Linux Kurulumunda Donma
-
LasTMohicaN bunu yazdı:
-----------------------------KarasuZanu bunu yazdı:
-----------------------------
9.04 32 bit te iyide önerim sana direk 10.04 ü kurman sanki kat ve kat sistem geliştirilmiş gibi geldi bana hiç olmadığı kadar iyi çalıştı makinem.
amd 9950 Black versiyonu var işlemcin 64 bit diye sakın 64 bit kurma 32 çok daha stabil ve zengin şuan için. zaten 64 bitlik çok kasan bir hesaplamada yapmazsın sanırım.
-----------------------------tamam hocam indiriyorum şuan 10.04 ü
@balik_
hocam cd de problem olduğunu sanmıyorum. ubuntu'nun orjinal cd sini kullanıyorum.
@Jplusplus
Intel pentium 4 3.2 ghz işlemci
2gb ram var hocam...
cd yazımında fabrıka hatası olmuş olamaz mi :) -
LasTMohicaN bunu yazdı:
-----------------------------Linux konusunda uzman müridlerin yardımına ihtiyacım var. Ubuntu kurmayı deniyorum, ubuntuyu yüklemeden deneyin, ubuntu kur vs. seçeneklerin olduğu ekrana geliyorum, bu iki seçenekten birini seçtiğimde bi çubuk dolmaya başlıyor ve belli yerde takılıp öylece kalıyor. denediğim sürüm ya 9.04 ya 9.06...
cd den kaynaklı olamaz diye düşünüyorum çünkü iso dan çektiğim cd yle olmayınca ubuntudan istemiştim bi cd, onunla deniyorum aynı hata... Yardım eden herkese şimdiden teşekkürler :)
son olarak hazirladigin cd leri baska pc lerde dene bakalim sorun cd de mi senin pc de mi ögrenelim. -
bende 3 defa yazdım öyle öyle çalıştı bide firefox la indirmiştim iso yu bozuk indirmiş nasıl olduysa tekrar indirdim sanal makinada denedim öyle çalıştı. bir download manger kullansan iyi olur.
-
Ubuntu 10.04 kur
-
10.04 ü windows içinde kurmayı denedimherhangi bir sorun çıkartmadı dosyaları fln kopyaladı bişiler yaptı
sonra res attı. boot seçeneklerinde de çıktı. oldu diye sevindim bir an ama ubuntu yu seçtikten sonra gelen
ubuntu logosu ve altındaki bekleme veya yükleme çubuğu saatler geçmesine rağmen değişmedi...
akşam başka bir bilgisayarda denicem. olan biteni yazarım buraya
-
tamam bekleriz
-
benim laptopada linux kurulmuyor :)
kaybım varmı : YOK
benzer bi şekilde boot oluo setup kısmının devamı gelmiyor-Sanal makinede dahil
-
LasTMohicaN bunu yazdı:
10.04 ü windows içinde kurmayı denedimherhangi bir sorun çıkartmadı dosyaları fln kopyaladı bişiler yaptı
sonra res attı. boot seçeneklerinde de çıktı. oldu diye sevindim bir an ama ubuntu yu seçtikten sonra gelen
ubuntu logosu ve altındaki bekleme veya yükleme çubuğu saatler geçmesine rağmen değişmedi...
akşam başka bir bilgisayarda denicem. olan biteni yazarım buraya
-----------------------------Hocam windows üzerinden kurmak mantıklı değil.. Kendisi için düzgün bir disk oluşturmuyo. Verimli kullanamazsın :)
Sen benim dediğimi niye denemedin hala?
Unetbootin indir. İmajı yaz flash diske. Ordan kurmayı dene bi...
-
flash diskim arkadaşta hocam haftasonundan önce alamıyorum :)
-
An itibariyle flash diskle kurulumu denedim ve aynı hatayı aldım: "Unable to find a medium containing a live file system"
ben nasıl çözücem bu sorunu :S yarın da başka bir bilgisayar bulursam ona kurmayı denicem aynı yolla...