olanlara, olucaklara, olmak isteyip olamayanlara, okuyanlara, vakit ayıran herkese çok teşekkür ediyorum.
iyi geceler :)
edit. bu arada avrupa yakasında bildiğiniz tavsiye ettiğiniz güzel bi göz doktoru falan varsa onlara da bir kere görünmek isterim.
-
Hocam bulanık derken, benim gözler 3.5 numara, bilmem ne kadar da astigmat var ama lenslerle şahin gibi görüyorum herhangi bir bulanıklık vs. yok.
Ha ilk taktığın gün biraz yadırgayabilir göz ama sonradan alışması lazım. Benim lensin markası -eğer yardımı dokuncaksa- acuvue oasys astigmatism
şeklinde.
Bu arada göz muayenesi için ben dünya göz e gidiyorum, gayet iyi doktorları ve gelişmiş ekipmanları mevcut.
-
hocam doktora söyledin mi bunu , yani lens taktıgın halde gözlük taktıgın halde bulanık görme olayını ?
bende 1.25 gözlük takıyorum ama ara sıra , özellikle uzaktakil yazıları görmem gerektiğinde. Gerçekten o birazcık bulanıklık yüzünden
normal şartlarda uzagı feci şekilde göremiyorum yani sadece yazılar ve insan yüzleri bulanık gerisi normal..
Acaba lens taksam gözlükten daha iyi mi görüntü yoksa daha mı kötü oluyor bunu merak ediyorum ?
Ayrıca normalde göremediğim bazı yazıları mesela okulda tahtadaki yazı gözümü çok kısınca netleşiyor resmen görüyorum , bu neden oluyor?
-
-
torpedo_XL bunu yazdı
Hocam bulanık derken, benim gözler 3.5 numara, bilmem ne kadar da astigmat var ama lenslerle şahin gibi görüyorum herhangi bir bulanıklık vs. yok.
Ha ilk taktığın gün biraz yadırgayabilir göz ama sonradan alışması lazım. Benim lensin markası -eğer yardımı dokuncaksa- acuvue oasys astigmatism
şeklinde.
Bu arada göz muayenesi için ben dünya göz e gidiyorum, gayet iyi doktorları ve gelişmiş ekipmanları mevcut.
hocam uzaktaki yazıları okuyamıyorum. yüzleri seçemiyorum. ve uzaktan kastım sadece 2-3 metre. o kadar kısa aslında. kullandığım lens acuvue oasys for astigmatism with hydraclear plus. ayrıca bunun iki kutusuna 220 lira verdim. sen ne kadara aldın hocam ? dünya göz e bir de ben gideyim. teşekkür ediyorum değerli yorumun için.
Castaway tarafından 07/Tem/13 03:22 tarihinde düzenlenmiştir -
PanxeR bunu yazdı
hocam doktora söyledin mi bunu , yani lens taktıgın halde gözlük taktıgın halde bulanık görme olayını ?
bende 1.25 gözlük takıyorum ama ara sıra , özellikle uzaktakil yazıları görmem gerektiğinde. Gerçekten o birazcık bulanıklık yüzünden
normal şartlarda uzagı feci şekilde göremiyorum yani sadece yazılar ve insan yüzleri bulanık gerisi normal..
Acaba lens taksam gözlükten daha iyi mi görüntü yoksa daha mı kötü oluyor bunu merak ediyorum ?
Ayrıca normalde göremediğim bazı yazıları mesela okulda tahtadaki yazı gözümü çok kısınca netleşiyor resmen görüyorum , bu neden oluyor?
hocam lens kullanma bence. gözlük her zaman daha net oluyor. garanti net oluyor yani. lens i denk getirme çabaları falan oluyor yanlış anlamadıysam. birde eğer sen gözlük kullandığın halde yazıları falan bulanık görüyorsan şayet gözlük numaran ilerlemiştir büyük ihitmalle. en yakın zamanda bir göz doktoruna gitmeni tavsiye ederim :)
-
hocam aktif olarak hem lens hem gözlük kullanıyorum. 5.50 ve 4.75 miyop benim gözler. birde üstüne 0.75 astigmat var.
neyse işte lens kullanırken böyle bir problem olmuyor bende. aylık lens bendekiler 3-5 günde bir çıkarıp gece suya koyuyorum sabah tekrar takıyorum.
eğer sende uzağı görmede sorun var ise ileri derece miyop vardır bence.
sağlam bir doktora görün önceliğin bu olsun ve durumu iyice izah et. zaten astigmat genelde miyop ile beraber görülür.
tavsiyem adam gibi bir doktora görünmek.
