Linux Üzerinde Kullandığım Ve Tavsiye Ettiğim Uygulamalar
-
0x656e bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdı
Hocam bunların crackli versiyonlarının linki varsa atarmısın?
Seni yalarun
Aynı ben..
-
d3lete bunu yazdıhydr bunu yazdı
hazir konu acilmisken bende iki gundur pc ye uygun distro ariyorum windows 10 un surekli sacma guncelleme almasi sistemin gittikce hantallasmasi win7 nin desteginin kesilecek olmasi gibi sebeler yuzunden linuxe donmek istedim
manjaro kde ve mint cinnamon denedim ikisinde de tam performas alamadim kde plasma baya degismis manjaro kde e ye ileride tekrar sans verebilirim fakat cinnamonu sevemedim zaten yuklerken grub hatasi aldim sorunu cozsem de sonrasinda cok gec acilmaya basladi suan kubuntu deniyecegim
beklentiler sunlar pc ortak kullanilacak evdekilerin de kullanabilmesi icin son kullaniciya hitap etmeli yaklasik on yillik laptopa kuracagim performan da onemli sorunsuz bir dagitim ariyorum beginner sayilirim .... bu yuzden cok sorunlarla ugrasmak istemiyorum mint mate ve manjaro xfce deniyecegim
varsa distro tavsiyelerinize acigim
Linux mint şuan çok stabil 1 yıldır kullanıyorum teklemedı daha
Hangi desktopla kullaniyorsunuz ?
Mintin açılma süresi çok uzun geldi bana iki gün kullandim iki gün icinde 3-4 defa cinnamon çöktü PC dondu mate ve xfce ile tekrar denemek istiyorum daha hafifler sonuçta .. çok fazla alternatifim yok.. mint son kullaniciya hitap eden dağıtımlarını başında geliyor biliyorum ama sorunlar devam ederse benim icin bir anlamı olmayacak
-
Bari bikaç son kullanıcı için linux önerin de kurup deneyelim. Debian kullandım geçen çok ağır, ubuntu çok ağır, pardusun zaten amk..
-
Arayista olanlar Rasbian desktop deneyebilirsiniz.
https://www.raspberrypi.org/downloads/raspberry-pi-desktop/
-
telekom bunu yazdı
Arayista olanlar Rasbian desktop deneyebilirsiniz.
https://www.raspberrypi.org/downloads/raspberry-pi-desktop/
Distrowatch girip istediğiniz özellikleri girerek arama yapabilirsiniz. User-friendly distrolar zaten bellidir : Ubuntu(Desktop Environmentlar ile birlikte tüm sürümler), Mint
-
Fedora kullanıyorum memnunum. Desktop Environment olarak GNOME biraz hantal olsada seviyorum keratayı :) (Fakat ram önemli gnome bayağı ram tüketiyor,Örn;şuan firefox açık 4 sekme 2gb ram kullanımda.)
Ram sorunsa Xfce öneririm. Bunun dışında MX Linux iyidir taştır Debian tabanlı Xfce dağıtımdır çoğ hojdır.
Yok ben KDE deniycem diyorsanız KDE Neon öneririm kesinlikle yada Kubuntu 19.04.
Bu arada tavsiyeler için teşekkürler hocam güzel bir yazı olmuş.
-
Linuxta kimin ne yaptığı belli değil..
Zibilyon çeşit şey var.. sürüm yan sürüm..Kullanici dostu değil.. vs vs..
-
Eline sağlık hocam yararlı bir yazı olmuş. Medium da da yazmanı öneririm
-
MhmdAlmz bunu yazdı
Eline sağlık hocam yararlı bir yazı olmuş. Medium da da yazmanı öneririm
Medium'a karşıyım hocam.
-
hydr bunu yazdıd3lete bunu yazdıhydr bunu yazdı
hazir konu acilmisken bende iki gundur pc ye uygun distro ariyorum windows 10 un surekli sacma guncelleme almasi sistemin gittikce hantallasmasi win7 nin desteginin kesilecek olmasi gibi sebeler yuzunden linuxe donmek istedim
manjaro kde ve mint cinnamon denedim ikisinde de tam performas alamadim kde plasma baya degismis manjaro kde e ye ileride tekrar sans verebilirim fakat cinnamonu sevemedim zaten yuklerken grub hatasi aldim sorunu cozsem de sonrasinda cok gec acilmaya basladi suan kubuntu deniyecegim
beklentiler sunlar pc ortak kullanilacak evdekilerin de kullanabilmesi icin son kullaniciya hitap etmeli yaklasik on yillik laptopa kuracagim performan da onemli sorunsuz bir dagitim ariyorum beginner sayilirim .... bu yuzden cok sorunlarla ugrasmak istemiyorum mint mate ve manjaro xfce deniyecegim
varsa distro tavsiyelerinize acigim
Linux mint şuan çok stabil 1 yıldır kullanıyorum teklemedı daha
Hangi desktopla kullaniyorsunuz ?
Mintin açılma süresi çok uzun geldi bana iki gün kullandim iki gün icinde 3-4 defa cinnamon çöktü PC dondu mate ve xfce ile tekrar denemek istiyorum daha hafifler sonuçta .. çok fazla alternatifim yok.. mint son kullaniciya hitap eden dağıtımlarını başında geliyor biliyorum ama sorunlar devam ederse benim icin bir anlamı olmayacak
Linux Mint Cinnamon 19 x64 hiç çökme problemi yaşamadım , firefox yerine chromium da kullanırsan akar
linux kurulum sonrası linux tavsiye uygulamalar yazılımcılar için linux en güzel linux uygualamaları