ayrıca muayane olunca kafayı şu koca makinaya dayamadın mı ? ileride harfleri gösteriyor tek tek mercek değiştiriyor filan ? bu cihaz ile göz numaranı ölçmeden nasıl yazdı doktor :/
-
Hocam ben sana kendi tecrübemden bahsedim. gözlerim astigmat ve torik lens kullanıyorum daha önceden bioclean toric mi ne öyle bi marka lens kullanıyordum memnun değildim bulanık görmeler batma hisse vs. neyse sonra lenslerimi değiştirdim Acuvue Advance for Astigmatism kullanmaya başladım bulanık görme batma hisse tüm sorunlarım ortadan kalktı gayet memnunum. Doktorumla görüştüm bu durumu lensler göz proteinine göre değişiklik gösteriyormus bana iyi olan lens sana kötü olabiliyor yani sana tavsiyem doktorundan yada lens aldığın kişiden lens numunesi iste birkaç çeşit dene hepsini ve her ne kadar 30 günlük lensler olsada hergün çıkart ve lensini temizleyip solisyona yatır ben gayet mumnunum bi sorunum yok sürekli bilgisayar başında çalışmama ragmen. acuve bittikten sonra Purevision 2 HD toric lensini deneyeceğim çok met ediyorlar
-
Kreyzi bunu yazdı
hocam aktif olarak hem lens hem gözlük kullanıyorum. 5.50 ve 4.75 miyop benim gözler. birde üstüne 0.75 astigmat var.
neyse işte lens kullanırken böyle bir problem olmuyor bende. aylık lens bendekiler 3-5 günde bir çıkarıp gece suya koyuyorum sabah tekrar takıyorum.
sağlam bir doktora görün önceliğin bu olsun ve durumu iyice izah et. zaten astigmat genelde miyop ile beraber görülür.
ayrıca muayane olunca kafayı şu koca makinaya dayamadın mı ? ileride harfleri gösteriyor tek tek mercek değiştiriyor filan ? bu cihaz ile göz numaranı ölçmeden nasıl yazdı doktor :/
hocam ölçtü göz numaramı falan. ama bu lensin çapı büyük heralde biraz. yani bir önceki kullandığım lensten çok daha fazla lens çıkıntısı var şuanda gözümün çevresinde.
bir de şimdi elime lens kabını aldım.
d -1.00
cyl / axis -1.25 180
diyor. benim sağ gözüm 1.50 yada 1.75 di. acaba numarayı mı düşük verdi bu doktor ? -
sahin141 bunu yazdı
Hocam ben sana kendi tecrübemden bahsedim. gözlerim astigmat ve torik lens kullanıyorum daha önceden bioclean toric mi ne öyle bi marka lens kullanıyordum memnun değildim bulanık görmeler batma hisse vs. neyse sonra lenslerimi değiştirdim Acuvue Advance for Astigmatism kullanmaya başladım bulanık görme batma hisse tüm sorunlarım ortadan kalktı gayet memnunum. Doktorumla görüştüm bu durumu lensler göz proteinine göre değişiklik gösteriyormus bana iyi olan lens sana kötü olabiliyor yani sana tavsiyem doktorundan yada lens aldığın kişiden lens numunesi iste birkaç çeşit dene hepsini ve her ne kadar 30 günlük lensler olsada hergün çıkart ve lensini temizleyip solisyona yatır ben gayet mumnunum bi sorunum yok sürekli bilgisayar başında çalışmama ragmen. acuve bittikten sonra Purevision 2 HD toric lensini deneyeceğim çok met ediyorlar
hocam kullandığım lens acuvue zaten. bundan önce busch and blombs mu ne var ya onu kullanmıştım. bunun hissiyat bakımından bi sıkıntısı yok ama bulanık görüyorum. sizlerden aldığım bilgilere göre durum normal değil. ben torik olmasına falan bağlıyordum durumu. bi göz doktoruna gitmek lazım o halde.
-
Castaway bunu yazdıKreyzi bunu yazdı
hocam ölçtü göz numaramı falan. ama bu lensin çapı büyük heralde biraz. yani bir önceki kullandığım lensten çok daha fazla lens çıkıntısı var şuanda gözümün çevresinde.
bir de şimdi elime lens kabını aldım.
d -1.00
cyl / axis -1.25 180
diyor. benim sağ gözüm 1.50 yada 1.75 di. acaba numarayı mı düşük verdi bu doktor ?astigmat'ı bilmiyorum ama miyop için olan lenslerde küsüratlar yok diye biliyorum. 0.25 ve .075 bulunmuyor sanırım.
en iyisi sağlam bi muayane olman. istanbulda isen dünya göz biçilmiş kaftan. bende 2-3 seneye ameliyat olmayı düşünüyorum epey araştırdım dünya göz'ün üstüne yok gibi.